Tehnicki fakultet ili pomorski fakultet

biker_13

New member
Nacuo sam neku pricu, od prijatelja prijatelj i tako to, da se vise sa elektrotehnickim ili strojarskim smjerom zavrsenim na tehnickom fakultetu NE MOZE na brod kao elektricar ili strojar bez da se prethodno polozi razlika ispita sa pomorskog fakulteta i dobije diploma pomorakog fakulteta (za smejr elektricar ili brodostrojar, neznam kako se tocno zovu ti smjerovi na pomorskom fakultetu)........ Da li je ko cuo, nacuo, sta o tome?

Ta prica mi bas ne drzi vodu, jer trenutno trazim ukrcaj, imam zavresn elektrotehnicki fakultet, i jos ni u jednoj agenciji nisam imao problema sta nemam zavrseni pomorski fax

za strojare koji recimo imaju smjer FESB strojarstvo ili brodogradnja Zagreb(moramo priznat da oba su fakulteti i skole za razliku od´pomorskih tecaja nazovimo falulteta) e ti ljudi ne mogu postat strojari s licencom po trenutnom zakonu

za struje jos nista ali dosjetit ce se nasi jer i u tom grmu leze soldi:rolleyes:

za strojare koji recimo imaju smjer FESB strojarstvo ili brodogradnja Zagreb(moramo priznat da oba su fakulteti i skole za razliku od´pomorskih tecaja nazovimo falulteta) e ti ljudi ne mogu postat strojari s licencom po trenutnom zakonu

za struje jos nista ali dosjetit ce se nasi jer i u tom grmu leze soldi:rolleyes:

Pa uvest ce i nama Poseban program kako su vec uveli englezi. Neke ludosti i gluposti i to je to. Za Operational level po STCW 2010.

Vidit cemo kad ce to i kako kreniti ali za razliku od strojara i nauticara koji su to vec rijesili mi cemo morat ic i na oficirski.

Valjda :rolleyes:

Pozdrav ljudi,
Jel može pomoć: naime kako je i u prvom postu spomenuto, muči me problematika obrazovanja na relaciji strojarstvo - brodostrojarstvo! Naime završio sam fakultet strojarstva i brodogradnje u Zagrebu kao dipl.ing STROJARSTVA (nisam brodostrojar). Zanima me dali se mogu ukrcati na brod kao vježbenik stroja pa nakon asistenture položiti klasu za trečeg makine? Na pomorskom fakultetu u rijeci su mi rekli da je to nemoguće, da ja moram odslušati cijeli diplomski studij od 1,5 god. (priznat će mi se nešto malo ispita s mog faksa) te ću tek onda dobiti zvanje brodostrojara i da se onda mogu krcati na brod i polagati klasu. To mi je malo čudno jer znam dosta ljudi koji nisu završili nista na pomorskom i rade cijeli život na brodu, neki i kao upravitelji stroja!
jel mi može netko pomoči s informacijama s obzirom da su ovi prethodni postovi iz 2012 pa ako netko ima friške informacije...
Hvala

To mi je malo čudno jer znam dosta ljudi koji nisu završili nista na pomorskom i rade cijeli život na brodu, neki i kao upravitelji stroja!
jel mi može netko pomoči s informacijama s obzirom da su ovi prethodni postovi iz 2012 pa ako netko ima friške informacije...
Hvala

A ne znam.., ovo što su ti rekli, ta magarad riječka - prvi put čujem tako nešto.

Imao sam ranije puno kolega koji su završili strojarstvo i radili na brodu normalno kao i ovi s pomorskih fakulteta. Jedino su morali proći isti hijerarhijski put od vježbenika pa dalje do kapa. Čak su ih kompanije brže unapređivale, takve ljude s fakultetima nego ove s pomorskih škola.

A ti Riječani seru malo previše.., ja sam se odlučio studirati elektriku u Splitu nakon što sam bio gore na konzultacijama i vidio kakav im je program - del cazzo tj. za qrac! A danas riječke panćofarije priznaju za ETO brevet - a Split koji je bio daleko bolji u vrijeme kada sam ja studirao - NE PRIZNAJU. Ali tu su krivi malo i ovi južni tovari - profesori i dekan - zamisli tipovi cijeli život ili karijeru odradili na splitskom pomorskom - a sada njihova diploma vrijedi -

de facto i de jure

manje od panćofarije Libar, Atlantis i neke panćofarije po imenu Clipper.., i drugih panćofarija.

Ne znam što da kažem.., raspitaj se još - ako si u Zagrebu, tamo je ministarstvo qrčevo -

oni pravila kroje.., neki seronja mrvica (bižuteriju pišem malim slovom) i nevenka ćoso..,

poruči im da idu u pičku materinu svi.., i towariš Oleg, tože'

reci - da je to od gospodina Gavra pozdrav.

Jedna obična nakarada od države i ruglo - insomma ahime!

Last edited:
Back