Vlada RH: Usvojen prijedlog obavijesti o namjeri davanja koncesije u svrhu gospodarskog korištenja pomorskog dobra radi obavljanja djelatnosti uzgoja tune i obavljanja turističko – edukacijske djelatnosti u akvatoriju Iškog kanala

MMPI

188
Foto: Wikipedia

Na sjednici Vlade proteklog tjedna je usvojen Prijedlog obavijesti o namjeri davanja koncesije u svrhu gospodarskog korištenja pomorskog dobra radi obavljanja djelatnosti uzgoja tune i obavljanja turističko – edukacijske djelatnosti u akvatoriju Iškog kanala.

Podsjetimo, riječ je o inicijativi trgovačkog društva Kali tuna d.o.o. koje je iskazalo interes za pokretanjem postupka dodjele koncesije na predmetnom području pomorskog dobra.

Ukupna površina koja se daje u koncesiju iznosi 210.000,00 metara kvadratnih, a nalazi se na lokaciji između otočića Fulija i Kudica, k.o. Mali Iž, Grad Zadar.

Koncesija se daje u svrhu uzgoja tune, kapaciteta do 500 tona godišnje, na vremensko razdoblje od 20 godina. Ista između ostaloga uključuje i obavljanje turističko-edukacijske djelatnosti u jednom od kaveza kojem će moći pristupiti posjetitelji.

Procijenjena vrijednost koncesije iznosi 510 milijuna kuna.

 

 

 

Otvorene su ponude za održavanje osam državnih brodskih linija

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.