Maersk opet izgubio kontejnere usred oceana

  Sam Chambers

  4180
  Foto: Splash 247

  Maersk je potvrdio još jedan slučaj izgubljenih kontejnera u Tihom oceanu.

  16. siječnja, 13.100 teu kontejneraš Maersk Essen plovio je prema Los Angelesu, kada je tijekom olujnog nevremena u more ispalo 750 kontejnera. Također, mnogi kontejneri su oštećeni prilikom prevrtanja te će ih trebati ukloniti i premjestiti kad brod pristane u Kaliforniji.

  Planirani dolazak kontejneraša u Los Angeles je sutra, a daljnja plovidba će vjerojatno biti odgođena.

  „Svi su članovi posade na sigurnom, a detaljna procjena tereta je u tijeku dok brod nastavlja putovanje. Obaviještena je američka obalna straža i nadležna tijela ”, navode iz Maersk-a.

  Ovakve nesreće na Tihom oceanu su česte. Prije nekoliko dana izraelski prijevoznik ZIM izgubio je 76 kontejnera na unajmljenom kontejnerašu E.R. Tianpingu, koji je plovio od Južne Koreje do Sjeverne Amerike.

  31. prosinca kontejneraš kompanije Evergreen Marine, Ever Liberal, izgubio je 36 kontejnera kod japanske obale na transpacifičkoj plovidbi.

  Najveći gubitak kontejnera dogodio se 30. studenog kada je usred olujnog nevremena u Tihom oceanu, s kontejneraša One Apus ispalo 1.816 kontejnera. Nastala šteta bi mogla premašiti 200 milijuna dolara. U Kobeu će se operacije iskrcavanja stotina uništenih kontejnera na One Apus nastaviti tijekom narednih tjedana.

   

  Radnici Brodotrogira: “Pola godine nismo dobili plaće!”

  5 KOMENTARI

  1. glavno da slijede instrukcije od eco voyage programa-da slucajno ne potrose litru nafte vise jer bi zapovjednika indijci odmah iskrcali ako je brod slucajno u charteru od costamare ide i upravitelj prva luka

  2. a da i to je isto problem na tim velikim brodovima po pravilu bi trebala posada sve provjerit drugi dan po moru ali kako ce kad su smanjili posadu bio brod od 1000teu ili onaj od 12000teu isti broj posade

  Komentiraj

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.