• Raspored Ispita

skripta za kapetanski ispit

PoÅ¡tovani, na linku koji je kolega proslijedio (hvala Mladeno) imate linkove za foldere na dropboxu Kapetanski i Poručnički koji su naravno besplatni i dostupni uvijek online. U njima imate skripte po predmetima i ispitna pitanja kao i pitanja za usmeni i pismeni odvojeno i posloženo sa najnovijim ažuriranjima.

Iste dokumente imate ovdje u download sekciji.

Evo direktan link na dropbox:

https://www.dropbox.com/sh/aae571red1r2lci/AAAEjNWkliXe7pnxguPepwoYa?dl=0

Srdačan pozdrav.

Kolege!!! zvalo me iz bsm-a da bi za ukrcat se triba riješiti 2 testa?

Ako ko zna koja? , ja san prije rijesava samo Mar. test.

Unaprid zahvaljujem!!!

Zna li itko, - ako nam se uvazava 4 dana za putovanje na brod i sa broda za porez, dali se ti dani racunaju i u onih potrebnih 365 dana odnosno 12 mjeseci za izlazak na kapetanski ispit?
Ili za izlazak na kapetanski vrijedi samo i tocno ono sto pise u matrikuli, od dana do dana?

Zna li itko, - ako nam se uvazava 4 dana za putovanje na brod i sa broda za porez, dali se ti dani racunaju i u onih potrebnih 365 dana odnosno 12 mjeseci za izlazak na kapetanski ispit?
Ili za izlazak na kapetanski vrijedi samo i tocno ono sto pise u matrikuli, od dana do dana?

vrijedi samo cista navigacija

Evo izasa san na kapetanski u Zadru prosli tjedan.

Iz navigacije su bili sljedeci zadatci:
1.Visinska metoda-polara, nepoznato (Jupiter) i zvijezda
2. Ortodroma obicna
3. Visina vode (vrime kad brod moze uci u luku)

Iz stabiliteta:
1.Draft survey-Korana
2. Ukrcaj zitarica - neki novi brod, niko nije rjesia tocno zadatak ovaj - valjda smo lrivo vadili iz tablica. Zadatak je klasican samo nije dat Deplasman vec zbrajamo L.S., tankove, mrtve tezine i teret da bi vadili iz tablica potrebne podatke.
3. Prijelaz preko plicine - Korana
4. Poprecni pomak terera - Korana
5. Iskrcaj teskog tereta samaricom - Korana

Iz engleskog je bija standardni test kojeg imate tu na forumu.

Neman nista slikano jer su pazili da ne slikamo. Inace su nam dali da koristimo materijale.

Sto se tice usmenog, sve je OK i Marinina knjiga je dovoljna za spremiti se za usmeni. Neki momci su pali iz Prava ali i sami su rekli da su izvukli pitanja koja nisu znali.

Na kraju 7/25 idu na popravni, a nitko nije pa skroz.

Hvala levanat.

Ako ima netko od tih koji nisu proÅ¡li stabilnost da se jave vezano za ovaj Star Bergen brod (Volme) i RDS zadatak, te da prouče rjeÅ¡enje, bila bi zahvalna. Ovo sam samo "uÅ¡porko" rijeÅ¡ila, treba joÅ¡ sve na ruke provjeriti. Pa mi treba joÅ¡ očiju da provjerimo. Hvala unaprijed!

RDS Star Bergen/Volme kapetanski

Back