Anketa Hrvatskih pomoraca

lose I nikako :( izgleda da su ljudi zadovoljni sa ovin sta imaju tj nemaju:confused:
Baci broj.
Da budem iskren naišao sam na dosta negative i nezainteresiranosti kod kolega pomoraca. Ja osobno sam popunio anketu i još sam uporan.

Citas li ovo brazzoguzi?
Udri brate, predlozi u cetiri zida vladajucima 20% poreza na dohodak. Ionako vecinu pomoraca zaboli kita, imaju i viska solada ocito

Ja sam pitao oko 20ak kolega. Uglavnom ta nezainteresiranost dolazi iz loÅ¡ih iskustava s naÅ¡im ljudima u pomorstvu. O SPH miÅ¡ljenje im baca na ljutnju i svi viÅ¡e manje imaju opciju. Ljudi navikli sami za sebe da se snalaze. Crnilo malo veće. Al dva su mi obećali popunit anketu. I dosta ih ni ne prati pomorac net.

Po svemu sudeci ovo ce biti po onoj staroj...Uzdaj se use i u svoje kljuse....Ma neka nas hebu,drugo nismo niti zasluzili.

C C2 ma neka nam uvedu i 100 % kad se nemozemo medjusobno dogovoriti da zastitimo svoja prava i interese jer uvijek je bilo i uvijek ce biti budala kojih se nista ne tice,a kad dodje do necega onda se pljuje po svima.

kolege zujac i baltazar su pogodile "u sridu"... loÅ¡a iskustva s birokracijom (SPH,ministarstvo,vlada...) i uzdanje "u se i u svoje kljuse" je nasa realnost.i ne vidim zasto se kolege "ljute" na nas "nezainteresirane". gubiti vrijeme u Don Quijotovskoj borbi protiv vjetrnjača nemam namjeru niti minute...
ministarstva su (i biti će) polički ustrojena,jer stranka koja dobije izbore formira vladu...gledajući HR-političke opcije iluzorno očekivati neke pomake...a povirio sam i anketu, svaka čast na trudu,ali meni osobno djeluje kao da sročena PROTIV (važno je ruÅ¡enje), a ne ZA (neku novu ideju/opciju kao recimo Å¡to je bila ideja Udruge Pomoraca).
ovo je samo moj osobni pogled,pesimističan možda,ali kažu kako je pesimist optimist s iskustvom ;)
ps
kako ne biste pomislili da sam "fan of SPH", prije mnogo godina(nakon kadeture) sam osobno bio u prostorijama sindikata i misnistarstva i pomorskog fakulteta Split...i obećao sam sebi da tamo viÅ¡e gubiti živce i vrijeme neću nikada :udriglavom .kontaktiram sa strukturama minimalno, samo koliko je potrebno da mi produže brevet i matrikulu, za porez plan je spreman, smanjiti navigaciju na minimum-dovoljno za pristojan život,a minimalan porez....zlatna vremena pomorstva su davno proÅ¡la...mirno nam more i blagoslovljeni blagdani i optimistima i pesimistima :)

kolege zujac i baltazar su pogodile "u sridu"... loÅ¡a iskustva s birokracijom (SPH,ministarstvo,vlada...) i uzdanje "u se i u svoje kljuse" je nasa realnost.i ne vidim zasto se kolege "ljute" na nas "nezainteresirane". gubiti vrijeme u Don Quijotovskoj borbi protiv vjetrnjača nemam namjeru niti minute...
ministarstva su (i biti će) polički ustrojena,jer stranka koja dobije izbore formira vladu...gledajući HR-političke opcije iluzorno očekivati neke pomake...a povirio sam i anketu, svaka čast na trudu,ali meni osobno djeluje kao da sročena PROTIV (važno je ruÅ¡enje), a ne ZA (neku novu ideju/opciju kao recimo Å¡to je bila ideja Udruge Pomoraca).
ovo je samo moj osobni pogled,pesimističan možda,ali kažu kako je pesimist optimist s iskustvom ;)
ps
kako ne biste pomislili da sam "fan of SPH", prije mnogo godina(nakon kadeture) sam osobno bio u prostorijama sindikata i misnistarstva i pomorskog fakulteta Split...i obećao sam sebi da tamo viÅ¡e gubiti živce i vrijeme neću nikada :udriglavom .kontaktiram sa strukturama minimalno, samo koliko je potrebno da mi produže brevet i matrikulu, za porez plan je spreman, smanjiti navigaciju na minimum-dovoljno za pristojan život,a minimalan porez....zlatna vremena pomorstva su davno proÅ¡la...mirno nam more i blagoslovljeni blagdani i optimistima i pesimistima :)
Nema tu ljutnje...ali niti pogotka u sridu...jer jedini je uph izborio poseban program...e sad kad je maca sita lipo sidi i nije je briga..ali dode maca na vratanca i o tome se radi i jedino ko je pogodija u sridu je c.c2

ispunjeno. Malo sam prica sa nasim pomorcima po africi. utisak je sljedeci da 90% njih nema pojma o mogucem porezu i da su misljenja da sph radi dobar posao u pogledu zastiti prava nas kao pomoraca. izgleda da su ljudi jako slabo upuceni u dogadjanja.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kolega otocanin,
Osim sto ovi u sph i u vlasti zele vlast i zadrzat istu, zele podjednakim zarom da masa koja ih moze maknut bude:
a) neiformirana-dezinformirana
b) inertna oliti sa stavom "nece se nista promjeniti-ne mogu ja nista uciniti"
Obje opcije davaju zadovoljavajuci rezultat, zadrzavanje "stolice"oliti funkcije.
Da su vecina hrabrih velikana pocetkom devedesetih dijelili slicne stavove nebi danas hrvatistana imali...

Kako je moguce da je samo 600 ljudi ispunilo anketu .. U ostalom di pise taj podatak ..

A ako je tako ..pamet uglavu ,stap u ruku

i meni 600 zvuči premalo... Ajmo DalmoÅ¡ rezultate.... zaÅ¡to nisu vidljivi na stranici ankete?

Back