Pomoć! Stipendije NYK.

Izasli ovogodisnji rezultati. DObio sam stipendiju :))
ugovor me veze kadeturu i jos 18 mjeseci kao časnik...Koliko sam proučio, odlična i ogromna kompanija, i naravno da cu prihvatiti :)

ako koga jos sta zanima neka slobodno pita :)

:uzdravlje

Svaka cast crni neka ti je sa sricom :uzdravlje

Izasli ovogodisnji rezultati. DObio sam stipendiju :))
ugovor me veze kadeturu i jos 18 mjeseci kao časnik...Koliko sam proučio, odlična i ogromna kompanija, i naravno da cu prihvatiti :)

ako koga jos sta zanima neka slobodno pita :)

meni su nudili , al ja sam uredno odbija :uzdravlje naravno zahvalija se
sad jesan dobro prosa ili ne o tome necu vise razbijat glavu :cool:

Evo ja sam odradio kadeturu kod NYK kao stipendist. Neznam koji su sada zahtjevi sa rjeÅ¡avanjem faksa, ali ono Å¡to zahtjevaju je bila uredno rijeÅ¡ena druga godina i do ukrcaja da diplomiraÅ¡ i da te mogu krcati. osobno znam i dečka kojemu je ostao predmet i svejedno su ga ukrcali. Nije bilo lako, nisu se držali ugovora jer smo kadeturu odradili u komadu (doÅ¡ao 4dana doma napraviti novi liječnički) i Å¡ibaj dalje. Ali zadovoljan sam i presretan jer sam imao mogućnost uopće zavrÅ¡iti 12mjeseci i na poručnički ići. to da te mogu poslati gdje žele je istina, ali Å¡to, odraditi ćeÅ¡ i steći iskustvo. ako ti ne odgovara, pokupiÅ¡ se, lipo zahvaliÅ¡ i adio. kakva je sada situacija s krcanjem kadeta, mislim da je dobra stvar. ja govorim za sebe. svatko ima mogućnost da odluči za sebe, ali NYK kontejnere ima samo seniore, nema juniora, dakle mozes na VLCC ili LNG. priča se o nekim bulkovima da dobivaju,ali sad koliko je to za vjerovati..Neznam di će me krcati, nadam se da će se držati dogovorenoga, ali to je manje važno. glavno je da se radi..

pozdrav kolega,

evo javljam se sa nyk themis, trening brod isto, ukrcali su nas (3 kadeta iz hrv) prije 10tak dana, docim smo sve zavrsili s faxom...
za sada iskustva onako (nisam drugo probao, pa ne mogu reci ni da je dobro niti lose) ali ajmo reci da nije lose...
16 kadeta je na brodu, 10 indijaca, 3 indonezana i nas 3...svaki dan predavanja od 8 do 5 popodne, satere nas instruktor sa cuda informacija, podataka i trazi puno, svaki tjedan neke ispite imamo, ostvariti treba minimum 80%...i tako..
nije lose s ovim teoretskim dijelom, a sada smo na racunima, astronomija i terestrika, i to oni rade skroz drukcije ili malo drukcije nego mi u skoli, tako da nismo jos pohvatali racune ove njihove, i pomalo ispadamo glupi, kao da nismo nista radili, a radili smo sve i opsirnije nego indijci....nije stvar samo racuna, nego svega, kod nas je F i lamda, a kod njih lat i long, dobro to je lako, ali cuda drugih prefiksa i kratica, nije lako pohvatati odma, a tempo je ajmo samo, u 2 dana terestrika i astronomija komplet prosli....al dobro proci ce se i to, nista nije ne rijesivo...
ako koga sto zanima neka slobodno pita...

kako si ti to pannonius, imas li kakav savjet hehe?

Back