Adnatco

Bia san u tom razdoblju kadet na thomea pa znan o cemu govoris.Ima san tada 1800 USDa.Kasnije su krenili lagano tirat sve evropljane

Pa di ovo ide
Znan da je preko Thomea prije 4,5 godina terco ima 5000 usd.
Ja san ima oko 6500.samo na brodu jasno...
Jebenti krizu

Pozdrav ljudi, evo su mi iz ADNATCO-a predlozili interview za Junior Officer-a, pa ako je neko imao slicna iskustva neka napise kako to izgleda, sta pitaju i tako to ? Vec sam 7 mjeseci doma, pa bi se malo podsjetio :) I sta u stvari oni podrazumjevaju pod Junior Officer-om, 3. oficir, ili nesto izmedju trecega i kadeta ?

Last edited:
Pozdrav ljudi, evo su mi iz ADNATCO-a predlozili interview za Junior Officer-a, pa ako je neko imao slicna iskustva neka napise kako to izgleda, sta pitaju i tako to ? Vec sam 7 mjeseci doma, pa bi se malo podsjetio :) I sta u stvari oni podrazumjevaju pod Junior Officer-om, 3. oficir, ili nesto izmedju trecega i kadeta ?

Junior officers su normalno 3rd i 2nd officer.
A tako pretpostavljas koji su senior officers..

Ali pazi, isto tako mozes zavrsiti u limbu. Raditi posao junior officera ( trecega) a biti placen manje nego treci.
Odradi intervju pa ces znati.
a sto ce te pitat, pa ides za trecega valjda, nece te pitat kako ces iskrcat brod, vec pravila, safety i slicna pitanja:rolleyes:
Sretno

Ja san ti ima intervju s njima.Jako jednostavan intervju znači pita te sve Å¡ta je u skladu sa tvojom strukom tj rangom na brodu.O junior officer poziciji ti nemam pojma znan da su imali dva terca na brodu.Ne loÅ¡a firma jedino ti je minus ako te uvate 3 gargaÅ¡e koje samo piče po perziji.

Pozdrav svima! Evo da se javim i ja kao za sad jedini sa nasih prostora na ADNATCO-vim oil/product tankerima.

Za pocetak malo statistike koga zanima:
Osnovna plata trecem 4062 dolara, sekondu 4711 dolara uz ugovor 4-2 (ali uvjek se moze dogovoriti za duzi boravak kuci ili na brodu) plus 250 dolara za cifovu licencu i trecem i drugom i plus dodatnih 250 dolara za kapetanovu licencu takodje za oba ranka. Na to ima i godisnji bonus u iznosu od trecine jedne mjesecne plate. Cif odnosno 2/eng imaju oko 13000 dolara mjesecno plus godisnji bonus a kapetan odnosno kapo imaju oko 17000 dolara plus godisnji bonus, ugovor 3-3. Cif je van gvardije, znaci ima extra oficir na palubi. Elektricar ima pocetnu 6070 dolara a svake godine plata raste za 160 dolara do osme godine na kompaniji kada ima maksimum 7500 dolara. Sve plate su samo na brodu. Obicno na pocetku godine bude povisica svima 5-10%. Panatika je 10 dolara po osobi, ima internet po brodovima i satelitska televizija. Posada su Filipinci a oficiri oko 60-70% Arapi (Egipcani, Jordanci, Sirijci, Palestinci itd.) a ostalo Ukrajinci, Rusi, Spanci, Englezi, Italijani itd. Od 2013-te ne krcaju Arape zbog rata u Siriji a kako se pominje sirenje flote trebace im jos ljudi. Posao na brodu je kao svuda a papirologija je pojednostavljena u odnosu na neke druge kompanije. I ako su product tankeri, voze samo clean product i sada kad brodovi idu u skver dizu heating coils-e iz svih tankova sem slopova. Svi brodovi su noviji od 2010 godista, korejska gradnja. Uglavnom voze na linijama Bliski Istok-Daleki Istok.

Osim oil/product tankera imaju LNG i par balkova i kontejnera. Plate na LNG su mnogo vece i permanent, ugovor 2-2. Cini mi se da sam negdje na forumu vidio spisak plata za LNG, ako se ne varam medju najvecima su koje se mogu imati na LNG.

Ja sam se ukrcao preko agencije iz Tivta evo web stranice ako koga zanima: GMS - Home
Svi su vise nego dobrodosli da predaju CV.

Last edited:
Back