Vlada RH: Usvojen Prijedlog odluke o promjeni granice pomorskog dobra radi građenja, rekonstrukcije i održavanja državne ceste DC8

MMPI

154
Foto: Wikimedia

Na jučerašnjoj je sjednici Vlade usvojen Prijedlog odluke o promjeni granice pomorskog dobra radi građenja, rekonstrukcije i održavanja državne ceste DC8, u k.o. Omiš.

Osnovi razlog za pokretanje ovog postupka jest izuzimanje čestica iz područja pomorskog dobra, u cilju rješavanja problematičnih točaka na državnoj cesti DC8. Naime, riječ je o točkama koje predstavljaju opasnost po život građana i turista, i to naročito tijekom trajanja turističke sezone.

Rješavanje problema planira se kroz rekonstrukciju dionice državne ceste u duljini od 566 m, a što istodobno zahtijeva i uređenje morske obale, u cilju optimizacije troškova zahvata. Izgradnja je predviđena u četiri (4) faze, a obuhvaća radove na izgradnji luke (1. faza), obale (2. faza), rekonstrukciji prometnice – državne ceste (3. faza) te radove na izgradnji gatova uz obalnu šetnicu (4. faza).

Investitor izgradnje 1., 2. i 4. faze projekta je Lučka uprava Splitsko – dalmatinske županije, dok je investitor 3. faze rekonstrukcije državne ceste DC8, društvo Hrvatske ceste d.o.o..

Projektantska procjena troškova izvedbe, zajedno s troškovima nadzora, iznosi 7,3 milijuna kuna, bez PDV-a.

 

 

 

U Brodosplitu položene kobilice za još dva obalno ophodna broda

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.