Odlučili nogom kročiti na svaki hrvatski otok, otočić ili hrid

Dajana Kruneš, HRT

331
Foto: HRT

Zemlja smo s više od tisuću otoka, otočića i hridi, a šestero prijatelja s otoka Krka odlučilo je stupiti na baš svaki od njih. Nedavno su se vratili iz pomorske pustolovine tijekom koje su obišli gotovo 800 lokacija; piše HRT.

Podigli su jedra i krenuli u morsku avanturu. Podijeljeni u dvije ekipe, jedrilicom i gliserom obišli su 780 hrvatskih otoka, otočića i hridi.

„Ja sam u svojih 30 i nešto godina prošao njih 60, do ove sad ekspedicije, i rekao sam, ako ljudi plaćaju da bi ih došli vidjeti, šteta bi bila da ih ni mi ne prođemo“ – rekao je Luka Olivari, član ekipe 1000+ISLANDS.

Foto: HRT

Jedini uvjet za iskrcavanje bio je da to mjesto ima ime, a prema kartama Hrvatskog hidrografskog instituta takvih je čak 938 točaka. Kročili bi oni na sve, samo da im vrijeme nije pomrsilo planove.

„Bilo je zanimljivih iskrcavanja, od toga da smo padali u more jer su bili veliki valovi, do primjerice hridi Štit koja ima jedan veliki vertikalni ulaz u more gdje smo se jedva iskrcali, držali se rukama i nogama, a tablu s imenom otoka zubima, ali to je sve obogatilo cijeli ovaj doživljaj“ – dodao je Olivari.

„Što se tiče slaganja, to je stvarno bilo ne na 100 već 101% perfekcije. Nitko se nije dirao u tuđe zadatke i čim svatko odradio svoje odmah je šansa za nervozu minimalna“ – rekao je Lovro Badurina, 1000+ISLANDS.

Ova ekipa ne misli odustati sve dok ne stupi na sve jadranske otoke, otočiće, hridi. Jedra ponovno dižu krajem mjeseca.

Video reportažu pogledajte ovdje.

 

 

 

Znanstvenici obilježili Nukumi, kraljicu oceana – veliku ženku bijele morske psine tešku 1606 kg

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.