• Skini ovdje https://mega.co.nz/#!i4RBxR6Y!Z9G1ZlwZC3_zIDEqPcfF0fJFhPAsovAHw2kv_HDb32c

Ispuniti EPOM, stavak "Izdaci"

Rock

New member
Pozdrav svima,

Ukratko, dolazim doma sljedeći tjedan (fala Bogu) i trebam prijaviti porez na dohodak. Radio sam sve uredno prošle godine ispunio i predao za period 2022.

Za period 2023.godine dobio sam ugovor za stalno u drugom mjesecu i firma me prijavila na Maltu i plaća doprinose na Maltu. Dobio sam A1 obrazac (da se plaćaju doprinosi na Malti) , i to je sve provedeno kroz institucije.
PItat cu svakako na poreznoj kad dođem kući , jer me muči jedna stavka na EPOM obrascu
​​​​Stavka "Izdaci za doprinose za obvezna osiguranja". Imam FS3 obrazac od Malte u kojem stoji koliko je kompanija uplatila za doprinose za 2023. god.
ZA prvi mjesec 2023 bio sam preko agencije i trebam uplatiti samo za taj mjesec doprinose u Hrvatskoj ( jer sam od drugog mjeseca sklopio permanent ugovor )
Å to ja moram staviti u stavku izdaci?
primjer: period od 2-12 mjeseca firma uplatila xxxx iznos na Maltu, ja cu uplatiti za 1 mjesec yyyy iznos za doprinose u Hrv.

Koji ja iznos moram definirat u stavku Izdaci yyyy+xxxx ili samo yyyy, jer to su sredstva koja su išla u Hrvatski proračun, ono šta porezna može provjeriti.
Prošao sam kroz prijašnje teme da vidim, ali nisam pronašao.

Hvala unaprijed, i mirno more!

Kako radim preko ciparske agencije na brodu koji vije ciparsku zastavu, A1 nije moguće napraviti te mi poslodavac odbija od plaće doprinose koji se uplaćuju na Cipru.
U EPOM pod bruto plaću upisujem iznos neto plaće uvećane za iznos doprinosa te upisujem iznos uplaćenih doprinosa.
BTW, Tko kaže da porezna ne može provjeriti uplate doprinosa u drugoj državi, članici EU?
Računam da na obračunu plaće stoji i iznos uplaćenih doprinosa, a te obračune plaće (koje je poslodavac ti poslao) treba ionako u privitku dodati za prijavu EPOM, kao i DPOM...

Back