Pomoc

nedjjo

New member
Pozz ekipa, kao sto sam i rekao na prestavljanju, trebat ce mi vasa mala pomoc.

Pisem zavrsni rad o oneciscenju zraka s brodova, i sve sam napisao ali neznam sta bi u zakljucku.
Kako nisam imalo nijednu knjigu, nego sam se sam usredotocio na internet, nije mi nista vise za zakljucka ostalo, pa mze li netko od vas pomoc svojim rijecima ili nekako drugacije?!

Takodjer, trebao bi mi i zakljucak za 'biocidne prevlake', ako je ikako moguce.

Hvala unaprijed

Pozz ekipa, kao sto sam i rekao na prestavljanju, trebat ce mi vasa mala pomoc.

Pisem zavrsni rad o oneciscenju zraka s brodova, i sve sam napisao ali neznam sta bi u zakljucku.
Kako nisam imalo nijednu knjigu, nego sam se sam usredotocio na internet, nije mi nista vise za zakljucka ostalo, pa mze li netko od vas pomoc svojim rijecima ili nekako drugacije?!

Takodjer, trebao bi mi i zakljucak za 'biocidne prevlake', ako je ikako moguce.

Hvala unaprijed

Pa zaključak napraviÅ¡ na temelju svog osobnog miÅ¡ljenja o temi kojoj si pisio. Npr sta ti misliÅ¡ o tome, sta bi se moglo unaprjedit i slično. Uvod i zaključak u zavrÅ¡nom radu trebaju bit isključivo tvoji i ne treba ti za to nikakva knjiga.

Znam sta govoris, ali onda bi mi zakljucak i uvod bili isti :D

Mirko Volarevic iz Dubrovnika? Tj. Metkovica?

Ma samo preoblikujes malo i tjt, nećeÅ¡ isto napisat ali ugl to treba bit tvoje shvacanje teksta na zadanu temu.

Nisam Mirko ali sam iz Dubrovnika :D

Zaključak je zavrÅ¡ni dio akademskog rada koji sažeto i jasno izlaže zaključke do kojih se doÅ¡lo istraživanjem. Posrijedi je svojevrsni posttekst, jer rad promatra izvana i donosi sud o njemu. Taj zavrÅ¡ni dio osnovnog teksta donosi ukupnu sinteza cijelog rada u novim mislima, u novim riječima i u novom obliku. U zaključku se ponovo izriče glava ideja ili teza cijelog rada, no tako da se tezna rečenica donosi u drugoj formulaciji. Stoga je to samostalna misaona i strukturna cjelina. Zaključak je povezan s uvodom, jer ga na neki način zrcali. No, uvod ide od općenitoga k vrlo specifičnom, dočim je značajka zaključka da se od vrlo specifičnoga, objaÅ¡njenoga i analiziranoga u radu ponovo vraća k općenitom. U diplomskom, magistarskom ili doktorskom radu zaključak je obavezan dio koji čini oko pet do deset posto ukupna teksta.

Meni je uvod u diplomskom (magistarskom) bia tipa "u prvom poglavlju obrađena je tema bla bla bla gdje ce biti dan osvrt na bla bla bla..." i tako za sva poglavlja. u zakljucku pises samo dokazane cinjenice i svoje videnje na temu, mogucnost napretka obradenog podrucja i slicno. ne ocekuje se da ces doc do zakljucka koji ce promjenit covjecanstvo. pises, na primjer "zagadenje zraka s brodova treba smanjiti zato sto ne steti samo covjeku vec svim zivim bicima bla bla..." trabunjas gluposti 2 strane i to je to.

Za zakljucak stavi da je jeftinije fimi platit kaznu zbog oneciscenja zraka s obzirom na cijenu energenata nego izmisljat toplu vodu.

Oprostite sto osjezavam temu ali treba mi mala pomoc u vezi ovoga.
Uglavnom pisao sam o Nox spojevima i o Tieru1.
O Tier 1 sam napisao ovako:

NOx-kodom određena su za motore snage veće od 130 kW ova ograničenja:
NOx (g/kWh) = 17 n<130,
= 45 • n-0, 130<n<2000,
= 9,8 n>130,
gdje je n brzina vrtnje motora (okr/min).

I mentor mi je rekao da to se as ne razumije pa da bolje to nekako objasni i takodjer da napisem i o Tier2 i 3.
Trazio sam bolje objasnjenje ali ga nema, mozete li mi vi ikako pomoc?

Back