SeaDream otkazuje krstarenja

The Maritime Executive

547
Foto: The Maritime Executive

SeaDream Yacht Club je objavio da su otkazana zakazana krstarenja Karibima do kraja 2020. godine, zbog nedavnog incidenta s COVID-19 na njihovom kruzeru. SeaDream 1 je imao svoje prvo tjedno krstarenje s Barbadosa i bio je jedini kruzer koji imao u ponudi karipska krstarenja ove zime.

Zdravstvene vlasti Barbadosa izvijestile su da je sedam putnika i dva člana posade krajem prošlog tjedna testiralo pozitivno na COVID-19. Na kruzeru je bilo ukupno 53 putnika i 66 članova posade.

SeaDream je tijekom pandemije uspješno odradio više od 20 plovidbi, bez ijednog slučaja koronavirusa na dva mala, luksuzna kruzera. SeaDream je također napravio daljnja poboljšanja protokola prije sezone krstarenja na Barbados.

Unatoč tome što su zahtijevali nekoliko negativnih PCR testova prije nego što su se putnici ukrcali, SeaDream je rekao da to očito nije dovoljno da bi se spriječilo da Covid-19 nekako dospije na brod. Prije odlaska od kuće putnici su trebali imati negativan test kako bi mogli na let za Barbados, te još jedan negativan test koji je provodila linija za krstarenje, na molu prije ukrcaja.

Krstarenje je započelo na Barbadosu 7. studenog, a četiri dana kasnije jedan putnik je prijavio da se osjeća loše, te je test pokazao da je pozitivan na COVID-19. Putnici i posada zamoljeni su da se vrate u svoje kabine, dok je brod koji se u to vrijeme nalazio na otoku Union, obustavio krstarenje i odmah se vratio na Barbados. SeaDream je proveo još jedan krug testiranja te su se rezultati vratili negativni, no kada su se testirali pri povratku na Barbados, nekoliko testova je bilo pozitivno.

Putnici koji su bili pozitivni su premješteni s broda 13. studenog, u karantenu na obali. Preostalim putnicima je dopušteno ukrcavanje na letove kući 14. studenog, te im je savjetovano da slijede zdravstvene protokole i izoliraju se 14 dana.

SeaDream je ostavio otvorenu mogućnost da bi mogli ponovno pokrenuti karipska krstarenja 2021. godine.

 

 

 

Pet pozitivnih na COVID-19 na SeaDream kruzeru

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.