Vanja B
Chief Officer
Hajmo ponovo onda, biće da sam ja glup.
Ukupni primici - sve plaće u USD pomnožene sa teÄajem sa carinske uprave za veljaÄu.
Pomorski dodatak - broj dana na brodu X 400kn
Primici - Razlika ukupnih primitaka i pomorskog dodatka koja je u mom sluÄaju oko 3000kn
Izdaci za obavezna osiguranja - ukupni izdaci za 2020 izraÄunati preko CROSMAe koji su u mom sluÄaju oko 13000kn
Dohodak od nesamostalnog rada - razlika prethodne dvije stavke
Baca greške
Dakle tom logikom bi morao staviti za izdatke za obavezna osiguranja istu cifru kao i za primitke, te bi onda i zadnje polje imao 0 da otklonim greške no to je daleko od realnog stanja.
- "Izdaci za doprinose za obvezna osiguranja ne može biti veći od iznosa u polju III.3."
- "Dohodak od nesamostalnog rada (r. br.3. - r. br. 4) mora odgovarati razlici iznosa u poljima III.3. i III.4."
Nije mi problem poć u poreznu, ali Äemu ako se može ovako rijeÅ¡iti.
Prva greška je moguća ako di je Dohodak negativan.
Ako si ti Ukupni prici manji od Pomorskog dodatka i Doprinosa onda će ti Dohodak od nesamostalnog rada biti negativan.
Druga geÅ¡ka se i meni dogodila jer nisam razliku napisao toÄno u lipu.
Možda im "formula" ne funkcionira sa negativnim predznakom.
Ako si iz Rijeke, broj telefona za Prijavu poreza na dohodak za pomorce je 051310271
Jedan kolega koji je na Malteškoj zastavi iz nekog razloga nije uspio prijaviti porez na dohodak preko e-građanin. Ne znam da li je to zbog toga što je Malta u EU pa dvostruko oporezivanje itd.