Scorpio tankers

Pozdrav svima........

Evo znam da se do sada pisalo o ovoj kompaniji ali nitko tko je tamo uistinu zaposlen ili tko ima saznanja o uvjetima nije se javio.

Gledajući na njihovoj web stranici dobili su 2013 par novih brodova i za naredne godine čekaju joÅ¡ puno novogradnji pa eto bilo bi lijepo ako ima trenutno koga da je zaposlen na spomenutoj firmi ili je bio zaposlen da napiÅ¡e svoje utiske?

Možda tamo i ima posla za nas ali informacije o firmi je vrlo teško nabaviti pa navalite sa pisanjem....

Mirno more......:D

Pozdrav svima........

Evo znam da se do sada pisalo o ovoj kompaniji ali nitko tko je tamo uistinu zaposlen ili tko ima saznanja o uvjetima nije se javio.

Gledajući na njihovoj web stranici dobili su 2013 par novih brodova i za naredne godine čekaju joÅ¡ puno novogradnji pa eto bilo bi lijepo ako ima trenutno koga da je zaposlen na spomenutoj firmi ili je bio zaposlen da napiÅ¡e svoje utiske?

Možda tamo i ima posla za nas ali informacije o firmi je vrlo teško nabaviti pa navalite sa pisanjem....

Mirno more......:D

krca ti zorovic, primaju nase strojare samo,internet imas,brzina i nije neka,lova je vrlo dobra.
naveliko prave brodove,poznanik mi je na oil/chem/prod.tipu i kaze sve super..

...

...

hvala na info. Podosta manje nego sto imam ja na MOL-a.
A koliko se moze s tim dodacima nagurat misecno najvise?
I jos jedno pitanje..dali je internet po kabinama tj. dali je WiFi po kanizelama?

hvala

oko 5800 US pa onda jos dodaci s stazom

Zivili kolege!
Ja sam na Scorpio za 4E. Place su oko 5 za 4E, 6 za 3E s tim da imma parsto dolara razlike ako imas visu ili ne. Primaju samo nase makiniste za sad a ostalo su sve indijci i pokoji talijan. Ugovori su po 4 za juniore a 3 za seniore s tim da nema neko fixno vrijeme godisnjeg nego ide po dogovoru. Krca se preko Zorovica, trazite Lorenu ili Tomislava. Sve u svemu nije lose osim hrane koja je uglavnom nejestiva jer je kuhar uvijek indijac.
Rijetko citam forum u potpunosti pa za vise informacija me mozete na PM kontaktirat.

hvala na info. Podosta manje nego sto imam ja na MOL-a.
A koliko se moze s tim dodacima nagurat misecno najvise?
I jos jedno pitanje..dali je internet po kabinama tj. dali je WiFi po kanizelama?

hvala

Internet je WiFi koji radi kad se njemu hoce. Uzasno spor i nepouzdan ali bolje nego nista...

Pozdrav
Placa tercu je 4850, sekondu 5500, plus 500dolara bonusa ko ima visu, prvi ima oko 11500 plus bonusi, kapo oko 14000 plus bonusi, struja oko 6, 6ipo, meho oko 3500.
Na kuverti su sve indijci, u makinji nasi, indijci i poljaci, upozna san dosta nasih odlicnih ljudi uz koje se moze dosta naucit , poljaci su ok, a indijci su indijci, vakuum with dust, a bar se covik moze nzsmijat njihovim glupostima, iako upozna san i njih par ok.
Ugovor je 4+- 1, i juniorima i seniorima, bar je tako bilo ima po godine,
Sad im stalno izlaze novogradnje iz koreje, imaju i par kineskih ramini, steka san dojam da drze u makinji sta vise mogu indijce, pa ka pocne sve ic ukurac zovi nase,
Sta se tice spize triba moli boga da bude nas kapo pa je donekle jestivo i ima sta u frizideru za napravit sendvic, , inace jebaji ga , ist pringles i cokolade iz bond stora haha, , bice da su kuvare kupili s gradilista dok su misali beton, :udriglavom,
Svakako da se prizivit nije lose za sporkat matrikulu, i onda bizi.:confused:

Internet je WiFi koji radi kad se njemu hoce. Uzasno spor i nepouzdan ali bolje nego nista...

Dodao bi na ovo da imas samo 2 sata dnevno (jedino ako ti netko neda svoju sifru). Resetira se mislim navecer, oko 9 gmt.
I nemozes prenosit vrijeme u sljedeci dan. Tako da imas svaki dan samo 2 sata
Najbolje je za sekonda ako je u strazi, u 4 ujutro nitko nije na netu pa je veza ok. a poslije 5pm do 10pm zaboravi, svi su na netu i veza je katastrofa.
Preko mobitela je ok, a na laptopu ovisi koliko imas srece sa vezom.

Evo malo vise o scorpiu
Place su vec napisane pa necu o njima. Posada isto tako.
Radno vrijeme uglavnom od 8-17, ako nema straze. Nedjelja do podne. Naravno ovisi gdje je brod. Iskracj tereta 6-6, prvi je u dnevnici i na poziv.
Sad su poceli uzimat nase fittere, oni imaju prekovremene dodane na placu, tako da im skoci placa za 500. Naravno ovisi koliko ih dobijes.
Brodovi su ok, ima par starijih a ostalo su sve novogradnje. Mislim da je plan imat oko 90 brodova, sta tankera, lpg i bulkova.
Papira ima manje nego na ostalim firmama ali to se polako mjenja i ima sve vise, za sad je jos jako malo usporedbi sa shellom, tk ili nyk
Poslovi ovise kao i svuda o stanju broda, nekad manje nekad vise. Nije striktno kao na velikim, netreba nosit kacigu u stroju, nema za sad toliko safety glupsoti. al opet ovisi tko su sefovi
Rezervni dijelovi kao i na drugim firmama, stariji brod vise djelova, novi nista
3ae je zaduzen za separatore, transfere, bunker s kapom, papiri s kapom, noon report
2ae ima pomocne, bojlere, evaporator
1ae sve ostalo
ovo ovisi o kapu i prvom, ali je uglavnom ovako i malo se mijenja.
Ugovor za sve 4+-1 a za fittere mislim 5+-1, smjene su vise manje na vrijeme

Koga vise zanima neka mi se javi na pm

Evo malo vise o scorpiu
Place su vec napisane pa necu o njima. Posada isto tako.
Radno vrijeme uglavnom od 8-17, ako nema straze. Nedjelja do podne. Naravno ovisi gdje je brod. Iskracj tereta 6-6, prvi je u dnevnici i na poziv.
Sad su poceli uzimat nase fittere, oni imaju prekovremene dodane na placu, tako da im skoci placa za 500. Naravno ovisi koliko ih dobijes.
Brodovi su ok, ima par starijih a ostalo su sve novogradnje. Mislim da je plan imat oko 90 brodova, sta tankera, lpg i bulkova.
Papira ima manje nego na ostalim firmama ali to se polako mjenja i ima sve vise, za sad je jos jako malo usporedbi sa shellom, tk ili nyk
Poslovi ovise kao i svuda o stanju broda, nekad manje nekad vise. Nije striktno kao na velikim, netreba nosit kacigu u stroju, nema za sad toliko safety glupsoti. al opet ovisi tko su sefovi
Rezervni dijelovi kao i na drugim firmama, stariji brod vise djelova, novi nista
3ae je zaduzen za separatore, transfere, bunker s kapom, papiri s kapom, noon report
2ae ima pomocne, bojlere, evaporator
1ae sve ostalo
ovo ovisi o kapu i prvom, ali je uglavnom ovako i malo se mijenja.
Ugovor za sve 4+-1 a za fittere mislim 5+-1, smjene su vise manje na vrijeme

Koga vise zanima neka mi se javi na pm
http://www.pomorac.net/forum/predstavite-se/announcements.html

Evo kazu da grade skoro 150 brodova , pola bulk pola tankeri u sljedece dvije godine , pa je mozda nekom dobar timing za javit se

Smjene uglavnom idu uredno. Sad imaju viÅ¡ka ljudi, a i uz to uzimaju joÅ¡. Spremaju posade za novogradnje. Tako da nije rijetko da su na brodu i dodatni barba i kapo. Odrade par tjedana i odu dalje. Bilo doma ili na drugi brod. Tako da i doma Å¡alju prije kraja ugovora osim ako nisi tražio neÅ¡to drugčije.
Evo u 3 i pol mjeseca sam vidio 5 kapa i 4 kapetana.

Back