Elektronska karta - free download

Montenegro

New member
Postovane kolege , jedna molba ... ukrcah se na maloga i staroga balka , od opreme ima samo GPS i jedan polu-ispravan radar , pa mi treba savjet , ako neko zna , gdje bih mogao "skinuti" neku elektronsku kartu , pa da je nekako povezem sa GPS ili AIS ....da si olaksam malo...

Imam na raspolaganju samo sopstveni lap top ,pa me interesuje gdje da je skinem (ako uopste ima) i koji prikljucak(konekcija) je potrebna i kako doci do nje ...

Svaki savjet je dobrodosao ,jer ovaj owner je tvrd na usi za nase vapaje i ostaje mi jedino privatna "rezija":(

Ako i nadjes di na netu kakvu crackiranu verziju el. karti triba ce ti NMEA to USB adapter.
E sad ovisno o tvome GPSu ili AISu jeli NMEA0183 ili NMEA2000, mada na nekim brodima
sam vidja vec instaliranu USB konekciju za pilota.

Ako i nadjes di na netu kakvu crackiranu verziju el. karti triba ce ti NMEA to USB adapter.
E sad ovisno o tvome GPSu ili AISu jeli NMEA0183 ili NMEA2000, mada na nekim brodima
sam vidja vec instaliranu USB konekciju za pilota.
Hvala drugari :uzdravlje

A ne pitaj ,ovdje i nema konekcije za pilota....ima iz AiS-a neki kabel "muski" ,pa neznam koja mi sada konekcijski kabel treba... Ovo sto je Mladeno postavio upravo skidam ,pa cu nesto probati....samo neznam jos kako da ih povezem....

Last edited:
od opreme ima samo GPS i jedan polu-ispravan radar

Poštovani,

mogu li dobiti vaÅ¡e dopuÅ¡tenje da sa ovom vaÅ¡om izjavom (boldirano) započnem predavanje iz astronomske navigacije i terestričke navigacije, (koriÅ¡tenje kompasa, sekstanta, dalekozora, papirnate karte)? Mislim da bi pomoglo da shvate da nisu svi brodovi na kojima će navigavati spremni za pomorce koji znaju navigavati samo tako da stiskaju touch screen-ove.

Hvala.

Naravno da mozete , to sam i naveo "samo sebi da olaksam" , znaci iskljucivo kao usputno pomagalo , sto i ne znaci da cu na taj nacin dovesti brod od tacke A do tacke B ....

Samo naprijed MayDay , radite pravu stvar :uzdravlje

od opreme ima samo GPS i jedan polu-ispravan radar

Poštovani,

mogu li dobiti vaÅ¡e dopuÅ¡tenje da sa ovom vaÅ¡om izjavom (boldirano) započnem predavanje iz astronomske navigacije i terestričke navigacije, (koriÅ¡tenje kompasa, sekstanta, dalekozora, papirnate karte)? Mislim da bi pomoglo da shvate da nisu svi brodovi na kojima će navigavati spremni za pomorce koji znaju navigavati samo tako da stiskaju touch screen-ove.

Hvala.
pa i ne treba nista vise osim GPS-a, stvarno mislis da ce koristit astronomsku i sekstant, onda si jako naivna

nije bas jeftino ali odlicna i minimalna kombinacija ais+gps+antena sve siba na usb !!! ,pase na opencpn i sve srodne programe......moram pocet stedit za ovo :hihi

AISPLOTTER

Ovo izgleda fenomenalno....valjalo bi ga imati ;)

BTW , @Mladeno ,ima li gdje da se skine update karata sto si postavio u download sekciji ? I da li znas mozda ima li skinut gdje rasterske karte koje OpenCpn podrzava ?

Inace , ovaj OpenCpn radi odlicno , uzeo sam GPS receiver i puno olaksava posao na brodovima koji jos uvijek nemaju ECDIS.

nazalost ona verzija karata (CM93 version 2)je zadnja dostupna (2012) tj. ona koja se moze naci na netu :cool:

Steta... :( ... da se moze makar ovih papirnih karata skinuti :( ... a znas li mozda koliko bi kostao neki program za elektronske , a gdje bi se mogao skidati update ? Da moze raditi na USB Gps prijemnik.

Vjerovatno ima ,ali je skupo :confused:..to se valjda ima ,poslije kupovine programa ,ima neka pretplata , tako nesto ,je li tako ?

Svaka cast Mladeno..... Moye li jos samo ,nama nekim starijim , sto se ne snalayimo bas najbolje sa instalacijama , malo objasniti sta da radimo sa ovim iso file'om ...

I , cini se da nece sa ovim windows 8.1 bas da radi...ili sam ja to nesto pobrkao...

kada hocu da ga instačiram , javlja mi ovo

C:\Users\user\Desktop\TELchart V3 by Telko AS v3.5.32 FULL\TELchart V3 by Telko AS v3.5.32 FULL.rar: Checksum error in the encrypted file TELchart V3 by Telko AS v3.5.32 FULL\TELchart V3 by Telko AS v3.5.32 installation instructions.pdf. Corrupt file or wrong password.
C:\Users\user\Desktop\TELchart V3 by Telko AS v3.5.32 FULL\TELchart V3 by Telko AS v3.5.32 FULL.rar: Checksum error in the encrypted file TELchart V3 by Telko AS v3.5.32 FULL\Telchart v3.5.32 installation.txt. Corrupt file or wrong password.
C:\Users\user\Desktop\TELchart V3 by Telko AS v3.5.32 FULL\TELchart V3 by Telko AS v3.5.32 FULL.rar: Checksum error in the encrypted file TELchart V3 by Telko AS v3.5.32 FULL\Telchart v3.5.32 setup.exe. Corrupt file or wrong password.
Cannot execute "C:\WINDOWS\Temp\Rar$EXb0.447\TELchart V3 by Telko AS v3.5.32 FULL\Telchart v3.5.32 setup.exe"

Last edited:
trebalo bi raditi i na win 8.1 bez problema,stavio sam upute za instaliranje u prvi post,probaj pa ako ne ide javi se u mene radi na win7 x64

lp

Back