Apl - american president lines

Eggy

New member
Gospodo jel ima ko kakvu informaciju o gore navedenoj kompaniji. Kakve su plaće na njoj i ostali ovjeti?

Hvala, pozdrav!

Gospodo jel ima ko kakvu informaciju o gore navedenoj kompaniji. Kakve su plaće na njoj i ostali ovjeti?

Hvala, pozdrav!

Evo link o toj temi di se pisalo 2011 godine.
Molim d ase obrati pozornost na usera koji je otvorio tu temu 2011 godine da mu je to bio 1 post i nakon njega vise nikad se nije javio. :udriglavom :udriglavom

Last edited:
evo ovo mi otvori kada stisnem na link: "Ne (1) navedeno. Ako ste slijedili valjan link, molimo obavijestite administratora" :)

evo sada radi ko sat, fala ti! ;)
nema baÅ¡ puno detalja o plaćama i uvjetima al poslati ću vlasniku PM.

APL Canada je brod u vlaništvu ER Schiffahrt-a iz Hamburga.U to vrijeme je bio u najmu od strane APL-a.

Na njega dio posade krca BSM iz Splita ( Solina ) , tako da to nije pravi APL.

Koliko ja imam iskustva,kompanija ima srediÅ¡te u Singapuru i cio office su indijci, a i uglavnom na brodovima. Nisam osobno čuo da ima naÅ¡ih.

Neznam koliko tu ima istine,ali sa ovim sam 1.palube (poljak) bio na brodu a ovo mi je polsao u mailu kad smo se culi prije par dana.Osobno ne vjerujem da je patka ali nemogu niti 100% tvrditi da je istina.

However I have some news that APL (original one) and OOCL will take EU officers from beg of 2015. Salary on our positions in APL-10000USD, OOCL-12000USD, I think it's worth it to try, at least send some CV etc

Znaci da bi to trebala biti placa za 1 palube odnosno 2nd Engineera

Poslao sam mu natrag mail da vidim da li je on poslao CV i ako mi moze proslijediti mail adresu pa ako odgovori ja cu to proslijediti ovdje.

Last edited:
12000 usd na oocl ti je placa za ch.eng,a za 2nd eng je za sad 9600 usd

Frenky ...hvala na ispravku iznosa. Ja sam samo proslijedio ono sto mi je kolega napisao. Ali iskreno i 9600 je puno vise od 7000 koliko je sada (barem su meni to nudili pocetkom 5 mjeseca) za 2nd Eng na E.R. preko BSM-a

Od dolaska Aschmana na čelo BSM-a, 01.01.2014, plaće časnika ukrcanih na ER brodove su se promjenile u dolare i smanjile proporcionalno činu. Tako je plaća 1 ćp ili 1.čs, smanjena za 600-700 eura. U isto vrijeme, ugovori nižim časnicima su produljeni za mjesec dana. To je isto u svim BSM agencijama, bez obzira na nacionalnost.
JoÅ¡nije jasno da li je to odluka direktora BSM-a ili ERSM-a ili obojice. U konačnici je bitan rezultat, a to su manje plaće i duži ugovori.

Sad o OOCL i China Shipping i slično. Istina je da kinezi daju novce koji su jako atraktivni u ovome trenutku. To može potrajati ( po mome iskustvu ) neko vrijeme i kad se Kinezi nauče, dovidjenja. Dogodilo se prije sa CSCL, kad su uvodili 9000TEU i dogodit će se opet. Sad kome odgovara pokupit lovu na brzo, pa iza tražiti dalje, to je OK. Svako zna za sebe najbolje.

Koliko ja znam APL je kupila Vlada Singapura ili samo dio dionica imaju, bar su imali brodove s americkom zastavom di su bili amerikanci sve do jednoga i imaju brodove registrirane u singapuru di je posada i oficiri malezici singaporcani... itd..

place neznam ali mislim da nisu bog zna velike..

Od dolaska Aschmana na čelo BSM-a, 01.01.2014, plaće časnika ukrcanih na ER brodove su se promjenile u dolare i smanjile proporcionalno činu. Tako je plaća 1 ćp ili 1.čs, smanjena za 600-700 eura. U isto vrijeme, ugovori nižim časnicima su produljeni za mjesec dana. To je isto u svim BSM agencijama, bez obzira na nacionalnost.
JoÅ¡nije jasno da li je to odluka direktora BSM-a ili ERSM-a ili obojice. U konačnici je bitan rezultat, a to su manje plaće i duži ugovori.

Je istina je kao sto kazes,zato sam se i maknuo sa BSM, ali,...uvijek taj ali, mene je krajem 4 mjeseca na ER BAVARIA zamijenio rujo iz Kaliningrada i na ugovoru mu je bilo 7640 usd (vidio na svoje oci - bez nekakvih bonusa) sto znaci da njemu nisu smanjili vise od 50 usd a meni su nakon par dana nudili 7000 pa sam im se lijepo zahvalio i otisao dalje.

Je istina je kao sto kazes,zato sam se i maknuo sa BSM, ali,...uvijek taj ali, mene je krajem 4 mjeseca na ER BAVARIA zamijenio rujo iz Kaliningrada i na ugovoru mu je bilo 7640 usd (vidio na svoje oci - bez nekakvih bonusa) sto znaci da njemu nisu smanjili vise od 50 usd a meni su nakon par dana nudili 7000 pa sam im se lijepo zahvalio i otisao dalje.

Povodom toga, vijest od jučer : Svim Ukrajincima na kompaniji su povećali plaće. Ostalima niÅ¡ta. Pametnome dosta ;)

Back