Bilich
New member
Nadam se da imas pravo i navijam za to, iako mislim da bi piloti tu mogli puno pomoci u prolazu kroz kanale. Ali sveukupno moje je misljenje da ce se ici na rezanje osoblja i da to piketanje ce raditi po potrebi radnci od nekakve agencije (npr. neki azijati za male pare izmedju dvije luke). Uglavnom tu bi bila usteda enormna za kompanije pa ni brodove im nebi bilo problem zamijeniti. A one su sve pohlepne. Mislim da ce se za cca 10 g naci rijesenje i za to. Nisam strucan za takve stvari ali tehnologija ide dalje....
Piketanje između dvi luke. Ajde uzmi 10 tih likova i da piketaju između 2 luke. Znači to je najmanje 5 avionskih karata. Ti ljudi moraju neÅ¡to i jest dok piketaju jel tako ? Moraju negdi spavat dok nisu na piketavanju. Sve skupa ispadne puno veći troÅ¡ak od Burmanskog timunjera koji radi za 1200 USD mesečno.
S druge strane , začepi se filter goriva.. prebacit ce automatika na drugi.. sta kad stane i drugi. Robotska ruka da ga minja , može.. sta kad stane i robotska ruka ? JoÅ¡ jedna ? Može i to.. Već smo preÅ¡li cijenu timunjera za par godina.. pa onda opet imaÅ¡ cijenu pilotaže koju ti govoriÅ¡... engleski kanal.. mageljanski prolaz.. karibi.. singapur.. nitko ti ne bi dao bez pilota na takvom brodu.. pilotaža nije badava...
japanci su u 70 tima napravili brod bez posade i brzo odustali od ikakvog daljnjeg projekta.. zajeb s brodom bez posade je Å¡ta je financijski jednostavno - neisplativ i prekompleksan. ZaÅ¡to komplicirat i troÅ¡it kad moÅ¡ nać 20 budaletina i eto im..