Porez

• Thread starter Thread starter flores
  • Start date Start date
Status
Not open for further replies.
Ma ovo je najbolji pokazatelj koji govori koliko bilo tko od njih ima pojma o tome zakonu i kako se primjenjuje! Njima je samo bitno da oni nas oderu a za drugo cemo lako a taj Suker ce sutra reci da je malo pobrka loncice sa danima ali da svakako mi moramo platiti porez.

Hvala Casper2005. Ja i dalje mozgam dali bi se dalo još šta napraviti, ali mislim da je taj prosvjed posljdnja šansa, još ako ljudi dođu u velikom broju moglo bi to dobro ispasti, i još sam nešto razmišljala, doduše nisam pročitala sve postove, možda je to već nekome i palo na pamet, ali znam da su neki razmišljali o zvanju političara, a ja evo razmišljam da bi možda bilo dobro ako je netko s njim u kontaktu, na prosvjed zvati Kap.Laptala, neznam koliko bi, i dali bi to pomoglo.

Tko je 183 dana prisutan u svakoj zemlji na svijetu mora platiti porez-poručio je ? uker koji nije htio prognozirati kakvu će odluku Ustavni sud donijeti.
Tako zbori na?? vrli ministar.

:kafa[/QUOTE]

stoga ako je ovo mislia onda problem ne postoji u toj tocki zahtjeva. svi ga pomorci podrzaju.

Ministre samo se drzite onog sta ste rekli

Kako se (ne) placa porez i tko ga treba (ne) platiti!!!

Kako se (ne) placa porez i tko ga treba (ne) platiti!!!

Evo dragi prijatelji kako to izgleda kad se u Hrvatskoj placa porez......ucimo od njih pa cemo jednog dana i mi voziti Mercedes......KOJA BANANA DRZAVA!!!
Ja sam za to da se pokrene inicjativa za kupnju novoga Mercedesa gosp Klici ili da zatrazimo od misnistarstva da ove prve rate sta se nama naplatu od poreza idu odma na njegov racun pa neka on sam uzme sta mu se svida jer na kraju dali mi njemu ili ovoj drzavi i nije neka razlika!!!!

Porezna upravo, kucaj "njima" na vrata, ako smije??!

"HRVATSKA ga plaća. Nije on jedini koji ima Mercedes u Hrvatskoj. Sve te Mercedese plaća Hrvatska koja hoda pje??ice", kratak je odgovor urednice Globusa Jasne Babić na pitanje koje ponajvi??e ovih dana intrigira nas, "male Hrvate": otkud nezaposlenom branitelju, Vinku ??uljeviću Klici, novaca za Mercedes S550?

> Otkud Klici Mercedes S550?

Inače, knjiga Jasne Babić, "Zagrebačka mafija" počinje upravo scenom u kafiću NBA u svibnju 2002. godine - ubojstvom agenta Veselina Marinova, kojeg je Klica u samoobrani ubio s pet metaka u glavu iz neposredne blizine. Govoreći o knjizi, Babić je u svojim ranijim intervjuima kazala da je Vinko ??uljević Klica "jedna od figura koje osvajaju zagrebačko podzemlje ba?? u drugoj polovici devedesetih godina. Kako se mijenja ideologija HDZ-a mijenja se i njen dru??tveni supstrat. Kriminal 90-tih o kojemu pi??em, ne bi postojao bez političke, pa čak i ideolo??ke podr??ke i podloge".

Ortynski: Ima li Porezna uprava hrabrosti pokucati nekim ljudima na vrata ili ne?

Gotovo istovjetan odgovor na pitanje o porijeklu Klicine imovine dobili smo od Radovana Ortynskog, glavnog dr?žavnog odvjetnika u vrijeme suđenja Zločinačkoj organizaciji. Klica je bio svjedok u tom postupku.

"Nije on jedini koji vozi Mercedes, ima ih jo??. Ali to nisu pitanja koja meni trebaju postavljati novinari, postoje institucije u ovoj dr?žavi koje me nikada o tome ni??ta nisu pitale, a trebale su", ka?že Ortynski. Dodaje - "to je problem Porezne uprave, pitanje je imaju li oni hrabrosti pokucati na vrata određenim ljudima ili ne? To nije problem nas građana".

Ministarstvo financija: Poreznu upravu se neopravdano napada

"Mi smo na to pitanje odgovorili Osobnim identifikacijskim brojem", ka?žu nam visoko pozicionirani izvori iz Ministarstva financija koji ?žele ostati anonimni. "Ne mo?že se ni??ta dogoditi preko noći, za milog boga, te se stvari kompletno uvode u sustav, to se sada radi". Dakle, odgovor na pitanje odakle Klici Mercedes mo?žemo očekivati uskoro, upitali smo.

"Ja neću govoriti ni o kome, nego o svima u Hrvatskoj koji će za svaku svoju kupovinu morati imati pokriće. Najlak??e je napast nekoga! Poreznu upravu se neopravdano napada, mi smo ponudili odgovor OIB-om", odgovaraju u Ministarstvu.

Malić: Taj OIB funkcionira kao i sve ostalo - samo po potrebi

"Ja sam prije dva mjeseca objavio tekst o imovini u?že obitelji biv??eg direktora HZZO-a Većeslava Bergmana. Uskok je tada zatra?žio od Porezne OIB provjeru njegovih stanova i automobila, a čuo sam da posjeduje i jednu vrijednu zbirku ručnih satova. Dakle, evo koliko je pro??lo, skoro dva mjeseca i nikakvog odgovora. Ne znam koliko im treba, obično par sati. No, u nekim slučajevima i vi??e mjeseci, a za neke je slučajeve pitanje hoće li ikada zavr??iti provjeru. Taj OIB funkcionira kao i sve ostalo - samo po potrebi. Kako će funkcionirati, kad ne funkcionira Porezna uprava? Odnosno, funkcionira, ali sukcesivno, kako u kojem slučaju", ka?že Gordan Malić, koji spada među novinare koji su ponajvi??e puta od devedesetih naovamo postavili pitanje o porijeklu imovine junaka crnih kronika.

"Nisu to pitanje postavljali samo novinari, nego i predsjednik Mesić", nagla??ava on. Opasne tipove koji voze skupe aute, a ne zna se kakvim se točno unosnim poslovima bave, dijeli u dvije skupine:

"Predsjednik Hvidre, Đakić, posjeduje, mislim, čak i bolji Mercedes od Klicinog"

"Postoje oni koji su se obogatili, a nisu vidjeli rata, nego su bili sudionici nekih drugih zbivanja u Zagrebu i drugim gradovima. Očito, postoje i sudionici Domovinskog rata koji su se obogatili i koji su koristili ratne zasluge. ??uljević se, na primjer, bogatio pred na??im očima, a ne znamo kako. No, ako ćemo već preispitivati imovinu tih nekih na??ih bojovnika, trebalo bi pitati Josipa Đakića (sudionik Bo?žićnog lova na veprove, zastupnik HDZ-a u Saboru, op.a.), predsjednika Hvidre, koji mislim da posjeduje čak i bolji Mercedes od Klicinog, a čija saborska plaća nije puno veća od vojnih invalidnina, odakle njemu novac za tako skup automobil", pita Malić. Za kraj smo upitali ??efa zagrebačke Hvidre poznaje li kojeg branitelja, invalida, da je nezaposlen i ne plaća doprinose, a vozi skupog Mercedesa.

"Nemam vam ja pojma o tome. Ja sam i??ao u rat s Mercedesom, a danas idem pje??ke. Koliko branitelja vozi Mercedese to vam ja ne znam, ne bavim se time", ka?že nam Ivan Pand?ža iz zagrebačke Hvidre.

Mislim da se ipak nesto pomaknulo s mjesta i da nas je neko poceo ozbiljno shvacati. Zvao sam frenda sa porezne da ga pitam da li je pregledao moju prijavu i da li je ok. Rekao mi je da je sve stalo i da cekaju neke nove naputke o pomorcima, jer da su se pomorci poceli buniti.

Ja ne virujen da će se nešto PREdrastično promjenit al da ćemo uspit ostvarit PUNO bolje uvjete za nas - to da!

A na kraju krajeva,to je ono za što se borimo...

Kad smo vec kod ovoga poreza naglasio bih takoder da me osobno (kao i neke kolege ovde) smeta upotreba Crna Gore kao nekog alternativnog rjesenja a vidim da se sve vise to provlaci po novinama.Ne zelim sada izmisljati toplu vodu i otvarati nove frontove ali ja msilim da tu mozemo naci i kvalitenije rjesenje!Ne mogu dopustiti da se zaboravi u kakvom smo odnosima sa njima bili 90-tih godina i da smo se tada gledali preko nisana a nasi kolege Dubrovcani najbolje to znaju! Vjerujem i znam da je dosta nasih pomoraca bilo u Domoviskom ratu a neki su i zivot polozili na oltar domovine i zato mislim da je ovo sa CG malo pruranjeno.Neka me osudi tko god hoce ali ja tamo necu pa taman se morao prijaviti u Zimababve!

Status
Not open for further replies.
Back