Jedan ozlijeđeni u sudaru brodica, u Zadarskom kanalu

MMPI

682
Foto: MMPI

Službenici Lučke kapetanije Zadar izvijestili su Nacionalnu središnjicu za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) i Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture o poduzetim radnjama prema sudionicima pomorske nesreće, koja se dogodila 26. studenog u Zadarskom kanalu, gdje su se sudarile dvije brodice, a jedna osoba uslijed sudara zadobila je teže tjelesne ozljede.

Sudar dvije brodice dogodio se 26. studenoga oko 17.40h, na poziciji ispred jedriličarskog kluba Uskok, u Zadru, a nesreću je prijavio jedan od sudionika, T.Š., koji u sudaru nije ozlijeđen za razliku od voditelja, ujedno vlasnika druge brodice, D.A., koji je u nesreći teško ozlijeđen. Obojica sudionika pomorske nesreće državljani su Republike Hrvatske, a na brodicama osim njih nije bilo drugih osoba.

Foto: MMPI

Odmah nakon prijave nesreće T.Š. je ukrcao ozlijeđenog u vlastitu brodicu i prevezao ga do pristaništa u lučici Uskok, gdje su ga u 18.05h preuzeli djelatnici Hitne medicinske pomoći Zadar, u daljnje medicinsko postupanje prema Općoj bolnici Zadar. Ozlijeđenome D.A. utvrđena je teška tjelesna ozljeda, u vidu loma lijevog ramena i ruke te je podvrgnut operacijskom zahvatu.

Službenici Lučke kapetanije Zadar nakon uzimanja izjave od T.Š. u skladu sa COVID-19 mjerama, započeli su očevid o uzrocima ove pomorske nesreće, koji je nastavljen tijekom današnjeg dana, dok će se izjava od drugoga sudionika nesreće, D.A., uzeti u skladu sa njegovim zdravstvenim stanjem. Niti jednome od dvojice sudionika pomorske nesreće, provedenim testiranjem u organizmu nije utvrđeno prisustvo alkohola.

Obje brodice oštećene su, no i dalje u plovnome stanju te su na vezu u gradskoj lučici Uskok, do okončanja očevida, nakon čega vlasnici mogu obaviti potrebne popravke. Na poziciji nesreće nije uočeno onečišćenje mora i morskog okoliša, a vremenski uvjeti prije i u trenutku ove nesreće bili su povoljni, uz smanjenu vidljivost s obzirom na zalazak sunca.

 

Tri pomorca spašena sa splavi nakon što im je tegljač potonuo kod Rhode Islanda

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.