• Skini ovdje https://mega.co.nz/#!i4RBxR6Y!Z9G1ZlwZC3_zIDEqPcfF0fJFhPAsovAHw2kv_HDb32c

politika

glembaj

banderaš
Dobia san meil od ORAH-a...

POMORSKA ORIJENTACIJA - neke smjernice za program OraH-a
Čovjek koji ima klavir nije nužno pijanista/zemlja koja ima more nije nužno pomorska zemlja.
POMORCI
Trenutno plaćaju doprinose bez jasnih prava koja iz toga proističu. Kapetanu koji je ozlijedio nogu u saobraćajnoj nesreći (i skoro je izgubio)na pitanje da li ima kakva prava odgovoreno je da bi takva prava 'svi iskoriÅ¡tavali' (svi bi motorom podletali pod autobuse).
KADETI,koji se izuzetno teÅ¡ko ukrcavaju da bi odradili praksu i stekli svjedodžbe te počeli zarađivati za sebe i svoju zemlju, plaćaju doprinose, dok npr. nizozemskim kadetima država sufinancira kadeturu.
Zaključak: pomorci trebaju i dalje (i žele) plaćati doprinose, ali sa jasnim pravima i transparentnim troÅ¡enjem uplaćenih sredstava. Oni svoju zaradu donose kući, drže na računima u Hrvatskoj i ne smije ih se otjerati. Oni ne mogu čekati 6 mjeseci na medicinsku pretragu , jer za mjesec dana idu na brod. Treba osnovati fond iz dijela sredstava koja se uplaćuju iz kojeg bi pomorci i njihove porodice imali zdravstvenu skrb. Stanje fonda:uplate i isplate trebaju biti dostupne online.
Kadetima i asistentima stroja treba ukinuti davanja doprinosa dok ne počnu zarađivati za život.
Pomorci su najbolji hrvatski izvozni proizvod.

Veri najs..
I onda ce koalirat sa vodecom strankom da sloze vladu i popusitis, sve po starom...

Hm....
Uvik je bilo use nase i podase
Ovo je ipak Balkan
Å upak Europe

Dakle triba se prodat onome ko najvise nudi

Sve je to ok s ORaHom al Mirela Holy je diabetičar kaja prima tri put dnevno inzulin i kako ona da izdrži s takvim metežom i ovim kloÅ¡arima koji su bili i koji su na vlasti. Tek da ne pričamo o Američkoj Å¡piunaži koja se naselila u Hrvatskoj( a Kolinda se tamo Å¡kolovala) te o globalnim interesima kojima kad staneÅ¡ na put te smrve.

Kolege, kako na vas djeluje ova citirana nazovimo je SINTAGMA?

Na me djeluje razdražujuće. Ja nisam nikakav proizvod. Ako i jesam proizvod, proizveo sam se sam!

A ovo na kraju o izvozu mi diže kosu na glavi i tlak pare.., do te mjere da yeben sve po spisku autoru ove sintagme, i tom ORAHU, i to ne jednom nego dvaes' puta pa opet ispočetka!

Izvezli su i rasprodali sve iz Hrvatske, hotele, banke, telekomunikacije, energetske sustave i gle čuda mi koji smo pobjegli trbuhom za kruhom zbog, doslovno gladi, sada smo njihov - "najbolji izvozni proizvod." Najbolji zato jer taj "proizvod" donosi godiÅ¡nje milijardu evra u Hrvatsku. Toliko ne zaradi ni hrvatski turizam, a sve Å¡to zaradimo opljačkaju nam pomoću banaka, telekomunikacija i na druge načine!

Last edited:
pomalo profesore opaucit ce te srce a gdje smo onda a ? a da ti je svaka na mjestu,jest.

Potpisujem ovo da svako je sebe sam proizveo Å¡to se tiče nas pomoraca. I ovo da donosimo čistu lovu u ljepu naÅ¡u PM

Najbolji hrvatski izvozni proizvod je - radna snaga

Nekoliko je poslova, zanimanja ili djelatnosti kojima se kao mala zemlja, sa samo četiri milijuna stanovnika, možemo nositi i s velikima. Dio tih zanimanja i poslova za koje držimo da radimo vrhunski proiziÅ¡ao je iz Domovinskog rata, a dio je stvaran desetljećima, pa i stoljećima.
. Prvenstveno tu valja istaknuti domaću kirurgiju ili je točnije reći kirurge, koji su iskustva stjecali spaÅ¡avajući stotine, pa i tisuće života svojim zahvatima u mračnom razdoblju od 1991. do 1995. . NaÅ¡i ratni kirurzi doista imaju Å¡to prenijeti kolegama iz mnogih bogatijih zemalja.

U straÅ¡nom ratu u Hrvatskoj su osposobljeni brojni pirotehničari - ljudi koji i danas, godinama nakon zavrÅ¡etka rata, svojim radom spaÅ¡avaju mnoge živote uklanjajući minsko-eksplozivna i ubojita neeksplodirana sredstva u humanitarnom razminiranju. Razminiranje je na određeni način potaknulo i razvoj nove industrije u Hrvatskoj - proizvodnje strojeva za razminiranje. I oni su danas, baÅ¡ kao i pirotehničari, na visokoj cijeni u svijetu.

Pomorci Hrvatskoj donesu 500 milijuna dolara na godinu

Iz Domovinskog rata izrasla nam je i vojska. Hrvatski vojnici, dočasnici i časnici, kao sudionici u međunarodnim vojnim ili mirovnim misijama izuzetno su cijenjeni. Na istraživanjima ratnih tragedija, valja napomenuti, u svjetske vrhove vinuli su se naÅ¡i forenzičari. Svoja iskustva mnogi su znanstvenici iz tih područja pretočili i u unosne poslove.

Od svih poslova i zanimanja po kojima smo poznati diljem svijeta najdužu tradiciju imamo kao pomorci. Hrvatska danas ima oko 28 tisuća pomoraca koji plove po cijelom svijetu za mnoge svjetske kompanije. Među njima je čak 15 tisuća časnika, koji su u svijetu vrlo cijenjeni. Mnogi drže da su nam pomorci i pomorski časnici najunosniji 'izvozni proizvod'. Nimalo slučajno, jer se drži da svi oni samo sa svojim plaćama u Hrvatsku unesu - viÅ¡e od 500 milijuna dolara godiÅ¡nje.

Recimo pri tome da smo, bez obzira na aktualni krah brodogradnje, u svijetu ipak poznati kao dobri brodograditelji. I u tom području imamo viÅ¡estoljetnu tradiciju koja će se vjerojatno u nekom obliku nastaviti.

Last edited:
Ma neću viÅ¡e da se lovim u ove priče rasrdit ću se. Ljepo mi uživajte kolege i razglabaj te. Ovi islamisti imaju musa i masu stvari su ljepo rijeÅ¡ili al Å¡teta Å¡to su vojni projekt.

Najbolji hrvatski izvozni proizvod je - radna snaga
Pomorci Hrvatskoj donesu 500 milijuna dolara na godinu.
Hrvatska danas ima oko 28 tisuća pomoraca..,

Emeriče.., evo pomnoži tih 28 tisuća koje si spomenuo sa svojom godiÅ¡njom zaradom, pa ćes lako utvrditi da nije 500 milijuna, nego onoliko koliko sam ja predložio ili viÅ¡e. BTW, ja sam računao na osnovu svoje godiÅ¡nje zarade, a manje viÅ¡e svi s kojima se družim beru viÅ¡e, neki čak i duplo, troduplo!

A sve ono misle ovi iz Vlade o nama "ma to su pijandure i lijenčine" i take stvari!

Mladene, nisam mogao otrpit kad sam pročitao onu pseudo-patriotsku pohvalu o pomorcima!

ma to je kako se ono kaze za dnevno politicke svrhe to je svakome jasno,napusteni smo od svih (i ne samo mi) pocevsi od sindikata,ministarstva....svakoga zato u se i u svoje kljuse.ovdje bi se moglo razglabat koliko hoces a mozda je i dobra ova tema kao ispusni ventil :cool:

Dobia san meil od ORAH-a...

POMORSKA ORIJENTACIJA - neke smjernice za program OraH-a
Čovjek koji ima klavir nije nužno pijanista/zemlja koja ima more nije nužno pomorska zemlja.
POMORCI
Trenutno plaćaju doprinose bez jasnih prava koja iz toga proističu. Kapetanu koji je ozlijedio nogu u saobraćajnoj nesreći (i skoro je izgubio)na pitanje da li ima kakva prava odgovoreno je da bi takva prava 'svi iskoriÅ¡tavali' (svi bi motorom podletali pod autobuse).
KADETI,koji se izuzetno teÅ¡ko ukrcavaju da bi odradili praksu i stekli svjedodžbe te počeli zarađivati za sebe i svoju zemlju, plaćaju doprinose, dok npr. nizozemskim kadetima država sufinancira kadeturu.
Zaključak: pomorci trebaju i dalje (i žele) plaćati doprinose, ali sa jasnim pravima i transparentnim troÅ¡enjem uplaćenih sredstava. Oni svoju zaradu donose kući, drže na računima u Hrvatskoj i ne smije ih se otjerati. Oni ne mogu čekati 6 mjeseci na medicinsku pretragu , jer za mjesec dana idu na brod. Treba osnovati fond iz dijela sredstava koja se uplaćuju iz kojeg bi pomorci i njihove porodice imali zdravstvenu skrb. Stanje fonda:uplate i isplate trebaju biti dostupne online.
Kadetima i asistentima stroja treba ukinuti davanja doprinosa dok ne počnu zarađivati za život.

kakve budalastine
sve ce oni rjestiti samo dajmo glasove, nisu u stanju rjesit kaos po kapetanijama da se obican brevet (printanje i potpis) dobije u razumnom roku nego se ceka i po 3 mj. o cemu dalje raspravljati....(, nema ljudi, a "viska" po drugim odjelima koliko oces, preraspodjela kadrova ravna nuli. o cemu pricat vise).
a oce li kad dodju na vlast po slavoniji opet rasti kukuruz do neba da gladna amerika gleda:D

jučer na regati u murter san pozdravija ministra (onoga sa dva prezimena) partizanski, stisnuton Å¡akon I reka mu za dom spreman !

Evo još malo poljitike..,

Po gradovima se skupljaju potpisi za referendum o promjeni izbornog zakona, pa sam jučer i ja u Splitu dao potpis za to. Ne tvrdim da će se neÅ¡to bitno promijeniti, međutim odavno mi je upadalo u oči kako neki falÅ¡i tipovi krijući se iza kojekakvih stranaka isplivaju na povrÅ¡inu i postanu čimbenik ili čimbenici u naÅ¡im životima! Unatoč Å¡to takvi imaju skromne mentalne mogućnosti, a prirodu njihovu tj. tih pojedinaca možemo okarakterizirati sintagmom "FIGLIO DI PUTANA".

PotpiÅ¡ite tu peticiju, pa ćemo vidjeti Å¡to će biti! :o

Kako bi npr. Sanader postao ministar Vlade RH da ga nije iznijela na scenu stranka HDZ i fratri ga podupirali? Pod pojmom HDZ, danas smatramo mafijozno-koruptivnu asocijaciju ili grupirovku kojoj glavni vektor ciljeva vuče na uniÅ¡tavanje Hrvatske i svih nas! Hrvatska je pretvorena u poligon domaće i medjunarodne korupcije, pa čak i terora. Npr. likvidacija novinara Pukanića, a tko je vinovao ne zna se. Ta bagra je isto prije par godina slala okolo pisma puna obećanja. Vrbovali su glasove obećanjima tipa "biti će Božić dva puta na godinu", a potpis je bio od Yatze, tadaÅ¡nje takozvane v.d. ministrice Vlade RH. Danas je ona u političkom smislu isto ono Å¡to je uvijek bila u svojoj biti i prirodi svojoj tj. ona je nitko i niÅ¡ta!

Nije ostalo niti jedno zlo s kojim ih nisam prokleo joÅ¡ 1995, znači prije 20 godina!

Ooooo, ne bilo dana kada su se rodili!

:mad:

Last edited:
Peticija je dobra stvar cim su se svi ujedinili protiv njih, partija adz&sdp i ostala politicka elita. . .

Back