Bunker-analiza goriva

Da ne otvaram novu temu, znate li tko u Hrvatskoj prodaje fuel sample bočice? Google mi izbacuje samo bebi bočice i ostale gluposti.

pa probaj FOBAS-ove. Preko Lloyda. ili možda i u Hrvatskom Registru

Preko HRB-a nema niÅ¡ta, nije mi problem naručiti izvana ali me zanima da li ima itko u Hrvatskoj tko to prodaje.

Evo samo da javim ako kome bude trebati, ništa u Hrvatskoj nisam našao, direkt preko Parker Kittiwake u Engleskoj

Danas se sve može naručiti preko interneta, tako da to Å¡to ih nema u hrvatskoj i nije neki bauk. Ali čisto me zanima Å¡to če ti te bočice?

Također ne vidim potrebu da se analiza goriva radi na brodu. Prvo, kakvo god gorivo dobijeÅ¡ - potroÅ¡it ćeÅ¡ ga. To svi znamo. Kada je neki upravitelj odbio krcati neko gorivo zato Å¡to analiza na brodu nije pokazala dobre rezultate, ili ga nije htio troÅ¡iti? Nikad, a nećemo ni mi kada jednom budemo upravitelji. Analize od laboratorija su prave kvalitetne analize i one neÅ¡to vrijede. Na kraju krajeva, te analize služe samo u slučaju neke havarije glavnog motora kao mogući dokaz da je gorivo uzrok. Navodno. Priznajem da mi je kao asistentu bilo zabavno raditi analize, ali drago mi je Å¡to ih od tih dana nisam viÅ¡e vidio. Treći stroja ionako ima previÅ¡e toga na grbaći.

Automatski filteri goriva uglavnom bacaju backflushing u overflow tank. Njega treba prebacivat u settling samo u portu kad potrosnja nije velika i separator napravi vise ciklusa prociscivanja kako bi sporkica iz filtera zavrsila tamo di i triba-u sludge tanku separatora.
Mi u portu gasimo separatore da ne pune sludge tank.

Naravno, ako firma ili kapo traži da radiÅ¡ testove, radit čeÅ¡ ih. Nema se tu Å¡to misliti.

Kako čeÅ¡ smanjit količinu sludge (mislim na čvrsti talog) u tanku isparavanjem? 90% sadržaja u sludge tanku jest voda, koja se isparava (uglavnom u tanku spaljivača, ali je moguče i u samom sludge tanku), ali čvrsti talog ostaje. On izgara u spaljivaču, barem djelomično, sve dok ne zaÅ¡topa tank spaljivača kojeg onda treba čistiti. No dobro, to je malo van teme ovog posta.

BaÅ¡ sada idem na novu firmu, zanima me da li će oni tražiti te analize goriva.

Back