UK CeC

Evo da ekipa zna za ubuduce.Ovjerija domaci coc,gmdss i matrikulu od strane kapetanije (35kn takse i koji dan cekanja),Dobije se dvojezicna potvrda da je sve autenticno tako da ne treba nista prevodit.Marlins sam posla original pa ce ga ovi iz uk vratit skupa sa brevetom.Uplata od 76gbp i sad 3-4 tjedna cekanja da se dobije cec

Danas mi se javili da mi ne mogu izdat cec jer da domaci coc,matrikula i gmdss nisu ovjereni.
Triba napravit kako je Crta Zara napisa povise.Ne uvazavaju potvrdu s kapetanije iako je na engleski,pecatirana i potpisana nego javni biljeznik pa sudski tumac tako da ispadne da vise platis sva ovjeravanja i prijevode nego sami cec.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kad mi je trebala potvrda o nekažnjavanju (dobivanje radne dozvole u Namibiji za dijamantno područje), bilo je dovoljno originalnu potvrdu prevesti na engleski i ovjeriti kod sudskog prevoditelja...
BTW, sudski prevoditelj je puno jeftiniji od bilježnika. :cool

Kad mi je trebala potvrda o nekažnjavanju (dobivanje radne dozvole u Namibiji za dijamantno područje), bilo je dovoljno originalnu potvrdu prevesti na engleski i ovjeriti kod sudskog prevoditelja...

radili ste za De Beers ? [h=3][/h]

U javnog biljeznika jedna ovjera 47.5kn a u sudskog tumaca stranica 150 kn.Racunica jednostavna

srelec, bija sam više godina, radija za Namco (kompanija je likvidirana), De Beers, Samicor te zadnje za IMDH. Sve je bilo preko ogranaka u JAR.

Duka, kako gdje, meni je sudski tumač uzima ispod 30kn po stranici jer sam podosta dokumenata morao prevoditi na engleski... :cool
U vrijeme kad sam radija u JAR i Namibiji (2000-2007), javni bilježnici su sami određivali koliko će što naplatiti, a za neke dokumente su tražili papreno visoke šolde, specijalno ako se na dokumentu (razne izjave) spominju dijamanti (izjave i sl.).
Bogu hvala, sad više mi to ne treba.

Danas mi se javili da mi ne mogu izdat cec jer da domaci coc,matrikula i gmdss nisu ovjereni.
Triba napravit kako je Crta Zara napisa povise.Ne uvazavaju potvrdu s kapetanije iako je na engleski,pecatirana i potpisana nego javni biljeznik pa sudski tumac tako da ispadne da vise platis sva ovjeravanja i prijevode nego sami cec.

ja bi se javija prvo noor kmit iz seaworthy consulting jer njihov fee moze bit isplativiji nego ovjeravat sve u nas

Ljudi moji ovi Englezi nisu normalni.Znaci vec san dva puta sla dokumente i vidin da su neki dan skinili lovu sa racuna,kontam to je to kad sad stize mail da jesam li ja ikad prije ima CeC i ako jesam koji je broj?Ja vratim film i sitim se da sam 2004-2005 naviga na engleskoj zastavi.Nemam record niti svog CoC-a iz toga vrimena a kamoli njihov CeC jer sam njihov CeC i matrikulu bacija ca ima sigurno 10 godina.Kazu da mi bez toga ne mogu izdat novi CeC.Opisa sam im sve i pita ih mogu li mi oni poslat broj i datum izdavanja starog CeC-a pa ako posalju onda opet ispunit jednu formu i poslat u Englesku,ali kao no another fee applicable.Da mi nisu skinili pare sa racuna odusta bi od svega ali sta je tu je.

Pozdrav Kolege
Trebao bih napraviti UK CeC za mastera i izmedju ostalog trebalo bi poloziti UKLAP pismeni ispit u Zagrebu,dali je itko isao polagati taj ispit?Ja sam dobio popis ispitnog materijala i ne cini se nimalo jednostavno...eto netko sa iskustvom polaganja ako moze napisati par rijeci
Hvala

Pozdrav kolege,

evo vidim da je zadnji upit vezano za ovo bia 2018. jer evo i meni se javila Noor Kimit iz Seaworthy consulting i pita da uplatim lovu za izdavanje UK endorsmenta za ukrcaj.

Prvo sam Vas zelia pitat jel ovo neka internetska prevara jer se zna cim neko pita uplatit sta unaprid da je prevara

Druga stvar je sta isto spominje taj UKLAP test da bi trebao polagati nakon sta sve uplatim.

Eto ako moze tko pomoci bia bih vam zahvalan.

Pozdrav,
Toni

Back