Ballast Water Treatment i Ballast Water Exchange

Vanja B

Chief Officer
Ako na brodu imamo Ballast Water Treatment da li je i dalje reqiured Ballast Water Exchange ili postoji neki exemption?

Ne treba ako imate D2 certification. Ali je vazno svakako da je sve zadnji balast koji je izisao i usao kroz Treatment i da nije koristen nikakav bypass itd.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

U International Ballast Water Management Certificate imamo oznaceno "in accordance with regulation D-2".
Sto se tice baypassa, cesto koristimo balasne tankove za Treated Sewage iz AWP. Navodni nije preporucljivo tretirati Treated Sewage tako da je baypass otvoren kod internal transfera i ispumpavanja.
I jos je nesto valjda krivo spojeno i onda svaki put kad otvorimo ballast pump suction valve daje nam alarm da je baypass open.

Inace, imamo BWT od Alfa Laval - filter i UV. Ne znam kakvi su drugi ali ovaj mi nije user friendly.
Tipa startas system, cekas neko vrijeme da se UV pokrene, mislim da je oko 1 minutu.
Kad je sistem spreman, na displayu se pojavi obavijest da startas pumpu. Ako zabroavis ukljuciti pumpu (distrakcija na mostu ima dovoljno) nakon nakon 1 minute sistem se gasi i mora se hladiti 4 minute prije nego se starta ponovo.

Onda nakon svake operacije je required CIP (Cleaning in Place) a to traje 2 sata i nesto.

Uglavnom, cini mi se jako nepraktican sustav za kruzer.

Ako imas taj certificat onda si u compliance ali prouci malo to. Ako ti crkne ista od BWT (ne radi) moras javiti Coastguardu i klasi i ne smijes vrsit nikakve operacije dok ne dobijes dozvolu za D1 i onda prakticki koristis bypass.
Mi imamo Alfa Laval na svim novogradnjama na NCL i radi na istom principu da kad pokrenes treba 1-2 minute da ti da signal da pokrenes pumpu. CIP nama ne treba nakon svake operacije ali ga treba unutar 30h napravit ( ima timer ) i sve je integrirano u nas Valmarine Valmatic.
Sto se tice Treated Sewage ne bi ti znao iz iskustva jer nama je sve odvojeno (iako imamo par balastnih koje mozemo iskoristit kao dodatne TWW i offload na barzu) ali pretpostavljam da ne pises Treated Sewage u ballast book jer to nije ballast.

Hvala puno na odgovoru.

U International Ballast Water Management Certificate oznaceno i "in accordance with regulation D-1"
Moj brod je bio novogradnja 1994 :hihi
CIP nakon svake operacije "pozuti" sto znaci da je required.
Nije integrirano u Kongsberg automatici nego je zaseban display od Alfa lavala. Pa je onda trcanje sa jednog na drugog dok se balastira...

Attachments

• photo5044.jpg
    photo5044.jpg
    13.8 KB · Views: 0
  • photo5045.jpg
    photo5045.jpg
    115.7 KB · Views: 0
U nas je D2 primary i ne mozes postupat po D1 jer D2 znaci tretiranje svih mikroorganizama sa UV lampama itd... tako da dobro provjeri certificiranje. Takodjer od ove godine bi trebala kompanija testirat balastne vode iz tvojih tankova da vide jesi li u D2 complianceu... ( u nas je to svakih 3-4 mjeseca) i taj report se mora dostavljat klasi koji potvrdjuje da nam se ne nalazi vise organizama i bakterija u balastnom sistemu(tankovima) od limita koji je propisano regulacijom.

da prostite, do sad sam bia na 2/3 vrste BWTS i to je za sad sve jedno veliko govno koje nekad radi super al vecinom je u alarmu. Tako ako se mene pita, u svakom slucaju bolje napravit ballast exchange iako se system koristi u ukrcaju iz razloga sto moze zajb. pri iskrcaju a znamo da se smatra 100% tretiranim ballastom jedino ako se u obe operacije koristi.
Jos se sve to istrazuje i testira, jucer u Saudisjkoj Arabiji dodje lik sa test kitom i sample ne prodje njihove req. i sta sad, nista kaze hahahah

Ako ides USA ballast mora Ici kroz system, osim ako imas exemption letter onda moraš raditi ballast exchange D1.
Ko sto je reko kolega procedura kod break down u USA je obavijestiti COPT i trazis izuzece etc , ali moraš prje toga dobiti od servisa da ne mogu doći hitno na popravak, pa ako se CG smiluje onda bez BWTS.

Back