tecajevi i breveti iz inozemstva

padobranac

1st Engineer
Pozdrav kolege,

zanima dali je netko od vas polagao bilo koji brevet izvan EU a da mu je taj brevet u konacnici priznan u Lijepoj nasoj?
ja sam npr slusao Engine room resource managment u USA a sada mi se taj certifikat ne priznaje u HR jer USA naravno nije dio EU. tako stvarno i stoji u zakonu- da se priznaju breveti iz svih zemalja EU i zemalja tj institucija van EU koje prizna Europska komisija. E sad ja sam pokusao naci popis institucija koje EK priznaje ali na netu nema nista. takoder sam pisao i ministarstvu ali naravno tamo su jako zauzeti ispijanjem kava i facebook statusima tako da jos nisam dobio odgovor.
ovaj americki centar je vrhunski opremljen sa ER i bridge simulatorom sa vrhunskim predavacima dok su nasi vjerujem opremljeni grafoskopima i folijama. osim toga ne vjerujem da je stanje u Bugarskoj ili npr Rumunjskoj bolje ali se njihovi breveti svejedno priznaju.

Iznenadija bi se...kakvi su u hr....osobno sam isti polaga u st (kopilica)simulator prva liga...zamjerka jedino sto ono mores doc poc kat te volja nije nista ozboljno...osim ako nemas za predavaca Seljanovskog...e sad taj isti bravet firma me poslala u dansku u mersk centar i tamo je to puno ozbiljnije mada je simulator isti...vamo u hr je bija tanker...a ode jedan construction vessel...ode si ko u domu jedea i pijes i bogami si cili dan na kursu sa eventualno 6*5min u danu...e sad u nas to kosta 3000kn a u danskoj 3000eur....i od.merska je lipsa diploma jer ti sve pise sto si odslusa.tako da nebi se slozija da je u nas sve tako crno a u americi ludilo.

evo moj slučaj je bio položio Engine resource management i onaj leadership u Almeru, kad sam na lučkoj dosa izvadit brevet za kapa rekli su mi da to nemogu priznat. kad sam im isprinta sa stranice Ministarstva pomorstva zemlje koje imaju ugovor sa lijepom naÅ¡om uključujući i Nizozemsku, odmah su prominile ploču kokoÅ¡ke. Nedajte se nasjest, nemaju oni pojma, viÅ¡e smo mi upućeni nego ti uhljebi

evo moj slučaj je bio položio Engine resource management i onaj leadership u Almeru, kad sam na lučkoj dosa izvadit brevet za kapa rekli su mi da to nemogu priznat. kad sam im isprinta sa stranice Ministarstva pomorstva zemlje koje imaju ugovor sa lijepom naÅ¡om uključujući i Nizozemsku, odmah su prominile ploču kokoÅ¡ke. Nedajte se nasjest, nemaju oni pojma, viÅ¡e smo mi upućeni nego ti uhljebi
Mozes li podijeliti te stranice za nama, ili bar navest kako se zove dogovor-ugovor?

Priznajemo sve brevete zemalja europske unije plus Island,Norveska,Litenstajn te van europe od Hong Kong,Indonezija,Malezija i Singapur,tako da ako imate neke brevete od navedenih zemalja tribali bi ih bez problema pribacit u nase

A zna li netko kako je za mladje kolege koji trebaju ici na brzu visu?
U turskoj nije potrebna brza visa nego sa 12mj navigacije imas pravo izaci na klasu pa ako nemozes proci bez skole onda moras ici uciti.
slicno je i u engleskoj ali je uvjet 18 mjeseci navigacije.

Sad se ja pitam onda tko je tu vise lud i zasto mladi turci i englezi dolaze na laksi nacin do braveta dok kod nas momci moraju 36mj navigavati pa onda masno platiti brzu visu skolu?

Bilo bi lipo kad bi nasi ljudi mogli ici vani polagati klasu samo da se zaobidje ova nasa hr hobotnica koja xere di god stigne .

Evo samo da dodam da jos uvijek nisam dobio odgovor iz ministarstva. Preostaje samo telefon u ruke i zvati u ponedjeljak. Ne ocekujem nista od njih ali barem da se potrude odgovoriti na upit.

Kolege, dobio sam danas odgovor iz Ministarstva pomorstva da su u fazi dogovora sa SADom glede priznavanja njihovih potvrdnica i da ce vise znati krajem ovoga mjeseca.
Ukoliko nije hitno vrijedi se strpiti i sacuvati koju kunu u dzepu.

Pise i da ce ministarstvo ovjerit crnogorske brevete. Al oce li nakon ovjere, kapetanija izdat nas brevet ili ne, i dali se moze navigat sa crnogorskim. Kod njis su uveli sada da za postat master sa chifa, dode 800 eura i 5 tjedana kursa.

Pise i da ce ministarstvo ovjerit crnogorske brevete. Al oce li nakon ovjere, kapetanija izdat nas brevet ili ne, i dali se moze navigat sa crnogorskim. Kod njis su uveli sada da za postat master sa chifa, dode 800 eura i 5 tjedana kursa.

To bi bilo dobro, tribamo zajedno to trazit, ako drugi mogu, zasto mi ne bi?

Back