A1 zahtjev odbijen - Nizozemska

Timmy

New member
Zadnjih 6 godina plovim na brodu s Nizozemskom zastavom i bez problema sam ishodovao A1 - zahtjev za izuzećem plaćanja mirovinskog i zdravstvenog u Nizozemskoj i plaćao sam sva davanja u HR.
Prije su mi ga davali na dvije godine a zadnja dva puta na samo godinu.
Zadnji zahtjev sam predao u travnju i sada mi je odbijen š obrazloženjem da je nadležno Nizozemsko tijelo ga odbilo.

Ima li tko iskustva s odbijanjem zahtjeva?
Koja je sada procedura?
Ne mislim plaćati davanja u Nizozemskoj niti me netko to traži ali ne mogu više niti plaćati u HR.
Da li ću ipak imati zdravstveno u HR?
Uglavnom nisam do sada čuo da se netko našao u istoj situaciji...

Sent from my SM-G950N using Tapatalk

Kako ti mogu odbit zahtjev za A1 a drzave su to dogovorile? Nesto mi je tu cudno iskreno

Sent from my iPhone VIA Pomorac.net

Zato i pitam jer sam u čudu.
Do sada nikada nije bilo problema.

Imat ćeš zdravstveno u Hr, sa iskrcajem. Provjeri da li se moraš javit u roku 30 dana po iskrcaju. U NL bi trebao doprinose uplaćivat poslodavac, ne posloprimac. Ja, kad sam radio a1, trebao sam objasnit zašto preferiram HR umjesto NL.

Ne znam točno, ali poznavajući Dačonje, oni nisu blesavi. Lako moguće da ne dozvoljavaju da su njihovi fondovi ne pune kako su zamislili i moguće je da su stisli po tom pitanju.. U biti, ako ćeš duže navigat na NL zastavi, više dobijaš nego gubiš.

Da li mozda neko zna od kolega koji je status pomorca nakon isteka 30 dana od javljanja na zdravstveno? U procesu sam cekanja a1 a bez tog nemogu na kapetaniju zatvoriti taj dio, samim time i zdravstveno ne moze nista napraviti. Jedino sto sam mogao je uzesti potvrdu kao dokaz da sam bio se javio na vrijeme ali taj mi papir ne predstavlja da sam osiguran.
zvao sam od zagreba pa sve do lokalnih brojeva iz ispostave svi se prave ludim, niko ne zna nesto suvislo reci.
hvala!

Zadnjih 6 godina plovim na brodu s Nizozemskom zastavom i bez problema sam ishodovao A1 - zahtjev za izuzećem plaćanja mirovinskog i zdravstvenog u Nizozemskoj i plaćao sam sva davanja u HR.
Prije su mi ga davali na dvije godine a zadnja dva puta na samo godinu.
Zadnji zahtjev sam predao u travnju i sada mi je odbijen š obrazloženjem da je nadležno Nizozemsko tijelo ga odbilo.

Ima li tko iskustva s odbijanjem zahtjeva?
Koja je sada procedura?
Ne mislim plaćati davanja u Nizozemskoj niti me netko to traži ali ne mogu više niti plaćati u HR.
Da li ću ipak imati zdravstveno u HR?
Uglavnom nisam do sada čuo da se netko našao u istoj situaciji...

Ja radim pod nizozemsku zastavu do sada nemam nikakvih problema dobija sam njihov Nacionalni broj koji se zove BSN i mirovinsko me kontaktira non stop koliko je moja kompanija uplatila do sada.Sve mi je objašnjeno koja prava imam.

Mozda je netko bio u ovoj situaciji pa da pitam....
Da li se istovremeno mogu uplatiti doprinosi u 2 razlicite zemlje u EU ako mjenjas posao pa ti se place preklope? Tu mislim na one placu iz otkaznog roka i placu na novoj kompaniji.
Nova kompanija bi me prijavila u NL.

Ja osobno mislim da se privatnoj osobi nesmije naplatit u dvije drzave (pogotovo europske) dvostruko.

Ako nije tajna na kojoj si firmi Nizozemskoj?

Sent from my iPhone VIA Pomorac.net

Back