Nastavlja se potraga za nestalom tajvanskom posadom

The Maritime Executive

315
Foto: THE MARITIME EXECUTIVE; Image courtesy USCG

Potraga za nestalom posadom tajvanskog ribarskog broda Yong Yu Sing No. 18 nastavlja se na udaljenom dijelu srednjeg Tihog oceana.

30. prosinca izgubljen je kontakt s tajvanskim brodom Yong Yu Sing No 18., baš kad su se približili području velikih oluja. Nisu poslali poziv u pomoć; a AIS je pokazao posljednji  poznati položaj broda na oko 530 nm sjeveroistočno od Midway Atolla, bivše zračne baze američke mornarice (oko 1100 nm sjeverozapadno od Honolulua).

Zrakoplov Hercules Obalne straže locirao je brod 2. siječnja. Jedan splav za spašavanje je nedostajao, a na brodu su bili znakovi oštećenja. Loši vremenski uvjeti ometali su traganje i spašavanje te se ekipa Obalne straže vratila u bazu.

Američka Obalna straža, mornarica i nekoliko ribarskih brodova još uvijek rade s Tajvanskim Spasilačkim Koordinacijskim Centrom Taipei u potrazi za 10 članova posade broda.

“Partnerstva su ključna kada je riječ o izazovima poput dugotrajnog traganja i spašavanja,” rekao je Scott Higbee, koordinator Spasilačkog Koordinacijskog Centra Honolulua, koordinator misije traganja i spašavanja. „Uz pomoć naših međunarodnih partnera i mornarice, uspjeli smo svakodnevno održavati potrage i pokrivati ​​puno veće područje nego da se oslanjamo samo na posadu Obalne straže. To je posebno važno na Tihom oceanu.”

Pavo Butijer – dobitnik Plave vrpce Vijesnika

 

3 KOMENTARI

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.