Zakon o vrsti plovidbe za kadeturu??

pojava

Kadet
Zanima me posli odrađenih 6 miseci neogranićene plovidbe koja vrsta plovidbe i broda udovoljava propisima na??eg ministarstva ili koga već. :mad:

Jel to mo?že bit obalna plovidba na nekom turistickom brodicu,jedrenjaku ili koći ili brod mora bit povise neke određene velićine tj nosivosti ... :hihi

Fala :uzdravlje

ja koliko znam mora biti 6 miseci duge plovidbe a drugih 6 moze i rkatke ali kako se sve u zakonu minja iz dana u dan to je tesko sa sigurnoscu tvrditi

Pozdrav

e znan da je bilo tako... pricali su stariji :)
al zanima me sad kako je...
neka friska vijest

fala svakako :uzdravlje

e znan da je bilo tako... pricali su stariji :)
al zanima me sad kako je...
neka friska vijest

fala svakako :uzdravlje

Cuj davno je to bilo, a dobro si i reka da se zakoni minjaju ko ja mudante (svaku sedmicu :p ), pa da nebi sad ispalo da ti ja govorin ono do cega si i sam moga doci,ali mislim da je najjednostavnije zvati Kapetaniju i njih pitati.:uzdravlje

Mislin da možeš i na koći i na turističkom. Na trajektu sigurno. Al sve moraš imat dokumentirano, ispunjeno u Dnevniku, u matrikuli i uglavnom sve ostalo(valjan Ugovor, iskrcajnu listu, itd.). Al molim te aj pitaj U KAPETANIJU. Naime to in je posal i tribali bi ti odgovorit na sve šta te zanima i muči. Good luck!

Ma mogu i prosetat do kapetanije ionako san na đigi u rijeci vezan al tija san to cut od super uglednih clanova ovoga super kul foruma :p :p :p

Zivija :uzdravlje

@pojava

Bas sam mislio sutra prosetat do LK, ali posto si ti blize, protegni noge i skupi informaciju iz prve ruke, pa podjeli sa nama.
Znam da su moji kadeti sakupili oko 2 mjeseca na remorkerima i nije bilo problema.

Ako ti nesto zapne, reci pa cemo kontaktirati ministarstvo.

Aj pomalo ;)

@pojava

Kad su takve stvari u pitanju, ako mozes najbolje ti je da sam pregledas pravila i zakone. Jer onom metodom rekla kazala i pokvarenim telefonima mozes dobiti dosta drukcije informacije. Imas Pravilnik o zvanjima i svjedodžbama o osposobljenosti
pomoraca (NN 50/07), ali mislim da ti to sve pise i u vjezbenickom dnevniku, ali sam ti svejedno to i kopirao.
Sretno na porucnickom.

Članak 17.

(1) Svjedodžbu o osposobljenosti za časnika plovidbene stra*že na brodovima od 500 BT ili većima (STCW II/1), stječe pomorac koji:

– ima najmanje 18 godina života;

– je završio srednjoškolsko obrazovanje nautičkog smjera u trajanju od najmanje 4 godine, u kojem su obuhvaćeni najmanje sadržaji sukladno programu iz dijela A-II/1 STCW Pravilnika ili

– je odslušao i položio sve ispite prve dvije godine preddiplomskog sveučilišnog studija nautičkog smjera u kojima su obuhvaćeni najmanje sadržaji iz dijela A-II/1 STCW Pravilnika, ili

– je završio preddiplomski studij nautičkog smjera u trajanju od tri godine u kojima su obuhvaćeni najmanje sadržaji sukladno programu iz dijela A-II/1 STCW Pravilnika;

– položi ispit za stjecanje takve svjedodžbe, sukladno programu iz Priloga C ovoga Pravilnika.

– ima najmanje 12 mjeseci plovidbene službe kao vježbenik palube, od čega najmanje 6 mjeseci plovidbene službe mora biti ostvareno na brodovima od 3000 BT ili većima u međunarodnoj plovidbi

– udovoljava propisanim zdravstvenim uvjetima, posebice u pogledu vida i sluha.

(2) Pristupnik za stjecanje svjedodžbe iz stavka 1. ovog članka, koji u tijeku obrazovanja nije ovladao programima iz Dodatka D, dio D2, D6B, D12, D17, D19, dužan je prije pristupanja ispitu iz stavka 1. alineje 5. ovog članka savladati odnosne programe.

(3) Svjedodžba iz stavka 1. ovoga članka ima valjanost za raz*doblje od pet godina od dana izdavanja.

Back