Kadet - Sto nakon ugovora? ( stranac )

Hvala na brzom odgovoru
Samo još jedno pitanje...ako je agencija u hrvatskoj plaćaju li mi oni te doprinose ili to nema veze? Jel ima kompanija koje plaćaju to? Novi sam u tome još tako da ne znam dosta stvari

Last edited:
To nema veze. Ima kompanija koje placaju, a ima onih koje ne placaju (vecina).

Ako ti firma ne placa (pitaj u agenciji ako vec nisi) onda si ti duzan sam to uplatiti. Ja sam znao otici na poreznu i da mi za dane sto sam bio na brodu upisu uplatnice sa iznosima koje moram platiti (sa kamatama, kako nisam placao po mjesecnoj bazi). Kako to ispune, platim i gotovo ...

Poslano sa mog LG-H870 koristeći Tapatalk

Hvala na brzom odgovoru
Samo još jedno pitanje...ako je agencija u hrvatskoj plaćaju li mi oni te doprinose ili to nema veze? Jel ima kompanija koje plaćaju to? Novi sam u tome još tako da ne znam dosta stvari

Sve agencije koje su RH bi trebale placati doprinose pomorcima ako sam u krivu neka me netko ispravi

Sent from my iPhone using Tapatalk

Moram priznati da nisam to nikad do sada cuo - da su agencije duzne placati doprinose. Gdje to pise? U kojem zakonu?

Inace, ima firmi koje to placaju (ne agencija) ...

Da, istina. Sa time se slazem i stvarno misoim da niti jedna vise to ne placa.

Kolege iznad su spominjali agencije pa me to zbunilo ...

Jedno pitanje, molin za pomoc ako neki ima iskustva s ovako necin...
Ugl trenutno san na brodu vec tri miseca i prije nekih misec-misec ipo mi je stigla doma uplatnica za mirovinsko/zdravstveno... To je uredno placeno, otpr oko 8300-8400 za 6ipo mj plovidbe ka kadet...
Znaci sve uredno placeno do lipe u najbrzem nogucem roku da bi mi 15-20 dana nakon toga (prije par dana) dosla doma uplatnica za nekakve razlike za 2017u (kako oni navode : "doprinos za mirovinsko osiguranje" + "doprinos za osiguranje na temelju individualne kapitalizirane štednje" + "doprinos za osiguranje na temelju individualne kapitalizirane štednje s povecanim trajanjem") sta ispada jos oko dodatnih 2500kn kad se zbroji...
Ne razumin koji je to sad k, nakon sta je sve uredno placeno te iman vise od 6mj plovidbe u 2017oj i sve uredno prijavljeno...
Jedino sta mi pada na pamet da mozda ovo sta je uplaceno nije jos evidentirano ili tako nesto, nez sta drugo...

Molin pomoc ako neko zna ista o ovome, stvarno nan je jadna drzava di zivimo, ka da nas i ovako vec dovoljno ne gule, iman osjecaj ka da samo izmisljaju toplu vodu...

Pozdrav svima i mirno more di god da bili!

Last edited:
Jedno pitanje, molin za pomoc ako neki ima iskustva s ovako necin...
Ugl trenutno san na brodu vec tri miseca i prije nekih misec-misec ipo mi je stigla doma uplatnica za mirovinsko/zdravstveno... To je uredno placeno, otpr oko 8300-8400 za 6ipo mj plovidbe ka kadet...
Znaci sve uredno placeno do lipe u najbrzem nogucem roku da bi mi 15-20 dana nakon toga (prije par dana) dosla doma uplatnica za nekakve razlike za 2017u (kako oni navode : "doprinos za mirovinsko osiguranje" + "doprinos za osiguranje na temelju individualne kapitalizirane štednje" + "doprinos za osiguranje na temelju individualne kapitalizirane štednje s povecanim trajanjem") sta ispada jos oko dodatnih 2500kn kad se zbroji...
Ne razumin koji je to sad k, nakon sta je sve uredno placeno te iman vise od 6mj plovidbe u 2017oj i sve uredno prijavljeno...
Jedino sta mi pada na pamet da mozda ovo sta je uplaceno nije jos evidentirano ili tako nesto, nez sta drugo...

Molin pomoc ako neko zna ista o ovome, stvarno nan je jadna drzava di zivimo, ka da nas i ovako vec dovoljno ne gule, iman osjecaj ka da samo izmisljaju toplu vodu...

Pozdrav svima i mirno more di god da bili!
Neplacaj nista jer te uplatnice stizu ajme majko,

Savjetujem ti da uzmes telefon i nazoves svoju poreznu upravu di si prijavljen i reces da te spoju sa osobom koja vodi pomorce i kad to uspijes reces joj svoje stanje i ona provjeri i sve ti rece kako je. To sam napravio jednom i vidio da sam se bezveze brinuo,

Ako ne,os telefon kreni priko maila u isti postupak a ako ti je to dugo onda posalji zenu,curu, majku,oca ili brata koga vec imas da to napravi umisto tebe i sve ces znati.

Kad sve napravis javi ode da znaju i drugi ljudi

Lip pozz

Sent from my SM-T813 using Tapatalk

Svakako ću javit sta je bilo nakon sta i do mene dodju informacije iduci tjedan...

Fala lipa na brzon odgovoru, pozdrav!

Stiglo i meni prije par dana , valjda za ovu godinu ne triba platiti nista ...
546f7515d7f72bf21487770e8cc59d09.jpg

Sicam se dobro svoje kadeture, jebeni dobri porti, dosa doma cila ekipa misli evo ga pomorac pun je ko brod, na kraju ispa muktas a ja posudija od doma da imam platit mirovinsko i sve brevete, prvi ugovor ko terco otislo 70% place na vracanje dugova, al dobro je svi cete prezivit ka sta smo i mi prije vas i kao sta ce svi posli vas. Jednostavno je bitno da odradite tu godinu dana sve ce doc na svoje posli.

Evo samo da javin da san dobija povratnu informaciju.... Ugl gospoda su kako kazu krivo proknjizila pa je stoga trebalo ispunit nekakvu molbu za ponovno knjizenje kako san skuzija...
Ocito i nisu bas ažurni tako da bolje ne placat nista tj ic pitat na poreznu ukoliko mislite da nemate vise nista za in platit...

Pozdrav svima i mirno more!

Back