Novogradnja i prijava 'ukrcaja'

don verdi

New member
Pozdrav

Vidi san temu, al je prije 3 godine pisano, pa me interesiraju vasa iskustva u vezi prijave ukrcaja (dani, porez...), sigurno ima ovakvih slucajeva

U nedilju san leti u Koreu (woohoo), predvidjeni delivery je 31.03 (ako sve bude kako treba), i kolko kuzin, tek tad ide upis u matrikulu (jasno i logicno).
Al sto je sa ovih 16 dana izmedju, jer na placi san klasicno, i prijavljujen u Dubrovniku, pa moran imat Boaring passove i sve ostalo kod prijave i ovjere matrikule.

Kako da predocin ovu razliku od 16 dana?

Unaprid hvala

Pozdrav

Vidi san temu, al je prije 3 godine pisano, pa me interesiraju vasa iskustva u vezi prijave ukrcaja (dani, porez...), sigurno ima ovakvih slucajeva

U nedilju san leti u Koreu (woohoo), predvidjeni delivery je 31.03 (ako sve bude kako treba), i kolko kuzin, tek tad ide upis u matrikulu (jasno i logicno).
Al sto je sa ovih 16 dana izmedju, jer na placi san klasicno, i prijavljujen u Dubrovniku, pa moran imat Boaring passove i sve ostalo kod prijave i ovjere matrikule.

Kako da predocin ovu razliku od 16 dana?

Unaprid hvala

Navigaciju bi ti tribali upisati onaj datum otkad si dosao u skver mada to ovisi o barbi.

Tako je meni barem bilo 2 puta za redom , upisan mi je datum kad sam dosao u koreu.

Poslano sa mog SM-G988B koristeći Tapatalk

Takodjer upisano od dana dolaska u brodogradiliste. Navigacija se ne prekida u docku...

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Kolege su ti fino napisale.
ako ti barba nije bas supak onda neces imati problema.
Slazem se, ja 14te popusio 3 tjedna, black foot kaze upisano ti je od dana primopredaje broda firmi.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Svatko moze komplicirati, Boze moj to je bar danas lako. No fleksibilnost bi trebala postojati.

U matrikulu bi trebalo upisati datum tvog dolaska u skver. Brod postoji, vjerojatno imate roll call-ove, sea trial-a ili si jednostavno po brodu u inspekciji tako da svako mlacenje prazne slame od kapetana ili nekog treceg je kompliciranje neceg sto je jako jednostavno. Uostalom ugovor ti je vezan s danom polaska, poslodavac ne gubi nista dok drzava i ti imate korist.

Savjetujem ti, da upises olovkom datum ili stavis sticker kao napomenu.

Na svakom sea trialu uvijek postoji i barba od brodogradilista koji je u tom periodu zaduzen pa moze i on popunit za period do preuzimanja broda ukoliko postoji sumnja da ce ovaj kasnije zajebavat....

Imas ugovor i putne karte ako ti je zbog porez dana onda te to pokriva ako je za navigaciju, onda je druga stvar, prema pravilima brodar postaje vlasnik onog trenutka kad ga preuzme , pa bi to u biti trebao biti dan kad je upis u matrikulu, s tim da bi vrijeme od dolaska u skver pa do predaje broda trebao biti poseban upis.

Gigi vjerojatno zelis reci s preuzimanjem. Sto zelis reci da agencija koja zastupa brodara i radi sve u njegovo ime i za njegov racun ti ne moze prijavit ukrcaj dok on ne preuzme brod? Preuzimanje nema nikakve veze s upisom u matrikulu, mozes provesti i 6 mjeseci u brodogradilistu a ne zadnje dvi/tri setimane....ili brodar moze bankrotirat, ide brod u zeljezo sta ce pomorac onda!?

Kao sto sam gore napisao, postupak je jasan. Slazem se da ova tema dijelom zalazi u sivu zonu, ali zbog zakonske nedorecenosti, ali pustimo to. Svatko cita ovaj forum, stojmo s mirom.

Ja sam to rijesio tako da sam produzio mj dana navigaciju, sveukupno skoro 5m odgulio. 21 dan u skveru koji mi nije priznat u navigaciji i ostalo "nornalno".

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Back