no_name983
New member
Ne bas ... Rigeri su spanjolci a A/B filipinci ...
Sent from my GT-S7500 using Tapatalk 2
Sent from my GT-S7500 using Tapatalk 2
Last edited:
Postovani Kolege,
vidim da se lipe stvari pisu o ovoj firmi. Molio bih Vas za misljenje:
Strojar sam, imam 26 godina, trenutno 5 brod ko casnik, od kadeture na LNG (QatarGas/Shell), fisko vancan u 3rd Engineer-a... ima li uopce smisla da apliciram?
Da li po vama imam ikakve sanse, minimalne?
I zaboravio sam navesti, imam visu (Rijeka), na ljeto cu mozda polagati klasu za prvoga.
Trenutno sam na brodu i ostajem do 7.mjeseca!
Lipi pozz i mirno more.
Dobar Dan, kolege !
Evo malo updatea sta se tice stanja na brodu i firmi ALLSEAS Group.
Istina je da ima dosta nasih elektricara iz Rijeke. Koliko sam cuo nasih na mostu i nema bas, koliko mi govore ja san jedini za sad od nasih na mostu sta se tice ostalih brodova. Firma isplacuje uredno i na vrime placu koje nazalost nisu velike, ajmo rec da je u granicama normale. Neke stvari mi se ne svidjaju kao npr.
- voda u bocama 12l ukupno se placa 5 eura
- messrom se zakljucaje i nije otvoren tako ako si gladan ne mos uc kad te volja vec moras moljakat kuvara da te pusti kroz kuzinu
- Internet signal veoma los i samo na jednom mistu mos koristit wi-fi signal, al samo na tabletu ili smartphoneu, laptopi i kompjutori zabranjeni
- rad sa Nizozemcima uzasno naporan misle da su popili svu pamet svita
- firma kao firma ima 6 brodi a postoji vec 50 god., ne sire se i ne grade nove brode, osim PS koji je blizu kraja
- kabine se dile
- stara oprema po brodu, ovdi di san ja ima opreme od Rusa na cirilici, inace ovaj brod di san ja je bia potpora ruskim podmornicama
Tako da me nije nesto zadivilo, te ne planiram ostat ovdi dugo. Dobra firma za nase elektricare kojima je lako upast.
Eto toliko !
Pozz,
![]()
Hi Nautika,
Congrats! You have the job on the biggest vessel on the world -> the Pieter Schelte (Allseas)
Jel ima netko od vas na tom brodu ?
moze mi neko rec sta radi ovaj safety tehnician tamo rekli su nesto kao AB, ovi mi nista puno ne govore, hvala unaprid ?
hvala kolega Dalmos, a iden bas zbog kikirikija koji je duplo veci nego amo na jack upu, a usput ako je tamo normalni barba da omrcim i ja napokon DP u moj log book![]()
Osobno skidan kapu njihovom skolstvu...i svaka cast navigatorima koji kuze makinu a i obrnuto...meni se cini da se mi malo pusemo naspram ljudi koji koji imaju i skolstvo i pomorstvo naprednije od nasega...naviga san sa njima i osobno nikad problema.nekad treba prihvatit da postoje i bolji od nas.Evala,ljudi !
Ovi brod di san ja je CALAMITY JANE. Stara raga i teska ramina. Nije da me nesto impresoniralo, ka ni firma. Savjetova bi svim mojim kolegama nauticarima i DPO-ima da ne apliciraju i ne dolaze ovdi, ako ne zele da budu podcijenjeni od strane Nizozemaca. Naime, kako je njihovo obrazovanje drukcije od nasega, oni kad zavrse skolu i fakultet imaju duplu licencu, silno se cude kako mi to nemamo i ne razumiju kako mozemo radit na mostu bez breveta za inzinjera. Silno se prave pametni, mada sviraju k....u u prazno i nema veze s vezom, tako da triba imat velik prag tolerancije za to sve trpit. E sad komu to ne smeta i ima zivaca neka dodje, a iole pametan i iskusan officir i SDPO ce izbjec i nac bolje, pogotovo sad kad lito i sezona pocinje i ima krcato posla.
Zivili mi i pozdrav sa North sea !
![]()
iskrene cestitke kolegahvala kolega Dalmos, a iden bas zbog kikirikija koji je duplo veci nego amo na jack upu, a usput ako je tamo normalni barba da omrcim i ja napokon DP u moj log book![]()