Mirovinsko

• Thread starter Thread starter flores
  • Start date Start date
Dobro @ Flores lako je izracunat,a kako?????Jel postoje neki koeficijenti????Di ih mogu skinut??????Postoji li neki dokaz osim onih jebenih uplatnica sta sam platija i koliko jos moram do te amo rec penzije!!!!!Malo pojasnite ako znate!!!!!!@aveo odakle vam ovi 56,75,i koje godine iskustva????Jel to neka zajebancija ili sta?????iskustvo na tankere ili offshore???????Inace kad se negdi radi ondaposlodavac upise u radnu knjizicu koliko staza imas,a moja je radna doma,mislim ovo nema stvarno smisla....Mi bacamo u stvari krvavo zaradjene novce u vitar????Jesam li ja u pravu kolege postovane?????

Djelatnik mirovinskog -pravnik mi je objasnio ,nema viŠe najpovoljnjijih godina provedenih na radu kao do sada veĆ kaŽe "gospoĐo pomnoŽite godine sa cirka 57.00kn i ti vam je sada mirovina" ja upitah godine Života ili staŽa,da se nasmijem jer mi je doŠlo da plaČem

Dobro @ Flores lako je izracunat,a kako?????Jel postoje neki koeficijenti????Di ih mogu skinut??????Postoji li neki dokaz osim onih jebenih uplatnica sta sam platija i koliko jos moram do te amo rec penzije!!!!!Malo pojasnite ako znate!!!!!!@aveo odakle vam ovi 56,75,i koje godine iskustva????Jel to neka zajebancija ili sta?????iskustvo na tankere ili offshore???????Inace kad se negdi radi ondaposlodavac upise u radnu knjizicu koliko staza imas,a moja je radna doma,mislim ovo nema stvarno smisla....Mi bacamo u stvari krvavo zaradjene novce u vitar????Jesam li ja u pravu kolege postovane?????

Ooo dobro jutro Skembo. Ako sve to palcas i uredno si prijavljen na LK sta ti Radna Knjizica radi doma? Ca nebi tribala bit u Kapetaniji? Moja je kod njih.

Hvala @aveo,sad mi je jasnije,radna mi je doma osim ako mi u medjuvremenu nisu napravili novu,ispitat cu kad dodjem doma,pozdrav,mirno more

Djelatnik mirovinskog -pravnik mi je objasnio ,nema vi? e najpovoljnjijih godina provedenih na radu kao do sada veĆ ka??e "gospoĐo pomno??ite godine sa cirka 57.00kn i ti vam je sada mirovina" ja upitah godine ??ivota ili sta??a,da se nasmijem jer mi je do? lo da plaČem

Ne razumin za??to ba?? mno?žit sa 57 kn.Kako su do??li do te cifre?:confused:

a kako oni dodju do svake cifre. pogledaju registraciju od auta koje prolazi i ako oni tribaju platit onda se racuna zadnji broj, eventualno dva. A ako mi placamo onda svi brojevi i nula na kraju.sve streljat i u jamu s njima

Dobro znaci placas trideset godina i onda imas 1600 kuna penzije...A placa se sad 1324 kune kad si na brodu(ko sekondo) i 500 kn kad si doma,znaci 1000 kuna misecno u prosjeku,a dobit ces posli 1600,,,e sad je druga prica ocemo li mi to dozivit i sta ce se desit za 30 godina!!!Stvar je u tome da nema nikakve garancije,mi imamo najnesposobnije politicare na kugli zemaljskoj!!!!!P.... im m...... HDZ-ovska stoka i oni ko glasuje za njih.....

Ide se nato da radi?? ,dok te ne iznesu u "drvenom kaputu" i ne treba ti mirovinsko ,to je skora budućnost.

Mo?ž misliti trgovkinju sa 75g da kuca na kom.kasi ili njenu vr??njakinju med. sestru u bolnici da ti daje infuziju jer se ide na produ?ženje radnog sta?ža i ravnopravno sa mu??karcima .

Sad ??to se tiće broda ,pa ovi sa kopna gledaju na pomorce kao ,zajebante koji putuju i ne??to rade ,a puno zarađuju,njima ne treba mirovina .:rolleyes:

Nije vlada bez veze podigla godine staza za umirovljenje.Ubrzo nakon sto odes u penziju ces i umrijeti.Zivotna dob je u prosjeku 75 godina a oni su i mislili da tvoja penzija ostane u proracunu.Nitko je nece moci koristiti pa cak ni tvoja djeca jer ce u medjuvremenu zavrsiti skole pa nece moci koristiti tvoju penziju kao osobe koje se skoluju,a supruga ce vjerovatno imati vecu penziju od tebe pa nece morati traziti tvoju ako i ona ne parti prije ili ubrzo poslije tebe.Znaci uplacujes 40 godina za mirovinski a budes sretan da izvuces 5 godina penzije.
A tko zna mozda nam uvedu dozivotnu radnu obavezu.

Nije vlada bez veze podigla godine staza za umirovljenje.Ubrzo nakon sto odes u penziju ces i umrijeti.Zivotna dob je u prosjeku 75 godina a oni su i mislili da tvoja penzija ostane u proracunu.Nitko je nece moci koristiti pa cak ni tvoja djeca jer ce u medjuvremenu zavrsiti skole pa nece moci koristiti tvoju penziju kao osobe koje se skoluju,a supruga ce vjerovatno imati vecu penziju od tebe pa nece morati traziti tvoju ako i ona ne parti prije ili ubrzo poslije tebe.Znaci uplacujes 40 godina za mirovinski a budes sretan da izvuces 5 godina penzije.
A tko zna mozda nam uvedu dozivotnu radnu obavezu.

A ??to ka?žu oni koji rade ,a ne dobivaju plaću ,a time im se ne uplaćuju doprinosi:udriglavom jel oni plaćaju harač jer mu na papiru pi??e 3001,00kn?

Ako te poslodavac proglasi tehnološkim viškom onda imaš pravo na naknadu,ali nije lud kad ima ne filipa ,već roba na poslu-ma ne roba on barem dobije vode i kruha ,dobije naivca koji se ne buni i nada se boljitku

Sve znamo.Evo ja na primjer.Ugovor mi istice ,nemaju pojma tko me mijenja.kada ih upitam sta se to desava i da mi daju na znanje,odgovor je"Ako nisi zadovoljan nasom tvrtkom slobodan si naci drugi posao".E da me ne hebe tih 183 dana nebi se puno mislio.Prije sam mogao lako otkazati i po isteku ugovora ici kuci a sada sam prisiljen ostati na brodu iako sam-smo tretirani kao sredstvo exploatacije bez imalo ljudskosti sa njihove strane,jednostavno kao duse sa brojevima.Kako bi mene trebala nasa vlada ili sindikat zatititi.Izgubis posao nije ih briga ali reforme svima znane su bitne.A uz to kada nitko nije brinuo za pomorca sami smo uplatili raznorazna zivotna osiguranja da bi priskrbili nekakvu sigurnost pod stare dane.Mislim da bi trebalo biti pravo izbora hocu li ja placati mirovinsko ili zivotno osiguranje jer po ovom drugom cu bar nesto imati.Zdravstveno mogu shvatiti iako dok sam ga sam placao, privatno me izlazilo manje nego sada jer ono sto sam platio sam i koristio a ovo evo godinu dana placam a doktoru nisam ni primirisao.Ispravka jesam jednom za analizu krvi jer me hebe masnoca.

Sve znamo.Evo ja na primjer.Ugovor mi istice ,nemaju pojma tko me mijenja.kada ih upitam sta se to desava i da mi daju na znanje,odgovor je"Ako nisi zadovoljan nasom tvrtkom slobodan si naci drugi posao".E da me ne hebe tih 183 dana nebi se puno mislio.Prije sam mogao lako otkazati i po isteku ugovora ici kuci a sada sam prisiljen ostati na brodu iako sam-smo tretirani kao sredstvo exploatacije bez imalo ljudskosti sa njihove strane,jednostavno kao duse sa brojevima.Kako bi mene trebala nasa vlada ili sindikat zatititi.Izgubis posao nije ih briga ali reforme svima znane su bitne.A uz to kada nitko nije brinuo za pomorca sami smo uplatili raznorazna zivotna osiguranja da bi priskrbili nekakvu sigurnost pod stare dane.Mislim da bi trebalo biti pravo izbora hocu li ja placati mirovinsko ili zivotno osiguranje jer po ovom drugom cu bar nesto imati.Zdravstveno mogu shvatiti iako dok sam ga sam placao, privatno me izlazilo manje nego sada jer ono sto sam platio sam i koristio a ovo evo godinu dana placam a doktoru nisam ni primirisao.Ispravka jesam jednom za analizu krvi jer me hebe masnoca.

Mislim da bi trebalo biti pravo izbora hocu li ja placati mirovinsko ili ........slažem se u potpunosti No ima jedna mala za mene nejasnoća ,a to -stalno se ako sam dobro shvatila priča kako se prije nije vodilo računa o pomorcima po pitanju mirov. i soc,I prije se moglo ,ne MORALO plačati ,isto su postojali razredi ili limit po statusu na brodu i mogao si uplatiti koliko hoćeš.Znači ili svoj rang ili niži,Isto je bilo i sa soc.i opet nije valjalo.Mnogi nisu razmišljali o starosti ,pa nisu uplačivali ,sada TE PRISILJAVAJU ,a učinak je isti .UVIJEK SI ZAKINUT.Da svaki mj staviš na stranu iznos koji njima daš pa x godine rad imaš dobru štednju ,a ovako tko Ti i garantira da ćeš ju i dobiti ,a o iznosu da i ne pomišljaš.Za mladog pomorca još i nije loše da uplačuje ,ali za nekoga kome treba 5,6,god do mirovine je bacanje novca u Metvi kanal.Konkretno mom manekenu ide računica od kada je zakon donešen sada će mu mirovina biti veča 285 KUNA, a dat će oko 200Ex60mj-12000E ,a iznositi će za 30god -1710.00 ili 35god-1995:udriglavom. Uz svesrdnu pomoć nekog o mir.stupa moglo bi se i obogatiti pa da mu mirovina bude 2300-2500.kuna:uzdravlje

Back