Prijava kapetaniji/upis u matrikulu

sax

Upravitelj
Dakle
Naravno opet po stetu pomorca
Ako netko zna zakon pa nek napise
U matrikulu mi je kao i uvijek upisan rank koji sam na brodu,2nd engineer
Medutim danas prilikom pokusaja ovjere navigacije odbili su mi isto
Zato jer me agencija prijavila na rank časnik stroja naravno u kompjuteru i matrikuli se ne slaze
U agenciji mi kazu da ce oni prepravit matrikulu na sto ja nisam pristao,zna se ko upisuje u matrikulu,master i nitko vise
I kazu da je to po nekom zakonu?????

Pa neka ti firma promjeni svoju prijavu u kapetaniji, najlakse i najednostavnije ..... u 5 minuta mogu to rijesit ako hoce

Dakle
Naravno opet po stetu pomorca
Ako netko zna zakon pa nek napise
U matrikulu mi je kao i uvijek upisan rank koji sam na brodu,2nd engineer
Medutim danas prilikom pokusaja ovjere navigacije odbili su mi isto
Zato jer me agencija prijavila na rank časnik stroja naravno u kompjuteru i matrikuli se ne slaze
U agenciji mi kazu da ce oni prepravit matrikulu na sto ja nisam pristao,zna se ko upisuje u matrikulu,master i nitko vise
I kazu da je to po nekom zakonu?????

Sax...kolega ti dobro kaze,neka ti ovi u firmi naprave promjenu u prijavi.Zovi Anusku i neka ona to ispravi u kompjuteru.

Ma sve je to jasno,nego prave se blesavi da se od sad u matrikulu pise EOW ali zna se to ne smije jer to nije rank sto nam je potvrdio i audit na brodu

Ako niste skuzili,nije to greska agencije,to je namjerni napravljeno samo ne zele dati objasnjenje

Evo ja imam nesto slicno samo na palubi. Dakle do sad su pisali 3.casnik palube u matrikulu, sad mi zele upisati Navigation Officer. E sad dali je to jednako sekondu palube ili ne? Jer koliko mi se cini ona ko je bia terco, zbog manilskog amandmana, od sad ce mu pisat OOW, a ko je bia sekondo pisat ce Navigation Officer....e sad jeli tako ili ne..

Ma meni nek pisu sta hoce,samo da je ista placa i da mi kapetanija potvrdi navigaciju

Na zadnjoj rasparavi CROSMa-e je bilo price o tome da se desavaju stete na racun pomoraca. NPR: Covik koji radi na cruiseru kao 2nd eng ima samo brevet EOOW njega kad dodje u kapetaniju prijavu kao 2 makinje sta znaci da placa veca davanja nego 3rd eng (EOOW) sta je ustvari na stetu pomorca. Sta se tice ostalih stvari prica je da ce se raditi na tome da se pomorcima koji su s brevetim EOOW nemoze pisat 2nd eng nrgo mora biti 3rd eng ili EOOW. Tako da virujem da se o tome radi u tvom nesporazumu.

Eto to je sta ja znam

Ma sve je to jasno,nego prave se blesavi da se od sad u matrikulu pise EOW ali zna se to ne smije jer to nije rank sto nam je potvrdio i audit na brodu

Sax...sada sam bio na Colonu i tamo je Capt. Bleu koji do prije cca. godinu dana nije htio hrvatima upisivati apsolutno nista u hrvatsku matrikulu nego samo u luxembursku.Kako se ekipa zalila dobio je packu iz Aalsta i sada upisuje ali je i meni sada napisao Engine officer ali mi je Anuska u prijavi upisala kao 2nd Eng i ovi su to normalno ovjerili. Vec znam da cu se iduci puta morati "posvaditi" sa barbom jer sam ja inace bio jedini 2nd Eng sa papirima.Inace moja smjena i ja imamo papire tako da smo ili on ili ja na brodu a druga dvojica kao i oba "dnevna" strijara imaju samo za casnika stroja u strazi.

vDalmos

Ma mi imamo standardno problema sa ovim zapovjednicima na Jan de Nulu jer tamo imaju podjelu 1,2 i 3 strojar ali u Luxembursku matrikulu normalno upisuju 2nd Eng, dok u hrvatskoj umjesto B2 upisuju sve i svasta.Nije problem kada imas zapovjednika kojemu to mozes reci ili objasniti pa ti ili pusti prazno ili upise kako mu kazes,ali ima i kretena koji te ne sljive ni 2% i rade to sto rade.

@Sury

U nasoj matrikuli imas opis i nacin kako se upisuje sluzba. Znaci za palubu ima A1 - zapovjednik; A2 - prvi casnik palube; A3 - OOW itd. dok je za stroj B1 - upravitelj; B2 - 2.casnik stroja; B3 - EOW itd. To nije od jucer nego vec duze vrijeme a objasnjenja pisu i na hrvatskom i na engleskom jeziku. Ne znam zasto se to ne primjenjuje normalno u praksi,odnosno netko primjenjuje a netko ne

Last edited:
Baltazar
Ma nek pisu sta hoce samo da plaću ne diraju,al cini mi se da bi i to mogli

Od kuda tebi takve informacije o placi?

Sto se tice pisanja u matrikulu ipak ne mogu pisati sto hoce,jer ako "imas" srece, mogao bi imati i problema sa obnovom breveta.

Back