Jahterice su najpoželjnija obuća za tople i sunčane dane

Journal.hr

Foto: Journal.hr

Paul Sperry, američki pomorac i inovator, pokušavao je pronaći obuću u kojoj se neće skliznuti na svojoj jahti i upasti u more. Nakon što je primijetio da se njegov pas ne skliže po ledu dok šeta, Sperry je proučio njegove šape te je na njima uočio broje tanke udubine koje su poslužile kao inspiracija za inovativni neklizajući potplat, piše Journal.hr. Tako su nastale brodarice ili brodske cipele, poznate i kao jahterice, koje su i dan danas jedan od najboljih primjera spoja funkcionalnosti i estetike kod muške obuće te, uz tenisice, najčešći izbor ljetne obuće brojnih muškaraca.

Koža je najpopularniji, ali i najkvalitetniji materijal od kojeg se rade jahterice. Brojni brendovi još uvijek nude pretežito smeđe modele, ali crni i tamnoplavi modeli postaju sve češći prizor u trgovinama. Jahterice od brušene kože također postaju sve popularnije, iako su ipak manje funkcionalne od kožnih, naročito ako im mislite nositi na brodu gdje se mogu smočiti. Posljednjih godina pojavio se i hibrid jahterica i platnenih tenisica. Ovi modeli su veoma udobni te idealni za one koji žele klasični look, ali u malo suvremenijem izdanju.

Osim za jedrenje i uživanje na brodu, jahterice su izvrsne za sva ležerna druženja. Odlično će pristajati uz traperice, ali i bermude. Dodajte tome neku casual košulju ili bijelu majicu i imat ćete odjevnu kombinaciju prikladnu za posao, ali i za druženje s prijateljima nakon njega. Od klasičnih smeđih kožnih do modernih platnenih jahterica, u nastavku smo izdvojili nama najdraže high street modele ove sezone.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.