asistentura

davidri

New member
Pozdrav pomorci,

Moze li se asistentura duge plovidbe odraditi na jahti kojoj je pogon iznad 3000 kw??
citao sam pravilnik za casnike stroja, ali ne pise u medjunarodnoj plovidbi pa se mozda sto promjenilo.
Hvala

Pozdrav kolega,možeÅ¡ odradit asistenturu ostalih 6mj,samo je bitno kao Å¡to je kolega @strojar reka da jahta mora imat viÅ¡e od 750kw,to je tek od nedavno moguće,jer sam i sam odradija jedan dio asistenture na yahti i nije bilo nikakvih problema

Pozdrav ekipa!

David iz Rijeke, 27 godina.
ZavrÅ¡io Tehnički fakultet u Rijeci, Diplomski studij Elektrotehnike, smjer Energetika
Radio u Transoceanu 1 godinu kao Električar u Development Pool-u dobio otkaz zbog krize.

Imam položeni BOSIET with HUET and EBS, HV/LV switching, Hazardous Area i odnedavno D2.

Trenutno bih se volio ubaciti negdje na Cruisere kao Električar, te bih Vas zamolio za pomoć.
Imam 22 tjedna rada na platformi, ukoliko se uspijem ubaciti na neki Cruiser zanima me da li bi ja morao obaviti neku kadeturu i koliko mjeseci?

I molim Vas možete mi malo pomoći oko ETO-a i Dnevnika?
ETO mi je novosti koje me kompanija nije tražila (iako sam pročitao da će od 2017 biti obavezno za položiti).
Za taj dnevnik prvi put čujem iako sam ja na poslu vodio Daily Work log zbog crew change-a da mi zamjena zna Å¡ta se radilo. Da li se to može iskoristiti umjesto tog dnevnika?

Isto tako ja sam morao na platformi polagati OJT (on the job training) Electrician, te mi se čini da je možda to za moju komapniju neÅ¡to slično kao ETO Å¡to traži ministarstvo.
Te koliko sam vidio treba mi 6 mjeseci plovidbe za polaganje ETO, ja imam 5 i nešto sitno, da li bi mogao to nekako smuljati pa da idem polagati iako nemam 6 mjeseci?

Bilo kakva pomoć bi mi dobro doÅ¡la.
LP

Ja mislim da ces trebati raditi kao as struje i voditi dnevnik vjebenika...al bolje da ti na to odgovori netko iskusniji

Uzalud ti pet i pol mjeseci ako ti u matrikuli ne pise elektricar...za dnevnik bi mozda taj daily log i mogao iskoristit,barem da znas sta pisati. Uzmi praznu a4 biljeznicu i ovjeri je u kapetaniji. I onda kad se ukrcas kao ass ili elec je ispunjavaj po tome sta imas i daj sefu na potpis.

Poslano sa mog HTC One mini 2 koristeći Tapatalk

Da,provjeri jos sta kazu na nasoj famoznoj kapetaniji

Poslano sa mog HTC One mini 2 koristeći Tapatalk

Mislim da je najlakse sta se tice dnevnika, ako probas smuljat ovo ostalo dnevnik ne bi triba bit problem... Meni ga pri polaganju ETOa nisu niti trazilli, a isto tako ni u luckoj kapetaniji kad sam se vratia s broda. Kod par prijatelja je bia isti slucaj... A sad da li se oslanjat na to ne znam. Svakako sritno ;)

Back