Ballast control room operator

Mislim da skoro isti opis BCO coursa ima APAVE u splitu, i na istim zastavama se prizna. Sad ovo stage 3 i 4, ne znam sto je tocno, al mislim da je vezano za drilling unite, i koliko si dugo BCO, isto kao za crane operatere stage 1,2,3.

Evo i Adria Libar trening centar ima nesto slicno:

MOU Stability
Duration: 12 hours
Scope (Target audience): This course covers all stability aspects of IMO Res. A 1079 (28).
The course is designed for all staff whose activities require a knowledge and understanding of Stability and Ballast Control. Typically this includes Offshore Installation Managers, Barge Supervisors, Ballast Control Operators, Consultants and other personnel.

Ballast Control Operator - MOU
Duration: 36 hours
Scope (Target audience): The course is conducted in accordance to the requirements of sec. 6.4 of IMO Res. A. 1079 (28). This course is designed for participants who possess the required stability training and/or experience.
Objective: After successful completion of the course the trainees should have a better understanding in the theory and practical application of ship stability, particularly the stability of a mobile offshore drilling unit (MODU) and ballast control procedures for trim and list, use of information provided in the rigs operational manual for safe operations of the MODU.

Zna li netko ima li smisla ovo polagati, povecava li sanse za upast u drilling?

Evo i Adria Libar trening centar ima nesto slicno:

MOU Stability
Duration: 12 hours
Scope (Target audience): This course covers all stability aspects of IMO Res. A 1079 (28).
The course is designed for all staff whose activities require a knowledge and understanding of Stability and Ballast Control. Typically this includes Offshore Installation Managers, Barge Supervisors, Ballast Control Operators, Consultants and other personnel.

Ballast Control Operator - MOU
Duration: 36 hours
Scope (Target audience): The course is conducted in accordance to the requirements of sec. 6.4 of IMO Res. A. 1079 (28). This course is designed for participants who possess the required stability training and/or experience.
Objective: After successful completion of the course the trainees should have a better understanding in the theory and practical application of ship stability, particularly the stability of a mobile offshore drilling unit (MODU) and ballast control procedures for trim and list, use of information provided in the rigs operational manual for safe operations of the MODU.

Zna li netko ima li smisla ovo polagati, povecava li sanse za upast u drilling?
ne kuzim za koji drilling povecavaju ti certifikati sanse....za upast di...
pitaj kolege s drilling platformi.
kolega oil and gas zavoravi za sada...hebiga

Poslano sa mog Lenovo A6020a40 koristeći Tapatalk

za stare amkor rigove di je postojao balast operator ili za starije dp rigove di je balsat sistem bio izvan dp rooma

danas je na kpos i kchief sve zajedno i dpo je ujedno balast operator

MOU Stability treba svakom dp operatoru tj prvom kuverte masteru kod mene

ali kao sta je receno zaboravi ne trosi solde uludo barem za sad

ne kuzim za koji drilling povecavaju ti certifikati sanse....za upast di...
pitaj kolege s drilling platformi.
kolega oil and gas zavoravi za sada...hebiga

Poslano sa mog Lenovo A6020a40 koristeći Tapatalk

stari nisi u pravu. nije bas tako crno kao sta kazes.

ljudi moji uvik je bilo i bit ce, nekome smrkne nekome svane.
Aj molin te prosvitli me malo, kome se to svanilo?
U Hrvatskoj stotine ljudi iz industrije poslano doma, u svitu tisuce u zdanjih dvi godine. I to jos uvik traje. Nema svitla na kraju tunela. I ti si u tome svemu uletija vjerovatno na neku poziciju sta bi tribalo znaciti svanuće.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

pustimo drill rig ili drilship sta ne rade
ali svaku tu jedinicu opsluzuje po nekoliko supply brodi pa rov brodi

onda trebaju terminali za to sve ,neko kopa siri kanala nasipa(bageri)

vrte se soldi kupuje se prodaje donosi oprema neko to sve skupa prevozi
cili jedan krug je sta ali bas sta i ne vidim kad ce se pocet krecat ponovo

dobrano se moraju promijeniti cijene i usluge u offhore da sve to skupa krene od opreme djelova (najam je vec pao)

volio bi da grijesim...

Aj molin te prosvitli me malo, kome se to svanilo?
U Hrvatskoj stotine ljudi iz industrije poslano doma, u svitu tisuce u zdanjih dvi godine. I to jos uvik traje. Nema svitla na kraju tunela. I ti si u tome svemu uletija vjerovatno na neku poziciju sta bi tribalo znaciti svanuće.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

ja tebe ne razumin odakle si ti to izvuka. stanje je lose i ja nisan napisa da je dobro. tu i tamo se moze uletit na nesto i ljudi ulete a ko uleti normalno da njemu svane. bez razloga ides djonon.

srelec to je sve tocno.

u tome ka i u svemu ima fluktuacija ljudi (odlaze/dolaze iz raznih razloga) i otvore se mista ono na ASAP... od OSVa do drilla...

Ovo adria libar, ti je u biti APAVE.
Ne znam, ja mislim da nema posla za tu poziciju, sam sam trazio po netu jer imam taj tecaj, kad utipkas ballast control u vecinu trazilica posla za O&G nista ne izbacuje.

ivan.k nije isa na tebe dzonom....

ma ne svane nikome strasno ke lose
mi koji radimo smo tu zbog starih ubovora drze nas stby i placaju jer smo jeftiniji da ne radimo nego da radimo
dnevni najam je srezan do bola tesko je drzat u operaciji monstruma koji jede po 200Tusd dnevno posada i odrzavanje
ja danas ima 12tusd dnevno za djelove a bilo je 27tusd dnevno ,aker i kongsberg odnesu koji miljun svaku godinu na ludosti nista novo ne vidim osim software..
ostane za tekuce odrzavanje malo i nista a uredaji treba da rade...

srelec... ma sve kuzin no hard feelings... samo kazen znan ljude koji su doma bili dugo pa ako im uleti posa kako im nije svanilo pa to im je ka da su na lottu dobili a o dnevnicama ne prican nego pricam o tome da su bili zadovoljni sta su nazad na poslu uopce...

OK sad je jasnija ta uloga balast i dp operatora istovremeno; znaci dpo je jednom rukom na dp komandi a drugom rukom je na K-chief komandi odakle kontrolira sve u vezi stabilnosti, osim ako nije rijec o starijem rigu di je balast room odvojeno.

OK sad je jasnija ta uloga balast i dp operatora istovremeno; znaci dpo je jednom rukom na dp komandi a drugom rukom je na K-chief komandi odakle kontrolira sve u vezi stabilnosti, osim ako nije rijec o starijem rigu di je balast room odvojeno.

imas 3 dp na mostu i prvog kuverte koji je okolo
kad je debalast i master tj oim je gore tako da to nije neki bauk

na starijem rigu je nbalast operator palio gasio pupe za hladjenje tj glavne cooling pumpe ,thruster cooling etc
e tu je vec trebalo bit macak jer je triba znat konfiguraciju hekanicke opereme koju ta voda hladi i vodio je bunker..

Back