Sea Princess će postati drugi veliki kruzer u Kini za domaća krstarenja

The Maritime Executive

275
Foto: The Maritime Executive

Kina priprema pokretanje drugog „domaćeg krstarenja“ s novim kruzerom. Primopredaja bivšeg Carnivalovog kruzera, Sea Princess, dovršena je proteklog tjedna u Manili.

Predstavljen 1998. godine, Sea Princess sagradio je Fincantieri za Princess Cruises. Kruzer je plovio za Carnivalov Princess Cruises, kratko i za P&O Cruises, a prije pandemije krstario je uglavnom u Australiji.

U rujnu je Princess Cruises objavio da prodaju Sea Princess, zajedno s njenim sestrinskim brodom Sun Princess. Sun Princess-om će upravljati japanska nevladina organizacija Peace Boat, počevši od 2021. godine.

V.Ships Leisure su najavili da su pomogli pri primopredaji Sea Princess-a njezinim novim vlasnicima, Sanya International Cruise Development Co., Ltd. V.Ships Leisure i sestrinska tvrtka Oceanic Catering izabrani su od strane Sanya-e za upravljanje Sea Princessom koji je preimenovan u Charming. Očekuje se da će kruzer započeti plovidbu 2021. godine. V.Ships je također bio zadužen za prvi veliki kineski kruzer, Piano Land.

Foto: Pinao Land / The Maritime Executive

Novo krstarenje na kruzeru Charming postat će drugo kinesko domaće krstarenje. Godine 2019. China National Travel Service Group Corporation (CTS Group) i COSCO Shipping su pokrenuli prvu kinesku domaću liniju za krstarenja Astro Ocean Cruise.

Nedavno je objavljeno da je vlada odobrila ponovno pokretanje krstarenja kruzerom Piano Land, no kruzer je još uvijek na čekanju u Xiamenu.

Prije pandemije, Kina je bila najbrže rastuće tržište za industriju krstarenja, a analitičari i dalje očekuju da će Kina rasti i postati jedno od najvećih svjetskih tržišta kruzing industrije.

 

 

Kod Kariba zaplijenjen kokain u vrijednosti 160 milijuna dolara

1 KOMENTAR

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.