socijalno - prazan hod

Kao sto sam vec rekao u sustavu sam od Sijecnja 08 i do sada sam dobio 2 knjizice i rok trajanja im je bio 4 godine. Zadnju sam primio za ukrcaj koji sam imao u Listopadu 2008. Da li vrijedi sad nisam imao priliku provjeriti. :udriglavom

@belboy
nazalost ne vridi ti siguran san u to. Ti si sritan da si je uopce i dobija, ako se to more nazvat srica. Svaki put bi u pravilu tribali dobit novu i prije odlaska je isparat????:mad: Cuja si kolega moju zenu u Latinici ca je rekla ca se je meni zadnji put dogodilo, ono ti je ziva istina. Ja san vec sa onim plavim papirom vise od 1 ipo godine i kad san pita onu zensku u socijalnome zasto mi nedaju pravu plasticnu iskaznicu, izderala se na mene da meni to ionako netriba, jer da cu ubrzo na brod??:mad: Doslo mi je da je zviznen u oblake, ali ca bi s time postiga.
Neznan jeli ikad se iko upita u HZZO koliko to kosta i koje je to bacanje para.
Inace koliko se sican vrime potrebno za dobit plasticnu zdravstvenu je 3 miseca.

ja iman oni papir,drzin isti otkad san ga dobija i iman onu od dopunskoga,bija san dosta po doktorima i sve u redu,nikad problema a bija san na brodu 3-3

Meni je brat dobija 2 zdravstvene i to ima već par miseci. Suprug kad je sad bija doma otiša na HZZO u Splitu ali za njega nema jer kažu triba još čekat, sustav im je spor.

stari guc u pravu si..krivo sam navela za osnovice...Sto se tice zdravstvene iskaznice..suprug ju je dobio i valjana je 4 godine,takodjer je od pocetka u sustavu i dobio je iskaznicu postom unatrag 4 mjeseca.Ugovor mu je 3-3,ali ovo je tek drugi put da ga tako odradjuje,na prijasnjoj firmi je bio 4-2..neznam da li trajanje ugovora utjece na period valjanosti iskaznice.Ovo da neki nisu dobili zdravstvenu mi je strasno cudno!I smrdi!No naravno bez te plastike moze se doktoru i s samom tiskanicom o prijavi na zdravstveno.Frankie ovo sto govoris o cjeniku u privatnoj poliklinici Medico je nesto sasvim drugo...to je kad vjerovatno sam privatno platis lijecnicko vjestacenje i pregled...pitanje je tocno zasto si tamo uopce i isao,mozda te je poslao agent..spomenuo si ozljedu na radu paje to mozda nekavim drugim ugovor regulirano.inace Medico je u ovoj regiji jedina ustanova osim dr.NIkolica koja moze obavljati lijecnicke preglede za pomorce,pa je vjerovatno jos nesto u igri zasto si tamo uopce isao.inace kod ugovornog lijecnicka HZZO,znaci lijecnika opce prakse otvaranje i zatvaranje bolovanja ne platis nista...

Mauricijus sto se tice naseg problema..razgovarala sam danas s jednim gospodinom odvjetnikom, koji je nazalost i za svoju familiju rjesavao birokratsku zavrzlamu i sve se svodi na cinjenicu da pravno gledano necemo izborit nekavu promjenu pravilnika jer su nam muzevi nezaposleni dok su doma.Preostaje varijanta koju si i sama predlozila ili pak kombinacija godisnjeg i bolovanja sto je zapravo kratkorocno rjesenje.Jedino sto preostaje je muzeve zaposlit dok su doma.Sto se tice pravobraniteljice za djecu,ako nisi upoznata pogledaj malo net stranicu,ali vidjet ces da taj ured ne djeluje kao pravna sluzba nego kao savjetodavno tijelo koje moze sugerirati nesto no ne i nekoga zastupati.Povoljnije rjesenje koje su trazile za moj slucaj mogao bi biti nesto u vidu skracenog radnog vremena ali to je maximum koji bi se mogao postici.Po misljenju odvjetnika ovo rjesenje koje je meni uruceno je vec sada jako povoljno tako da tu ne treba gajiti previse nade.Ja sam odlucila da je varijanta da se muz zaposli najjednostavnija...eto..Jos nesto...onaj djecji doplatak koji sam ti spominjala...da bi predala taj zahtjev moras imati kategorizaciju invaliditeta a za to najprije trebas pokrenuti zahtjev za invalidninom u podrucnom centru za socijalnu skrb koji ce organzirati vjestacenje i tek onda mozes predati dokumentaciju u Mirovinsko za ostvarivanje prava na djecji doplatak..dakle bitno ti je da kronoloski sve fino poslozis da te ne secu previse...

Znam to sve, ali nažalost znam tako šta mi je sve to prošla prijateljica. Na hzzo-u mi to nisu ni spomenili. Što se tiče rada u skraćenom vremenu i za to trebaju biti oba roditelja zaposleni. Ali za neke žalbe i prepucavanje sa državom mi nemamo vremena. U pravu si, najjednostavnije ih je zaposliti. Kad budem išla po rješenje reći ću im da to planiram napraviti, možda ako budu od volje dobijem i neki savjet.

Krivo sam se izrazila..ono sto sam od pravobraniteljice trazila da urgira u smislu povoljnijeg rjesenja u odnosu na ovo sto sam trenutno dobila a to je da radim dok je muz doma moglo bi bit da odobre da radim dok je doma s pol radnog vremena..nikako mi nece toliko izaci u susret da mi kazu da uopce ne trebam radit...Rjesenje ti posalju postom,tebi i tvom poslodavcu a sto se tice savjeta i sugestija...oprezno s kime razgovaras..mozda ti je to najbolje preko poznanice koju si spominjala...ja ti svakako javim sto smo mi i kako uspjeli rijesiti..

Joj Zrile....i to je jedna od varijacija...ukoliko su roditejli razvedeni ili supruznik ima drugu adresu boravista tj ne zive skupa s djetetom u istom kucanstvu onda majka korisnica prava ostvaruje sva prava kao samohrani roditelj...ja se medjutim necu upustat u tu kombinaciju jer mi je muz poludio kad sam mu to rekla...i on je ogorcen a sve to i radimo za 2 tisuce kn sto nas sigurno nece spasit da on ne mora na brod...

stari guc u pravu si..krivo sam navela za osnovice...Sto se tice zdravstvene iskaznice..suprug ju je dobio i valjana je 4 godine,takodjer je od pocetka u sustavu i dobio je iskaznicu postom unatrag 4 mjeseca.Ugovor mu je 3-3,ali ovo je tek drugi put da ga tako odradjuje,na prijasnjoj firmi je bio 4-2..neznam da li trajanje ugovora utjece na period valjanosti iskaznice.Ovo da neki nisu dobili zdravstvenu mi je strasno cudno!I smrdi!No naravno bez te plastike moze se doktoru i s samom tiskanicom o prijavi na zdravstveno.Frankie ovo sto govoris o cjeniku u privatnoj poliklinici Medico je nesto sasvim drugo...to je kad vjerovatno sam privatno platis lijecnicko vjestacenje i pregled...pitanje je tocno zasto si tamo uopce i isao,mozda te je poslao agent..spomenuo si ozljedu na radu paje to mozda nekavim drugim ugovor regulirano.inace Medico je u ovoj regiji jedina ustanova osim dr.NIkolica koja moze obavljati lijecnicke preglede za pomorce,pa je vjerovatno jos nesto u igri zasto si tamo uopce isao.inace kod ugovornog lijecnicka HZZO,znaci lijecnika opce prakse otvaranje i zatvaranje bolovanja ne platis nista...

Nije samo Medico ako misli?? u Rijeci ,ima npr.Pro Vita -medicina rada koja radi za pomorce ,konkretno za Carnival i jo?? neke kompanije

Back