Zapovjednik broda od 3000GT ili vise

sizif

Master
Vase misljenje molim !

Da li se moze sa 36 mjeseci navigacije kao casnik izvadit brevet za Zapovjednika od 3000GT ili vise ? Ljude koje san pita kazu samo ako si chief godinu dana.

Ja imam 32 mjeseca kao casnik na brodovima povise 3000GT i sad san zadnja dva ugovora Chieff ali na suplajeru ispod 3000 GT.
Ako budem vadio za Zapovjednika sa godinu dana ko chief moci cu samo do 3000GT.
A mogu firmu pitat da me stavi 4 miseca na brod povise 3000Gt da izvadim ovaj neogranicen ?

Ovo je iz NN

Članak 21.

(1) Svjedod?žbu o osposobljenosti za zapovjednika broda od 3000 BT ili većeg (STCW II/2), stječe pomorac koji:
â?? je odslu??ao i polo?žio sve ispite prve dvije godine preddiplomskog sveučili??nog studija nautičkog smjera u kojima su obuhvaćeni najmanje sadr?žaji dijela A-II/2 STCW pravilnika, ili
â?? je zavr??io preddiplomski studij nautičkog smjera u trajanju od tri godine u kojima su obuhvaćeni najmanje sadr?žaji sukladno programu iz A-II/2 STCW pravilnika;
â?? ima posebnu izobrazbu o osposobljenosti za motrenje i ucrtavanje radarskim uređajem i kori??tenje ARPA uređaja na upravljačkoj razini, sukladno programu iz Priloga D, dio D6C koji je sastavni dio ovog Pravilnika;
â?? zavr??io izobrazbu sukladno programu iz Priloga D20 koji je sastavi dio ovog Pravilnika
â?? ima polo?žen ispit iz članka 20. ovog Pravilnika;
â?? ima najmanje 12 mjeseci plovidbene slu?žbe u svojstvu prvog časnika palube na brodovima od 3000 BT ili većima, ili
â?? ima najmanje 36 mjeseci plovidbene slu?žbe u svojstvu časnika plovidbene stra?že na brodovima od 3000 BT ili većima;
â?? udovoljava propisanim zdravstvenim uvjetima.
(2) Svjedod?žba iz stavka 1. ovoga članka ima valjanost za razdoblje od pet godina od dana izdavanja.

Mislija san danas Vinku pitat u sobi 9 al bila je jako nervozna pa san odlucija neki drugi dan

Naravno da mozes. Pise lijepo u pravilu 12 kao prvi ili 36 kao casnik. Tako sam ga i ja dobio. Jedino ga necu moci obnovit ako ne budem cif u narednim godinama, jer brevet je moguce obnoviti i sa jednim rankom ispod onoga u brevetu.

Sizife potvrdujem isto. Kolega C/O ovde na brodu ga je izvadia sa 36 miseci ko casnik, a ko prvi ima par miseci. Naime firma nam placa 100-tinjak Eura vise ako imamo veci brevet od ranka, pa mu se zurilo...

Sizife potvrdujem isto. Kolega C/O ovde na brodu ga je izvadia sa 36 miseci ko casnik, a ko prvi ima par miseci. Naime firma nam placa 100-tinjak Eura vise ako imamo veci brevet od ranka, pa mu se zurilo...

Thanks.
Ako mozda znas sta sada traze u kapetaniji kao dokaz navigacije ?
Prije su trazili iskrcajnu listu ovjerenu od strane konzula,tj prije 2008 ?

:udriglavom

Thanks.
Ako mozda znas sta sada traze u kapetaniji kao dokaz navigacije ?
Prije su trazili iskrcajnu listu ovjerenu od strane konzula,tj prije 2008 ?

:udriglavom

A iskrcajne liste, kopije ugovora i kopiju matrikule. Kad prilozis ugovor, nema frke, jer onda cakulaju o ciframa cili dan, pa ubiju vrime:D
Mislin da ti je to dosta. Ja u zadnje vrime sve brevete minjan i vadin priko Diversa. Uzmu 250kn, al mi tocno kazu sta triba prilozit, sve ispune i posalju, ja samo podignen brevet(a Diverso mi je blizu stana). I nikad dosad nisan ima problema, a tako i izbjegavam odlazak u svima nam dragu Kapetaniju i susret sa grintavim damama u toj ustanovi.

@Kolega
Ovo sta ti radis se zove prikrivena korupcija.Naime ti placas uslugu koja kao takva ne bi trebala egzistirat.Jel tako druze? I ta usluga ima cijenu od 160 kuna(ako je u cifru od 250 kuna uracunate taxene marke 70 kn i 20 kn gotovine).Na taj nacin TI podrzavas navodno los odnos djelatnika kapetanije prema ostalim pomorcima ako takav postoji odnosno prisiljavas ostale da na jednak nacin dolaze do svojih breveta kao i ti..Sad mi jedna stvar nije jasna ako u kapetaniji rade takvi monstrumi kako je izneseno u jednom drugom threadu(cini mi se da se zove Kapetanija) kako to da se Diversu da zajebavat za takvu lovu i prolazit istu kalvariju.Ili Diverso ima povlasten status u Kapetaniji sto ne bi smio imat,ili su pojednine kolege pregrintavi i ne tolerantni naspram djelatnicima LK ili smo mi jednostavno prekomodni i lino nam je otic dole predat sve potrebne dokumente,taksene marke i doc za 7 dana preuzest.Meni za uslugu od 160 kuna uopce nije lino otic 2 puta na kapetaniju.Ali ocito svi jednako ne cijenimo novac ?!

@Frankie

Sorry Frankie, al niti je prikrivena, niti je korupcija, nego javna usluga za koju se ispostavi racun - dakle sve cisto. Jebi ga.
Da ne ispadne da ja reklamiram Diverso: naime po meni to i slicna "ucilista" u uskoj suradnji s Kapetanijama bogate sebe, a zauzvrat ne daju znanje, nego je to cista trgovina brevetima, koji nama trebaju za posao. A sta ti je to nego reket i korupcija???

Ja osobno koristim navedenu uslugu jer:
1. Kapetanija mi se odavno ogadila i ne osjecam se dobrodosao kao pomorac i casnik u toj ustanovi - cast iznimkama kojih ima (osobno s Vinkom nisam imao nikakvih problema). Zasto se ja tako osjecam - valjda iz iskustva...
2. Zato jer kad na ovih 160kn oduzmem 30kn za gorivo, 20kn za parking, 5-6kn za kopiranje papira, izgubljeno vrijeme i zivce, ispada da mi Diverso to skoro pa mukte obavi, a 100m zracne linije mi je od stana! Mozes me nazvat i komodnim, kako ti drago, al pare su iz mog dzepa, pa se i ne moram pravdat...

Eto, ne pozivam nikoga da slijedi moj primjer - stedite pare, kriza je! Slazem se i s nekim stvarima iz tvog posta, naime nikad nije sve crno, ni sve bijelo, al "prikrivena korupcija" je malo prenapuhana fraza, jer ode se radi samo o ponudi i potraznji, a povrh svega zakonitoj - jer ne vidim bas policiju po Diversu, jel tako?

Aj pozdrav.

I by the way, cure su tamo uljudne, zgodne i usluzne...:-)

@ Kolega - mislim da nisi razumija Frenkiea. Da se razumimo i ja ponekad koristim usluge Diversa i to iskljucivo radi osobne linosti, ali kad malo bolje razmislis je'l da je to bez-veze i da je to bacanje love ma kako ona bila mala (160 kn, ako sam dobro razumia). Radimo protiv sebe u ovom slucaju jer sta ce se dogodit sutra, hocemo li morat uzest Advokata za poc prominit putovnicu, matrikulu, osobnu i sl.? Ucimo ih naopako tjeseci sami sebe kako nam je tako lakse, a ustvari pomazemo nijma (u ovom slucaju Diversu) da se bogati na necemu na cemu nebi trebao. Je li tako?

Ma je, po tom pitanju imate i ti i Franki pravo, bez daljnjega, mene je samo malo pogodilo ovo "prikrivena korupcija", jer za korupciju tribaju dvoje, u ovom slucaju i ja po tome sudjelujem u njoj... A to jednostavno ne stoji i nije istina.
Cila storija o Diversu i Kapetaniji je puno slozenija nego samo ovaj primjer, to je mozda samo vrh sante leda...

Ima li neko da je bio na refreshmentu ovog breveta da kaze malo kako izgleda ispit, da li ima samo nekih 20ak pitanja kao makinistima, bez pismenih zadaca itd.

Back