Novi sindikat

Dalmos

New member
Postovani korisnici foruma molimo vas da da svoje glasove koje skupljamo ( nadamo se sta vise) za novi sindikat ( udrugu Pomoraca hrvatske)ostavite tj glasate u dole navedenom linku. Te se tako nadamo kad skupimo poprilican broj glasova da cemo moci nesto i napraviti da nam se poboljsaju uvjeti u lipoj nasoj.

http://www.pomorac.net/showthread.php?t=230

Administrator Dalmos

Last edited:
pozdrav

pozdrav

Za cijelu stvar sam čula preko dečka od prijateljice koji je pomorac...novinarka sam Zadarskog regionala i voljna sam već sutra napisati ??togod o ovoj temi, počela sam malo istra?živati, sutra ću nazvati likove iz sindikata i tako...pa eto, malo pripomoći...nadam se. samo ne bi bilo lo??e kada bi imala izjavu nekog od vas sa foruma. mo?žda najbolje Dalmos (ako se ne varam) tebe, koji si pokrenuo priču oko novog sindikata...

Bravo za Danijelu...Najbolja opcija ti je Dalmos...Isto tako, slobodno citiraj sve sta je napisano na ovim stranicama (sta ti je korisno, ofkors)....

stvarno bi bilo pametno osnovat novi sindikat a ovaj bojkotirat.hvala im na svemu sta su zakuhali i bacili nas u marginu.
ljudi moji vec i ptice na grani znaju da su u sindikatu potplaceni ljudi od strane brodarskih lobija da uniste nase pomorce kako bi nesmetano mogli zaposlit strance.ne laje kucka radi sela nego radi sebe.

Samo da dam kasni Update da je Damijela i Zadarski regional napisali odlican clanak o nama a sve zahvalkjujuci Useru Riba koji je s menom kontaktirao. Svaka cast Danijeli i RIbi

Lipa moja Danijela nadam se da to neće biti samo priča sa krajem,nego da će se nastaviti dok ne postignemo svoj cilj.
Hvala na podršci.

Pozdrav,
Evo i danas je izaslo u novom listu ( 6. str) za nasu udrugu i to je bas dobra vijest.
Daj boze da potraje kao udruga i da se nas glas cuje. Nadam se da se necemo raspuknut nakon nekog vremena jer tesko je to tako preko emaila ostat u koheziji. Mi smo poznati po rezanju grane na kojoj sjedimo.
Svaka cast Danijeli.
viva rijeka:uzdravlje

Pozdrav,
Bio sam odsutan iz rijeke i nedostupan na email te sam malo u zaostatku i zasigurno nesto propustio, sorry!!!

Upravo je danas izaslo u novom listu o nasoj udruzi i bas je ljepo vidjet da se nesto dogadja na tom planu. Nadam se da se sve nece rastopit i nestat, kako mi inace znamo unistit dobre stvari ( na srecu pa nema politicara) te stoga i ja podrzavam ovu akciju.
Ma nije bas da sindikat pomoraca nije nista napravio ali tesko se je sa rogatima bosti i sorovesti nesto u djelo. Ipak su se zauzeli za novi poreski zakon i "masirali" sukera i ekipu kako bi se bar malo vode dovelo i na nas mlin.

A Danijeli svak cast - neka ih i u buducnosti bude jos i vise. Evo i novi list se oglasio.

Dalmos - ajde se malo aktiviraj i na pomorskoj veceri na radiju.
Pazimo granu na kojoj sjeimo i "nedajmo da nas rastave dusi zli..."
viva rijeka

Pozdrav,
Bio sam odsutan iz rijeke i nedostupan na email te sam malo u zaostatku i zasigurno nesto propustio, sorry!!!

Upravo je danas izaslo u novom listu o nasoj udruzi i bas je ljepo vidjet da se nesto dogadja na tom planu. Nadam se da se sve nece rastopit i nestat, kako mi inace znamo unistit dobre stvari ( na srecu pa nema politicara) te stoga i ja podrzavam ovu akciju.
Ma nije bas da sindikat pomoraca nije nista napravio ali tesko se je sa rogatima bosti i sorovesti nesto u djelo. Ipak su se zauzeli za novi poreski zakon i "masirali" sukera i ekipu kako bi se bar malo vode dovelo i na nas mlin.

A Danijeli svak cast - neka ih i u buducnosti bude jos i vise. Evo i novi list se oglasio.

Dalmos - ajde se malo aktiviraj i na pomorskoj veceri na radiju.
Pazimo granu na kojoj sjeimo i "nedajmo da nas rastave dusi zli..."
viva rijeka

Evala Care

Hvala na podrsci za nasu udrugu a evo i sta je bilo na pomorskoj veceri http://www.pomorac.net/showthread.php?t=708

Sindikat i jo?? ne??to vi??e

Sindikat i jo?? ne??to vi??e

:oMi možemo sve. Jedini je uvjet ostati zajedno. Vjerujem pomorcima jer u svom dugogođišnjem iskustvu nigdje nisam upoznao toliko hrabrih i poštenih ljudi kao među pomorcima. U našoj dobrodušnosti dosta smo puta bili prevareni i izigrani. Zato vjerujem da bi Udruga mogla prerasti u Novi sindikat i još nešto više.

Govoreći globalno, svijet ne može bez pomoraca. Zamislite štrajk svih pomoraca svijeta. To bi bila kataklizma za manje od mjesec dana. Osnivanjem i povezivanjem novih sindikata u barem 5 najmnogoljudnijih pomorskih zemalja, pomorci bi konačno postali ravnopravno uvaženi članovi društva. Ovako smo na vjetrometini kako Hrvatskih tako i svjetskih zakona.

Zamislite takav novi globalni sindikat pomoraca koji bi imao snage pojedine luke ili pojedine regije ili države staviti na crnu listu dok se tamo stvari ne srede. Sva ta divlja mjesta bi se itekako potrudila srediti stvari u najkraćem roku.

Svaki početak je težak. Ništa nije besplatno. Osobno podržavam početnu članarinu od 100 USD. Treba platiti profesionalca koji bi radio svoj posao.

Ima puno stvari koje još treba srediti. Nitko to neće umjesto nas.

Last edited by a moderator:
Back