Mega Chemical Tankers

Spuzvasti

2.Casnik
Evo da otvorim thread na ovu temu,po??to san danas popodne dobija ponudu od Zorovića za ić na MCT Stochorn u nedilju.Uglavnom terco sam na cruda??ima i glavni mi je posa bija ispravljanje karata i publikacija,te voyage planovi.To vam je talijanski sistem.E sad kvaka je u tome ??ta nisam nikad radija sa safety-em.
Sad me zanima jel ima velike razlike između cruda i kemije:confused: i mo?že li mi ko sa kemije reć ??ta mogu očekivat na brodu.Posa ka posa znam da se tribaju zasukat rukavi i trudit se po??to sam novi u tome,al zanima me jel te chief ostavi samog u cargo room-u ili ti ipak poka?že ako ima?? volje učit.Inaće na brodu ima na??ih oficira,kuverta i makina,a i barba je na??.

sigurno da je teže, ja san bija na obe vrste tj. bija sam na običnom malom kemikalcu od 20,000 GT. Nece te pustit samoga u CCR, a oce li ti pokazat to ovisi o coviku. Uvik ima smradova..., ali ima i dobrih ljudi.

Ma samo ajde... Doduše nemam iskustva na kemiji, al šta se safetyja tiće, nemaš frke, brzo češ to ushemit. Sve se to radi po check listama i utvrđenim procedurama... Malo češ čitat manuale i pitat i to je to. A te priče o ostavljanju u CCR-u ne slušaj. Nema tog prvog koji će mirne duše ostavit nekoga da radi teret ako nema iskustva. A ako slučajno to i doživiš, pa odjebi ga, baš me zanima kojoj bi on to firmi pisa da je tija ostavit trećeg samog u CCR-u koji je prvi put na takvom brodu... Iša bi on doma, a ne ti...

Ma ne beri brigu,ne triba doktorska dizertacija za punit i praznit tankove.Razlika izmedju crudea i kemije za tebe nikakva jer sa pranjem tankova nemas nista.

Samo ti ajde ajde a kako kazes imas volju onda nevidim sta bi te moglo sprijeciti da napredujes i dalje.

Pozdrav malom Spuzvastom

Zahvaljujen svima na odgovorima i na podrsci!!!
Pravi ste i zivili vi meni :uzdravlje
Javim danas novosti kad sta bude....

Ne triba?? imat straha.Safety se jako malo razlikuje od ostalih tankera.Obično je podiljen između terca i sekonda(FF i LS),tako je uglavnom di sam ja bija,a skoro 20 g sam na kemiji.Kod mene sekondo ima LS,ispravljanje karata i sailing plan,terco FF,ispravljanje publikacija.
Naravno,to ovisi o "job description" kompanije i same organizacije na brodu.
Nijedan normalan Ch te nece ostavit samog u CCR.Ja sam ima masu momaka koji su i kadeturu zavrsili na kemiji pa ih ne mo?že?? ostavit.
Moj je sistem da sa vrimenom(kad vidim napredak)povećavan izbivanje iz CCR-a,ali sam uvik u điru i na raspolaganju.Nije dobro ni kad non stop visi?? tamo jer time tercu usporava?? stjecanje samopouzdanja.Kad je u pitanju topiranje, to ne ostavljam ni sekondu pa makar samo i pojedinačne tankove.
Moj ti je savjet da sto prije shvati?? i upozna?? linije i ventile na kuverti da bi razumija ono sto radi?? u CCR-u.Kuverta kemikalca izgleda prilično konfuzno i natrpano,na prvi pogled."Tajna" je u tome da osim linije tereta ima?? jo?? 4-5 linija čiju namjenu triba?? znati i onda zna?? "sve".
Ima sam i sekonde koji sve lipo naprave u CCR-u jer imaju shemu linija na konzoli,ali na kuverti to isto ne znaju pokazati.
Ima dosta rezerve i bojazni kod kolega pomoraca kad su u pitanju kemikalci.Operacije ukrcaja i iskrcaja se vr??e sa zatvorenim sistemom i ako se po??tuje safety nebi tribalo biti problema.Puno vi??e "smrdi" sa terminala.
Sve sto te zanima na kuverti ne triba?? se ustručavat pitat pumpmana pa ni timunjera.:kafa

PRIMILO MEEEEEEEEEEE:uzdravlje
Poslali su mi papire Thome-u u Singapur i odma me uzeli. Izgleda da im toliko ne igra ulogu sta neman iskustva na kemiji i sta san radija skroz drugi posa. Let je u nedilju,po zadnjem i jos ludilo ako bude interneta na brodu,moglo bi i bit posto je godinu dana star.Nas je barba,kapo i struja:uzdravlje

Mega Chemical Tankers

Ima li koga na forumu ko je priko Thomea i Zorovića na ovoj firmi.Neka se jave
da malo pročakulamo:kafa

Ima Splitski ali je upravo jućer otiša na brod...meni je muž isto priko Zorovića ali OSG kojega sad navodno Thome kupuje cilu flotu...

Ima Splitski ali je upravo jućer oti??a na brod...meni je mu?ž isto priko Zorovića ali OSG kojega sad navodno Thome kupuje cilu flotu...

Ispravak krivog navoda.......Splitski je isto priko Zorovica ali ne na Thomea nego na Torma,pa tako Torm kupuje OSG,a ne Thome.....
...mala razlika u slovima,al ipak dvi razlicite firme,pa da nebi bilo zabune....:kafa

Last edited:
Evo da ja javim svoje dojmove kad vec Spuzvasta nije.Mogu rec da mi je prvih misec dana bija totalno ajme,dok se nisan usemija.Napokon kad san povata sve konce usljedila je prva preporuka za avancament.Prva 3 miseca vozili smo vecinom sranja tipa urea,nafta,a onda su u 7-mi misec pocele malo jace stvari.Prvo san barbi upa u oci s tim sta znan sa kartama,pa onda sta se moze oslonit u CCR,jer moran rec chief je bija totalno nekorektan (da ne kazen gori nedaj Boze).Uglavnom drugu san preporuku za avancament dobija ima jedno misec dana kad san bija sam u CCR,dok san iskrcava 3 razlicite vrste kemije i radija u isto vrime sa balastom.Kad je barba to vidija sljedeci dan se posla mail u firmu.:uzdravlje.Sad momentalno brojim zadnje dane u dry docku.Stvarno posa nije tesko naucit kad imas volje,a naucija san vise manje sve sam jer sam bija u takvoj situaciji da si sam ostavljen sebi.Ali zlatno pravilo sta te ne ubije,to te ojaca.:)

Torm down rates its ambitions growth plan

The Danish shipping company Torm has decided to down rate its ambitions growth plan, targeting a fleet of 250
vessels in 2010. The current crisis within shipping makes it wise to go slow, says Torm's CEO Mikael Skov. "We have
analyzed the market and reassessed our strategy in the light of the crisis. The conclusion is that nothing has caused us
to change our expectations from the market for product tankers, but the road has become more complicated. We still
face a somewhat grey future, and therefore there is more flexibility in our target of reaching 250 vessels, Mikael Skov,
CEO of Torm, says. The Torm fleet today consists of 143 tankers, making Torm the third biggest operator of product
tankers in the world. Source: Maritime Danmark

Torm down rates its ambitions growth plan

The Danish shipping company Torm has decided to down rate its ambitions growth plan, targeting a fleet of 250
vessels in 2010. The current crisis within shipping makes it wise to go slow, says Torm's CEO Mikael Skov. "We have
analyzed the market and reassessed our strategy in the light of the crisis. The conclusion is that nothing has caused us
to change our expectations from the market for product tankers, but the road has become more complicated. We still
face a somewhat grey future, and therefore there is more flexibility in our target of reaching 250 vessels, Mikael Skov,
CEO of Torm, says. The Torm fleet today consists of 143 tankers, making Torm the third biggest operator of product
tankers in the world. Source: Maritime Danmark

Ima li ikakvih novosti vezanih za MC Mega Chemicals? Ima li netko neki direkt kontakt. Pozz

Back