Rusko-egipatske vojne vježbe u Crnom moru

  Irina Meter

  137
  Foto: RIA / Geopolitika News

  Savezništva, partnerstva, sve se danas iz temelja mijenja. Preciznije rečeno, velike i zemlje koje smatraju kako imaju dostatno potencijala za samostalnije vođenje vanjske i obrambene politike, čak i ako su unutar pojedinih saveza ove ili one vrste, počinju voditi višesmjernu politiku suradnje i s onim bitnim državama koje u te saveze ne ulaze ili su od njih čak i definirane kao potencijalni ili stvarni suparnici; piše Geopolitika News. Upravo tako možemo promatrati i slijedeću vijest:

  Egipat, veliki američki bliskoistočni politički i vojni partner, u utorak je s Rusijom počeo izvođenje zajedničkih vojnih vježbi pod nazivom „Most prijateljstva-2020“. Vijest je tim više zanimljivija, što se vježbe održavaju u akvatoriju Crnog mora i što je ovo prvi put u povijesti da su egipatski vojni brodovi ušli u to more.

  Radi se o grupi od tri broda: fregate Aleksandria, korvete El-Fateh i raketnog broda M. Fahim. Tijekom vježbe vršit će se gađanja po različitim ciljevima i manevri aktivne zaštite, kao i mehanizmi popunjavanja rezervi na moru i pružanja pomoći stradalima te nadzora sumnjivih brodova.

  Egipatsku grupaciju predvodi kontraadmiral Mahmoud Adel Mahmoud Faizi, a rusku zapovjednik pomorske baze u Novorosijsku Viktor Koćemazov.

   

   

   

  Ribarski brod potonuo nakon sudara s bulk carrierom, 4 osobe nestale

  1 KOMENTAR

  Komentiraj

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.