Problem oko cijepljenja

Rock

New member
pozdrav

Idem na kruzer kao asistent elektroničar...imam problem, dobio sam mail OBAVIJEST CIJEPLJENJE....
"dobili smo obavijest da od 1.4.2019. svi pomorci na MSC Cruise brodovima trebaju imati dokaz o cijepljenju za bolesti kako slijedi:
-ospice
-zaušnjaci
-rubeola
(1 cjepivo za sve 3 bolesti, kratica MMR)
-vodene kozice (varicelle) "

Ja sam cijepljen kao večina protiv ospica, zaušnjaka,rubeola, kad smo djeca bili...a protiv vodenih kozica nisam jer smo ih prebolili!
I ja sad imam Iskaznicu imunizacije ispunjenu sa datumima tih cijepiva (ospice, rubeola,zaušnjak), a doktori na javnom zdrastvu govore mi da se ne trebam cijepiti jer smo ih prebolili, da nema potrebe.
Odem ja vaditi krv u bolnicu, nalaz za varičele pozitivan, znači da sam ih prebolio i da imam anti tijela protiv te bolesti!
Cijeli taj problem je sa tom riječju CIJEPLJENJE! I na kraju maila stoji; NAPOMENA: bez potvrde o cijepljenju, ukrcaj na brod neće biti moguć!!
Ima li ikakvo iskustvo s time, šta je tu meni valjani dokument, papir, taj dokaz... da nebi bilo problema na ukrcaju za brod, koji je za par dana!

Ja san ima isti slucaj za Pullmantur.Osa kod svoje dokzorice napisala mi na Engleskom da san pribolija varicele i dala mi karton cijepljenja skenira i posla u firmu i sve Ok

Ja sam imao slican "problem".
Trazilo me da se cijepim protiv toga MMR.
Ja sto sam 88. godiste sam redovito cjepljen protiv toga kao dijete/beba... uglavnom, zvao svoju obiteljsku doktoricu trazio potvrdu, ona me proslijedila skolskoj ambulanti...
Tamo su iskopali karton imunizacije iz '89 i na racun toga mi je izdana potvrda da sam cijepljen.
Tu sam potvrdu dao prevesti na engleski i tjt.

Al ako ti je priša, odi na infektologiju ili tako nes u bolnicu, das 150kn, cijepis se ponovno i amen.
​​​

Rješenje cijelog slučaja je napismeno od sobnog liječnika da sam imao varičele i prebolio, ako to može napiasti na engleskom to bolje!
A da me ponovo cijepi iako sam imao varičele i prebolio...goovore doktori s javnog zdrastva da me neće cijepiti jer to nema smisla! CIjepivo se uzima u 3 doze u vremenskom razmaku kojeg ja
trenutačno nemam. Moja je doktorica napisala, ja odnio na prijevod i to je dovoljan dokaz.
Izvadio sam i krv i to je najbolji dokaz protiv varičela, tj najvjerodostojnija potvrda za bolest

Kao sta sam ti rekao Rock,ja sam tako napravija plus meni je odmah doktorica napisala na eng,skenira skupa sa kartonom cijepljenja i sve je bilo Ok,nemas straja tako napravi i to je to.Sretno

Pozz ekipa zanima me di se jos moze cijepit za zutu groznicu osin na higijeski u splitu posto nema cijepiva kod njih trenutno?...

Back