@ belboy & dalmatinac2007
Potpuno se sla?žem s obojicom i jako dobra tema za razmislit o rje??enjima. Po meni učenicima i studentima bi trebalo omogućit, ako ne cilu, onda najmanje pola kadeture da odrade jo?? dok se ??koluju i to tamo di ih se po??alje, jer kadetura je ? KOLOVANJE, a ne mlaćenje novaca. Kadetura se u nas jo?? uvik shvaća kao piketanje i pituranje, al kadetura bi trebala bit NADOPUNA ??kolovanju i u ono vrimena koliko su na kadeturi, kadete treba NAUČIT i POKAZAT im ??to ih očekuje ko oficire i strojare, te kakav je zapravo način ?života pomorca i profesionalno i privatno. To je zadaća senior oficira na brodovima. Ja sam ima sriću ??to sam na CST-a na svojoj kadeturi bia sa takvim chiefom, koji me vi??e od svega naučia kako DOBRO radit i ?živit, a OSTAT NORMALAN na brodu. I neki kolege kasnije su bili takvi prema meni i to mi je puno pomoglo da ispadnen i pomorac i čovik kakav sam danas (nadam se dobar). I većina njih su bili na??i ljudi, znači nije na?? čovik ba?? neprijatelj svojima, kako mi to nekad govorimo....
Dakle omogućit kadetima kadeture, a seniorima na brodu da uđe u glavu da niko te momke neće naučit, ako ih mi ne naučimo i bit će onoliko dobri koliko im mi to dozvolimo da budu. Eto toliko.
Dakle