stari guc u pravu si..krivo sam navela za osnovice...Sto se tice zdravstvene iskaznice..suprug ju je dobio i valjana je 4 godine,takodjer je od pocetka u sustavu i dobio je iskaznicu postom unatrag 4 mjeseca.Ugovor mu je 3-3,ali ovo je tek drugi put da ga tako odradjuje,na prijasnjoj firmi je bio 4-2..neznam da li trajanje ugovora utjece na period valjanosti iskaznice.Ovo da neki nisu dobili zdravstvenu mi je strasno cudno!I smrdi!No naravno bez te plastike moze se doktoru i s samom tiskanicom o prijavi na zdravstveno.Frankie ovo sto govoris o cjeniku u privatnoj poliklinici Medico je nesto sasvim drugo...to je kad vjerovatno sam privatno platis lijecnicko vjestacenje i pregled...pitanje je tocno zasto si tamo uopce i isao,mozda te je poslao agent..spomenuo si ozljedu na radu paje to mozda nekavim drugim ugovor regulirano.inace Medico je u ovoj regiji jedina ustanova osim dr.NIkolica koja moze obavljati lijecnicke preglede za pomorce,pa je vjerovatno jos nesto u igri zasto si tamo uopce isao.inace kod ugovornog lijecnicka HZZO,znaci lijecnika opce prakse otvaranje i zatvaranje bolovanja ne platis nista...