mladeno
ɹoʇÉɹÇpoɯ
Je li plaćanje mirovinskog i zdravstvenog kao kadet obavezno? tj mogu li birati želim li si to uplaćivati ili ne?
Obavezno
Sent from my iPhone using Tapatalk
Je li plaćanje mirovinskog i zdravstvenog kao kadet obavezno? tj mogu li birati želim li si to uplaćivati ili ne?
Hvala na brzom odgovoru
Samo još jedno pitanje...ako je agencija u hrvatskoj plaćaju li mi oni te doprinose ili to nema veze? Jel ima kompanija koje plaćaju to? Novi sam u tome još tako da ne znam dosta stvari
Sve agencije koje su RH bi trebale placati doprinose pomorcima ako sam u krivu neka me netko ispravi
Sent from my iPhone using Tapatalk
Neplacaj nista jer te uplatnice stizu ajme majko,Jedno pitanje, molin za pomoc ako neki ima iskustva s ovako necin...
Ugl trenutno san na brodu vec tri miseca i prije nekih misec-misec ipo mi je stigla doma uplatnica za mirovinsko/zdravstveno... To je uredno placeno, otpr oko 8300-8400 za 6ipo mj plovidbe ka kadet...
Znaci sve uredno placeno do lipe u najbrzem nogucem roku da bi mi 15-20 dana nakon toga (prije par dana) dosla doma uplatnica za nekakve razlike za 2017u (kako oni navode : "doprinos za mirovinsko osiguranje" + "doprinos za osiguranje na temelju individualne kapitalizirane štednje" + "doprinos za osiguranje na temelju individualne kapitalizirane štednje s povecanim trajanjem") sta ispada jos oko dodatnih 2500kn kad se zbroji...
Ne razumin koji je to sad k, nakon sta je sve uredno placeno te iman vise od 6mj plovidbe u 2017oj i sve uredno prijavljeno...
Jedino sta mi pada na pamet da mozda ovo sta je uplaceno nije jos evidentirano ili tako nesto, nez sta drugo...
Molin pomoc ako neko zna ista o ovome, stvarno nan je jadna drzava di zivimo, ka da nas i ovako vec dovoljno ne gule, iman osjecaj ka da samo izmisljaju toplu vodu...
Pozdrav svima i mirno more di god da bili!