• Skini ovdje https://mega.co.nz/#!i4RBxR6Y!Z9G1ZlwZC3_zIDEqPcfF0fJFhPAsovAHw2kv_HDb32c

Brevet za zapovjednika 3000 i povise

aadum

New member
Dakle, zanima me jeste li odmah po polaganju ispita po programu C7 izvadili brevet za kapetana ili se treba cekat godinu dana nakon sta dobijes brevet za prvog i zasto?
Neke kolege su mi rekle da su ga dobili odmah...u kapetaniji kazu nemoze?

Dakle, zanima me jeste li odmah po polaganju ispita po programu C7 izvadili brevet za kapetana ili se treba cekat godinu dana nakon sta dobijes brevet za prvog i zasto?

Master Unlimited vadis po dva uvjeta:

– ima najmanje 36 mjeseci plovidbene službe u svojstvu časnika plovidbene straže na brodovima od 500 BT ili većima, ili

– ima najmanje 24 mjeseca plovidbene službe u svojstvu časnika plovidbene strane na brodovima od 500 BT ili većima od čega najmanje 12 mjeseci plovidbene službe u svojstvu prvog časnika palube na brodu od 3.000 BT ili većem

https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2013_10_130_2834.html

Taman sam posla mail na "mppi" jer sam to i ja procita iz narodnih novina a i u STCW II/2 pise isto,al u kapetaniji kazu da triba cekat godinu dana pa mi nije jasno.... ;)

Taman sam posla mail na "mppi" jer sam to i ja procita iz narodnih novina a i u STCW II/2 pise isto,al u kapetaniji kazu da triba cekat godinu dana pa mi nije jasno.... ;)

Osoba koja ti je to rekla “usmeno” ocito nema pojma svoj posa ili misli na ovaj dio 12mj u svojstvu 1 casnika. Ja bi im reka da mi pokazu di to pise sta oni tvrde!? Isprintaj NN i s tim na kapetaniju pa neka ti kazu da nije tako!

Mislim da ti se to racuna od dana mad si polozio ispit a ne retroaktivno....jedino ako vec imas brevet za prvog tako je meni bilo

Poslano sa mog SM-A510F koristeći Tapatalk

Nekakav update na ovo?
aadum jesi li uspia dobiti brevet ili i dalje mudruju, iako u zakonu jasno pise.

– ima najmanje 36 mjeseci plovidbene službe u svojstvu časnika plovidbene straže na brodovima od 500 BT ili većima, ili

– ima najmanje 24 mjeseca plovidbene službe u svojstvu časnika plovidbene strane na brodovima od 500 BT ili većima od čega najmanje 12 mjeseci plovidbene službe u svojstvu prvog časnika palube na brodu od 3.000 BT ili većem

Pozz

Ima li netko da je nedavno vadio brevet za Master Unlimited i da je voljan podijelit info.
U nas je to dosta zbunjujuce jer se ispit za prvog negdje zove i kapetanski.
Treba li (nedaj boze) opet polagat neki ispit, krcat zita u stive i navigat pomocu sunca,polare ili neznam ni ja cega sve?

U NN pravi se razlika izmedu ubrzanog faksa i redovnog (na dnu clanka to pise). onaj tko ima redovni faks on moze izvaditi master preko 3000 na osnovu polozenog kapetanskog i na osnovu 12 mj kao OOW, dok oni koji su zavrsili ubrzani faks po izdvanju ch off breveta triba im proci godina dana sea service kao OOW ne nuzno kao ch off da bi dobili master unlimited, to je tumacenje splitske kapetanije

Last edited:
Mislis 36 mjeseci kao OOW?
12 kao chief valjda.

ne, napisa sam tocno kako mislim odnosno kako pise,

ako imas redovni faks i 12 mj OOW i polozis kapetanski mozes odma kao terco izvaditi kapetan preko 3000, a sa ubrzanim moras imat 12 sea servica nakon vadenja c/o preko 3000,

eto valjda je sada jasno

Back