• Skini ovdje https://mega.co.nz/#!i4RBxR6Y!Z9G1ZlwZC3_zIDEqPcfF0fJFhPAsovAHw2kv_HDb32c

Å to nakon iskrcaja u doba korone?

Bullet

New member
Pošto sam se iskrcao prije 3 dana,a svojevoljno obavljam samoizolaciju, pitanja su sljedeća:
Je li se ovjera iskrcaja u matrikuli može obaviti nakon 14 dana samoizolacije ili mora biti prije?
Je li se prijava poreza, te prijava na zdravstveno moraju obaviti u roku 8 dana od iskrcaja ili je taj rok produžen trenutno?
Što od papira može ići online, a što je i dalje potrebno osobno dostaviti u zavode/kapetanije/itd?

Za sve navedeno su produljeni rokovi.
Na Kapetaniji se vise ne prijavljuje odobno navigavigacija. Ako ides preko agencije, onda cete agencija prijaviti.

Isto vrijedi za Poreznu kao i za prijavu na HZZO.

Ja sam se iskrcao prije 20 dana. Prijavu na Kapetaniju je rijesila agencija.

Na Poreznoj su mi rekli da se ne moze doci vise osobno vec se salje postom ili preko ePorezna. Ja sam poslao HP expresom ispunjene papire.

Na HZZO sam otisao osobno jer mi je bilo usput ali sam vidio obavijest da se moze rijesiti isto online (nisam procitao do kraja obavijest pa ne znam detalje) ...

Poslano sa mog LG-H870 koristeći Tapatalk

Zahvaljujem.
Zvao sam taj dan kapetaniju i rekli su da im samo pošaljem scan matrikule i da ne moram dolaziti.
Preko ePorezne sam gledao riješiti prijavu poreza ali mi još ima nekih nejasnih stvari pa bi mogao pričekati do sljedećeg tjedna (ako ništa ne odgovore) i zaletiti se do njih

Znam da nije mjesto za ovo pitat, ali kad sam već kod prijave, prošli put su me u poreznoj pitali kolika mi je plaća neovisno o predočenim platnim listama s broda. Na platnim listama se nalaze stavke:
  • Basic - Wages
  • Leave Pay
  • Fixed O/T
Je li sve tri stavke prijavljujem kao plaću ili samo Basic?

Tako sam prošli put došao sa ispisom iz banke, pa me poslao nazad da mu donesem platne liste s broda, a tu je sve (gore navedeno) nabrojano

Meni su tražili platne liste sa ugovorom koliko je točna mjesečna plaća. Čak je bila bezobrazna kad sam joj rekao da mi platne liste odgovaraju uplatama na bankovnom računu pa je rekla da je ne zanima uplata na bankovni račun da se ne bave gledanjem bankovnih računa.

Navigaciju prijavila agencija, oni pametnjakovići u Lk ni nakon 15 dana stajanja matrikule u ladici agencije nisu htjeli pečatat (glupani birokratski).
Porez normalno kao i uvijek u poreznoj bez problema.

Back