Ukrajina

Pozdrav kolege ima li netko da je bio u zadnje vrijeme u Ukrajini (Mariupol) kakva je situacija i dali se vodi pod war zone??Nije bas da mi se ide gore razmisljam utec iz Istanbula.Bilo kakva info dobrodosla

bio vise puta u odessi, mirno, nikakvih problema, bila izmjena posade, serviseri dolazili, u tom dijelu nisu ratno nastrojeni, ali nikad se ne zna

.

.

Trenutno ,vec 7 dana smo u Berdyansk-u ...90 km od Mariupol-a ... Ovdje je sve ok ,a pilota sam pitao kakva je tamo situacija i kaze da se preko dana puca na istocnom dijelu grada ,ali da je u porat ok...neznam jesam li sto pomogao :rolleyes:

A i ti mucki provociras.....nekako sam siguran da Marin nije u skoli ucio cirilicu:hihi

Nije točno tovariÅ¡ RAUL, ovo Å¡to mi prebacujeÅ¡. BTW, Å¡to se tiče ćirilice, jest mi stariji smo je učili i znamo je. A za one koji je nisu učili dajem slijedeću smjernicu (a to znate bolje od mene): Znači, copy članak i paste na Google,

https://translate.google.com/

Online prevodilac sve pretvori u latinicu, i prevede na bilo koji jezik. A Å¡to se tiče kombinacije ruski/hrvatski ovo dobro radi. Uostalom kad ruski napiÅ¡eÅ¡ latinicom može ga i dijete razumjeti.., ne treba vam prevodilac.

Ostavim v storone politicheskiye igry vokrug kirillitsy . Russkiy yazyk yavlyayetsya krasivyy i ochen' pokhozh na nash sobstvennyy yazyk. V kontse kontsov, my priyekhali iz Karpata, i eto nasha obyazannost' lyubit' to, chto bylo kogda-to nashe.

Caspisci?!

Prevedi ovo zaboldano ljudima, da ne misle da vrijeđam.

;)

Last edited:
Infame sei[emoji1]

Evo ti podnevne vijesti iz Mariupolja, na latinici, pogledaj;

Rubrika: Novosti Mariupolya
07-11-2014, 12:27
Prosmotrov: 1849
Kommentariyev: 20

Pod Mariupolem obstrelyali pozitsii Natsgvardii, opolchentsy perekhodyat k metodu iznuritel'noy voyny
Kak soobshchili v khode segodnyashnego brifinga v Shtabe oborony Mariupolya, noch' v gorode i okrestnostyakh proshla v bol'shey chasti spokoyno.

Okolo 2:30 yuzhneye poselka Talakovka pod obstrel iz strelkovogo oruzhiya popali pozitsii boytsov Natsgvardii. Otvetnym ognem ataka byla podavlena. Postradavshikh s ukrainskoy storony net.

V vedomstve otmetili, chto protivnik chasto pribegayet k metodu iznuritel'noy voyny, podvodya vooruzheniye k uslovnoy granitse i posle korotkogo perioda vremeni otvodya yego. Sily ATO uzhe otrabotali taktiku bor'by s dannym metodom. Khotya yeshche nekotoroye vremya nazad eto dostavlyalo opredelennyy diskomfort i yavlyalos' potentsial'noy ugrozoy dlya pozitsiy sil ATO.

Poletov bespilotnikov noch'yu i utrom ne zafiksirovano.

Evo ti podnevne vijesti iz Mariupolja, na latinici, pogledaj;

Rubrika: Novosti Mariupolya
07-11-2014, 12:27
Prosmotrov: 1849
Kommentariyev: 20

Pod Mariupolem obstrelyali pozitsii Natsgvardii, opolchentsy perekhodyat k metodu iznuritel'noy voyny
Kak soobshchili v khode segodnyashnego brifinga v Shtabe oborony Mariupolya, noch' v gorode i okrestnostyakh proshla v bol'shey chasti spokoyno.

Okolo 2:30 yuzhneye poselka Talakovka pod obstrel iz strelkovogo oruzhiya popali pozitsii boytsov Natsgvardii. Otvetnym ognem ataka byla podavlena. Postradavshikh s ukrainskoy storony net.

V vedomstve otmetili, chto protivnik chasto pribegayet k metodu iznuritel'noy voyny, podvodya vooruzheniye k uslovnoy granitse i posle korotkogo perioda vremeni otvodya yego. Sily ATO uzhe otrabotali taktiku bor'by s dannym metodom. Khotya yeshche nekotoroye vremya nazad eto dostavlyalo opredelennyy diskomfort i yavlyalos' potentsial'noy ugrozoy dlya pozitsiy sil ATO.

Poletov bespilotnikov noch'yu i utrom ne zafiksirovano.

Last edited:
чирилица ок цео свет ме разуме

Nu.., to nije ruski. Na ruski bi to bilo ovako: Весь мир понимает меня. Ves' mir ponimayet menya. [Vjes mir panjimajet men'ja]. U njih mir ima značenje svijet. A ono Å¡to je u naÅ¡em jeziku mir, oni kažu spokoj. Vinograd je u njih grožđe, a ne naÅ¡ vinograd. Ima puno riječi kod kojih se možeÅ¡ zeznuti ako ne znaÅ¡. Aj.., evo ti malo gramatike iz ruskog yazika:

Npr. jedan se kaže adin, a piše se odin. Qrac se zove huj, a moš izvesti prilog od njega hujsteno, što bi talijani rekli "del cazzo".

I kad to zbrojiš i malo moderiraš dobiješ ovako?

odin + hujsteno = Однохуйстенно = isti qrac.., po naÅ¡ki.

Evo promotri gramatičeskoe svjazivan'je glagola ебать:

Я ебу [ja jebem]
Ты ебeшь [ti jebeÅ¡]
Он ебет [on jebe]

Мы ебем [mi jebemo]
Вы ебете [vi jebete] [Vi jebete]
Они ебут [oni jebu]

Dakako, i u ruskom jeziku važi ono pravilo da se starijem obraćaÅ¡ s poÅ¡tovanjem. Tako, npr. ako vam neki susjed, definitivno stariji od vas, priča gluposti, laže, maže itd. odgovoriti treba s uvažavanjem i poÅ¡tovanjem koristeći "Vi" i reći mu "Вы ебете [Vy yebyote]", a nipoÅ¡to ono "ty yebyoÅ¡" jer bi bilo nepristojno i grubo za čuti!

A mislio sam ovdje pokrenuti inicijativu za učenje stranih jezika.., Å¡panjolski me zanima. A imamo čovjeka ovdje među nama koji habla taj jezik dobro.., kada se javi vidjeti ću Å¡to on misli o ovom prijedlogu??!

;)

Last edited:
Back