pozdrav svim pomorcima ma gdje god bili!
Nije me jako dugo bilo na ovom forumu ali danas sam opet otvorio i citajuci postove ovdje
jako sam se razocara na neke postove cjenjenih nasih pomoraca gdi je jos jedan
dokaz u nitu da je sa nasim ljudima najgore navigat,posebno oficirima!
Kao prvo sta sam primjetio ocigledno je ovaj forum namjenjen samo oficirima gdi se prepucavaju tko ima
tko vecu placu i koja firma je bolja.svaka cast ljudima koji su uspjeli dobiti dobre ugovore i danas
u ovim teskim vremenima zive financijski neovisno ali mislim da se nije ljepo sprdati sa nekima koji
na isti nacin zaradjuje svoj kruh ali je puno manje placen ali isto mora zivjeti i prezivjeti svoje obitelji.
Drugo vec sam naveo da je forum namjenjen samo oficirima a zaboravljaju da nisu samo oficiri
pomorci,ako me sjecanje ne vara na brodovima rade i ostale snage tako na palubi a tako i u makini
a i ne zaboravimo tu i kuvare konobare i sve ostale.u danasnje vrjeme kad je poplava kineza,filipinaca
ex rusa na trzistu pomoraca tim ljudima je najvise potrebna pomoc za zaposljavanje a i rade za najmanje novaca
neki svojom krivdom neki nisu imali mogucnosti ici na sva skolovanja a isto tako zive a bogami i rade.
Osobno radim na vroona i ovdje sam vidio prepucavanja nekih bivsih kolega kako je firma smece i sve to a ja se pitam
onda koji kurac su ti ljudi uopce prihvatili posao na tako supskoj firmi kako danas kazu!??
Svaka cast uspjeli su se prebaciti na bolje a znam isto tako da su neki od tih cjenjenih kolega i te kako debelo placali u plavim kuvertama svojedobno da su jih ukrcali na ex nomisa a i na vroona.sta se tice vroona jedna rjetkih firmi koja ce zaposliti naseg mornara,timunera ili kuvara bez offshore iskustva a isto tako i cjenejne nase prepotentne officire bez offshore iskustva te im jos placa sve pocetne certificate koji su potrebni za ulazak u offshore da bi nakon nekoliko pecata u matrikuli koji su im neizbjezno potrebni za dobivanje boljeg i bolje placenog posla poslije srali po toj kompaniji.poznam nekoliko mornara i timunera a i kuvara koji su kod nas na vroonu i manje ise su svi zadovoljni jer vecu placu skoro na nijednoj kompaniji nece dobiti,placa je redovita svaki mjesec a recite mi i koji mornar ima ugovor 28/28 placan doma a placa mu se vrti oko 20000,00 funti sta znaci oko 30000,00 usd godisnje a dodje i vise ako napravi nekoliko dodatnih certificata npr(ama,frc coxswain,dc coxswain) jer cak i u offshoru su preplavili filipinci cak i u sjevernom moru ih ima koliko hoces.
Zato appeliram na cjenjenu gospodu officire da ne zaborave nisu jedini koji navigavaju jer svaki posao je cjenjen tako i ja cjenim vas ali ako vec ne cjenite nizu bagru od vas barem je respektirajte jer ti ljudi rade teske poslove i zaradjuju svoj kruh sa 7 kora doslovno!!
Usput ako nekoga zanima za uc u offshore jer vidim da je ovdje vec jako puno adressa dodano a postoji jedna agencija u norwichu
koja ukrcava i bez iskustva:
Anglian marine services
6 birch court,sprowston
norwich nr7 8lj
tel:00(0)441603 478938
email:
malcom@anglianmarine.co.uk
home - www.anglianmarine.co.uk
najnovije ponude posla preko telegraph:
Farstad shipping crewing services pte.ltd
traze;master unlimited
ch.mate unlimited(dp cert)
ch.eng unlimited
2nd eng unlimited
electrcian/eto
tko pozna kompaniju zna da su to psv i ahv brodovi operiraju u sjevernom moru
cv posaljite na :
cv.aberdeen@farstad.com
home - farstad shipping asa
sljedeci koji se oglasavaju su isto agencija
clyde marine recruitment
traze sve oficire na mostu i makini
isto tako ab and bosun
clyde marine recruitment
tel: Glasgow 0044(0) 1414276886
southampton 0044(0) 2380223546
isto tako jos jedna agencija koja jako puno ukrcava svih rangova na brodove
svih vrsta je
faststream recruitment group
email:seagoing-uk@faststream.com
evo ako sam nekom pomogao zelim mu srecu u daljnoj karijeri!
Mirno more svim pomorcima