Asistent elektricara, pomoc!!!

Nadam se da imas pravo i navijam za to, iako mislim da bi piloti tu mogli puno pomoci u prolazu kroz kanale. Ali sveukupno moje je misljenje da ce se ici na rezanje osoblja i da to piketanje ce raditi po potrebi radnci od nekakve agencije (npr. neki azijati za male pare izmedju dvije luke). Uglavnom tu bi bila usteda enormna za kompanije pa ni brodove im nebi bilo problem zamijeniti. A one su sve pohlepne. Mislim da ce se za cca 10 g naci rijesenje i za to. Nisam strucan za takve stvari ali tehnologija ide dalje....

Piketanje između dvi luke. Ajde uzmi 10 tih likova i da piketaju između 2 luke. Znači to je najmanje 5 avionskih karata. Ti ljudi moraju neÅ¡to i jest dok piketaju jel tako ? Moraju negdi spavat dok nisu na piketavanju. Sve skupa ispadne puno veći troÅ¡ak od Burmanskog timunjera koji radi za 1200 USD mesečno.

S druge strane , začepi se filter goriva.. prebacit ce automatika na drugi.. sta kad stane i drugi. Robotska ruka da ga minja , može.. sta kad stane i robotska ruka ? JoÅ¡ jedna ? Može i to.. Već smo preÅ¡li cijenu timunjera za par godina.. pa onda opet imaÅ¡ cijenu pilotaže koju ti govoriÅ¡... engleski kanal.. mageljanski prolaz.. karibi.. singapur.. nitko ti ne bi dao bez pilota na takvom brodu.. pilotaža nije badava...

japanci su u 70 tima napravili brod bez posade i brzo odustali od ikakvog daljnjeg projekta.. zajeb s brodom bez posade je Å¡ta je financijski jednostavno - neisplativ i prekompleksan. ZaÅ¡to komplicirat i troÅ¡it kad moÅ¡ nać 20 budaletina i eto im..

Piketanje između dvi luke. Ajde uzmi 10 tih likova i da piketaju između 2 luke. Znači to je najmanje 5 avionskih karata. Ti ljudi moraju neÅ¡to i jest dok piketaju jel tako ? Moraju negdi spavat dok nisu na piketavanju. Sve skupa ispadne puno veći troÅ¡ak od Burmanskog timunjera koji radi za 1200 USD mesečno.

S druge strane , začepi se filter goriva.. prebacit ce automatika na drugi.. sta kad stane i drugi. Robotska ruka da ga minja , može.. sta kad stane i robotska ruka ? JoÅ¡ jedna ? Može i to.. Već smo preÅ¡li cijenu timunjera za par godina.. pa onda opet imaÅ¡ cijenu pilotaže koju ti govoriÅ¡... engleski kanal.. mageljanski prolaz.. karibi.. singapur.. nitko ti ne bi dao bez pilota na takvom brodu.. pilotaža nije badava...

japanci su u 70 tima napravili brod bez posade i brzo odustali od ikakvog daljnjeg projekta.. zajeb s brodom bez posade je Å¡ta je financijski jednostavno - neisplativ i prekompleksan. ZaÅ¡to komplicirat i troÅ¡it kad moÅ¡ nać 20 budaletina i eto im..

Ja se slazem s tobom, samo nekako sam misljenja a i strah me da ce naci i rijesenja za to.

Ja se slazem s tobom, samo nekako sam misljenja a i strah me da ce naci i rijesenja za to.

Vale je Kinesku zabranu rijeÅ¡io tako Å¡ta je na Filipinima instalira 2 prekrcajne barže i u Maleziji otvorio terminal za skladiÅ¡tenje i prekrcaj rude. NiÅ¡ta napravio nije bolje nego Å¡ta je prije bilo. Cijena mu opet ispadne oko 7 USD po toni ali mu tih 20 velikih brodova moraju radit jer osim toga drugoga posla nemaju. Kinezima dobro doÅ¡lo jer im sad manji brodovi to razgonjaju iz Malezije i Filipina , Filipinci i Malezijci dobili posla na prekrcaju i sve dobro.. Originalni plan je bio da se ide ispod 5 USD po toni ali je Kina rekla ''nećeÅ¡ razbojniče''...

A kako bi se boysi po Somaliji i drugim mjestima sreće razveselili kad vide 9000 kontejnera a nitko oko njih :D

Vale je Kinesku zabranu rijeÅ¡io tako Å¡ta je na Filipinima instalira 2 prekrcajne barže i u Maleziji otvorio terminal za skladiÅ¡tenje i prekrcaj rude. NiÅ¡ta napravio nije bolje nego Å¡ta je prije bilo. Cijena mu opet ispadne oko 7 USD po toni ali mu tih 20 velikih brodova moraju radit jer osim toga drugoga posla nemaju. Kinezima dobro doÅ¡lo jer im sad manji brodovi to razgonjaju iz Malezije i Filipina , Filipinci i Malezijci dobili posla na prekrcaju i sve dobro.. Originalni plan je bio da se ide ispod 5 USD po toni ali je Kina rekla ''nećeÅ¡ razbojniče''...

A kako bi se boysi po Somaliji i drugim mjestima sreće razveselili kad vide 9000 kontejnera a nitko oko njih :D

Pa nadam se da imas pravo...

Last edited:

Za pirate ce se naci rjesenje u vidu antipiratskih zastitarskih firmi ili cak mobilnih automatiziranih kupola sa 6-cijevnim 20-30 mm topovima pa tko hoce u pljacku, siroko mu polje. Tehniku blokirati je nazalost nemoguce. Ipak ono cemu se nadam jest da nece toliko brzo napredovati. Ipak to nitko ne moze predvidjeti.

potpuno upravljanje bez posade neceg tako velikog kao brod moze bit moguce samo kad se razvije AI koji je sposoban razmisljat i donosit odluke na temelju necega sto nije cista racunica. A kad se to dogodi, Bog nam pomogao, onda ce nam poso na brodu bit najmanji problem.

uz citanje teme preporucam slusanje
https://www.youtube.com/watch?v=aNHcTvixvlU

potpuno upravljanje bez posade neceg tako velikog kao brod moze bit moguce samo kad se razvije AI koji je sposoban razmisljat i donosit odluke na temelju necega sto nije cista racunica. A kad se to dogodi, Bog nam pomogao, onda ce nam poso na brodu bit najmanji problem.

uz citanje teme preporucam slusanje
https://www.youtube.com/watch?v=aNHcTvixvlU

Nece to tako skoro, no ono sto ce biti jest da ce posade morati biti jako dobro i kvalitetno skolovanje posto ce tehnika na brodovima buducnosti biti sve sofisticiranija. Sofisticirana tehnologija sa sobom povlaci i sofisticirano znanje, jednostavniji poslovi koje moze obavljati stroj ce se ukinuti. To je tako.

Last edited:
Kontaktiraj usera Bilicha na PM.On im je vanjski suradnik kad nije na brodu.Prika mi je nedavno priko njega aplicira.Kaze da imaju neki bug na web page pa za sada samo preko Bilicha...

Sent from my GT-I8190N using Tapatalk

Evo ti jedan vrlo dobar razlog. Kina kaze ne i sta ces onda sa tim brodovima ?

Isto sta se desilo sa Vale Max klasom , napravili brodove od 400 000 DWT za gonit u Kinu a Kina rekla ne može drugovi s time kod nas.. max 250k , razlog.. očuvanje kineskog pomorstva :hihi: JoÅ¡ su ih pustali da se dobro istroÅ¡e i preuzmu brodove prije zabrane..

Helikopterom ce se tesko doci u sred oceana.. brod ce uvik tribat piketat i brusit bez obzira kakvu katodnu zastitu stavio na njega... mislis da ce Egipat dat Suez , Ameri Chesapeake bay , Panama Kanal , Chile Mageljanov prolaz da mu se gega 250 000 tona nafte po njemu i ovisi o automatici... itd itd :D

Hahaha odma mi je pa na pamet onaj dokumentarni film "velik, veci, najveci" gdje
su u jednoj epizodi govorilo o mostovima, pa neki suvremeni most u japanu na kojem je instalirano 10tak robota da otkrivaju ruzinu, opiketaju je i posli prepituraju :D

Fala ti caca :hihi

1396444912-1200-x-675px-DSC_0257.jpg

Back