Asistent bez broda

Status
Not open for further replies.
Električar - obični bandera??, sss elektro, ili jaka struja... mo?? mislit jaka... :udriglavom
Elektroničar - ćunka, v??s/vss elektroničar, ili pomorska v??s energetika elektronika... :hihi
Razlika u plaći - neprocjenjiva

E to te ja pitam, svaka čast i
hvala na odgovoru

Aha, kako ne...
Bandera??... tri ?žice, najva?žnija ?žuto zelena, one druge dvi nisu bitne, nema veze ??ta pumpa vrti u drugu stranu, to nije njegov posal, to su strojari zajebali...
Struja2, slu??aj ludoga, knjige u ruku i dobro nauči čitat nacrte i sheme...
na brodu ima?? sve manuale, internet je također čudo stvar, sa malo soli u glavi mo?že?? puno naučit...
Ima ovde na downloadu puno zanimljivosti...
A srelec dragi, ako je sve to laka ??etnja, pozivam te ovde kod mene, iman nekih problema u pogonu pa dođi rje??i, mi nemo?žemo, jebiga mi smo nekompetentni... :rolleyes:

"nema veze ??ta pumpa vrti u drugu stranu" bitno je da se vrti. Hvala na savjetima.

Srelec pročitao sam post, hvala

srelec pročitao sam to jo?? onaj dan kad je napisano ali zadnjih dana čitam puno različitih postova i starijih i novih pa je navedeni tekst nekako pobjegao iz glave ali nije ga bilo problem opet pročitat i hvala na trudu

knjige

knjige

pozdrav ljudi,

meni je dosta stvari pojasnila ova knjiga: Practical_Marine_Electrical_Knowledge.PDF, dennis t. hall, imate je za skinuti na onim ruskim stranicama (tu je među download linkovima, ako nije, javite mi se pa ću dat link ili je uploadati negdje, ima 19 mb), a ovaj priručnik što kaže kolega ima za skinuti ovdje: http://rapidshare.com/files/283551779/Vestermanov_Elektrotehnicki_Prirucnik.pdf malo je poveći (127 mb), ali valjda će koristiti, upravo ga skidam i još ga nisam prolistao

e, da, na maritime-connector ima vrlo rijetko oglas za električara, a oni od atlanske plovidbe stoje već tri mjeseca. zvao sam sve agencije u okolini i nikako da uleti neko mjesto za električara s malo iskustva (čitaj: s malo veze), sad sam počeo slati mailove direktno kompanijama sa svim mogućim papirima, uključujući i rezultate marlin testa, diplomu i sve ostale dokumente koje imam, a da na njima piše "electric" i mail mi je sročen kao neki cover leter gdje se nakon pozdravne rečenice dobro ishvalim u vezi iskustva i znanja. izgleda da mi je uspjelo i da ću drugi tjedan letiti za indiju pa u perzijski zaljev na supllier ili neki za maintenance. :uzdravlje

inače, kao što neki ovdje kažu, službeno postoji podjela na elektroničar i električar, ali u praksi moraš znati i elektriku i elektroniku i informatiku, a na prvom brodu sam se morao razumijeti i u audio-video pošto je bio putnički i na stol mi je dolazilo sve od električne četkice za zube, preko laptopa do pumpi govana (dobro, ovo zadnje baš nije dolazilo na stol, ali razumijete me što želim reći)

Dobro dosao na forum prijatelju vidis kako sam ti i rekao tu ces naci vecinu sto te zanima, hajde odradi tu asistenturu negdje na brzinu sto prije odes bolje za tebe posla ima samo trebas imat srece i naletiti na normalnog elektricara koji ce te uputiti u posao koliko toliko a poslje ces vecinu sam nauciti. Nisi mi javio sto je bilo jesi isao na korculu??
Pozdrav iz Portlanda :uzdravlje

Kao ??ta je već rečeno na kompanijama (pogotovo na??in) razlika je u plači ali u poslu nikakva jar mo?že?? zaboravit da će?? ka elektroničar (osin na putničkin brodovima di ima vi??e električara i elektroničara) bit gospodin čovik! Oču ti reć da će ti u ruci najmanje bit lemilo i kositar a vi??e alat za rastavljanje elektromotora itd. Dakle budi spreman za dobro ??porkat ruke od mazuta, ulja i ostale ??porkice a najzanimljivije će t bit ka ti zabloga plovak ud sewage treatment unita. Puno sriće u pronalasku ukrcaja!:)

Znam da je već bilo rasprava o ovom electrical ili electronical ali može li mi netko objasniti konkretno ovaj slučaj: oba oglasa su od atlanske plovidbe s maritime connectora, koja je razlika u poslu, i zašto je ovolika razlika u plaći i što bi ja kao asistent onda trebao učiti i raditi i za što se eventualno opredjeliti. Možda je blesavo pitanje ali sve mi je to poprilično novo pa molim neki odgovor

vert publish date: 30.11.2009
Department: Engine
Rank: Electrical Eng.
Ship type: Bulk carrier
Years of experience: 1 year of sea service in rank
Salary to: 1.868 EUR monthly
6 months on 4 months off
- electrical school or college
- valid medical examination
- certification as per rank requirements
- active knowledge of English language
-active computer knowledge

Advert publish date: 30.11.2009
Department: Engine
Rank: Electronical Eng.
Ship type: Bulk carrier
Salary to: 2.880 EUR
6 months on 4 months off
- electrical school or college
- valid medical examination
- certification as per rank requirements
- active knowledge of English language
-active computer knowledge

s obzirom na navedeno mislim da je bolje opredijeliti se za Electrical Eng. I sretno.

Prijatelju forum je odličan, ja se do sada mučio i i??ao po kućama pomoraca skupljat informacije a ovdje ludilo, sve ko na pjatu.
S kap. Boticom sam se dogovorio za sljedeću sedmicu kad mi bude gotova matrikula onda ćemo se naći i dogovoriti, uglavnom rekao je da će biti ne??to.
Nada umire posljednja!:)
Kad će?? ti doma, jeli pro??lo pola, jesi počeo brojat unazad?

Teota i valdez, hvala.

Prijatelju forum je odličan, ja se do sada mučio i i??ao po kućama pomoraca skupljat informacije a ovdje ludilo, sve ko na pjatu.
S kap. Boticom sam se dogovorio za sljedeću sedmicu kad mi bude gotova matrikula onda ćemo se naći i dogovoriti, uglavnom rekao je da će biti ne??to.
Nada umire posljednja!:)
Kad će?? ti doma, jeli pro??lo pola, jesi počeo brojat unazad?

Teota i valdez, hvala.

5 tjedana je proslo jos 5 al idemo za jebenu afriku pa opet nazad za portland (nisu svi sretni ko ovaj jadran ista firma oni za brazil mi za afriku :udriglavom )
trebao bi biti doma oko 20.2. :cool:

Status
Not open for further replies.
Back