Kod Kariba zaplijenjen kokain u vrijednosti 160 milijuna dolara

  The Maritime Executive

  416
  Foto: The Maritime Executive

  RFA Argus Kraljevske mornarice je u sedam tjedana u karipskim vodama imao pet zapljena kokaina. Argus s velikim uspjehom surađuje sa snagama američke mornarice, američke obalne straže i nizozemske Kraljevske mornarice.

  U posljednje dvije zapljene Argus je zaplijenio nekoliko tona kokaina čija je ulična vrijednost u Velikoj Britaniji procijenjena na 160 milijuna dolara. Ove zapljene su se dogodile prije nego što je Argus poslan u pomoć Hondurasu nakon uragana Eta.

  Foto: The Maritime Executive

  Posada Argusa je od rujna do danas izvela pet operacija u kojima je zaplijenjena droga, a pratnja – brod HMS Medway je imao dvije zapljene. Brodovi su zajedno, od početka rujna, zaplijenili 4,5 tona kokaina. Ukupna vrijednost iznosi približno 485 milijuna američkih dolara (procijenjena ulična vrijednost u Velikoj Britaniji).

  Većina narkotika koji dolaze s Kariba su u konačnici namijenjeni prekomorskim tržištima, to je pokazalo istraživanje temeljeno na američkim podacima o trgovini i potrošnji.

  Foto: The Maritime Executive

  Većina pošiljaka kreće iz Kolumbije te putuje prema meksičkim i srednjoameričkim lukama, gdje se miješaju s teretom u brodskim kontejnerima i izvoze u Europu, Australiju i druge države, gdje su cijene kokaina više nego u Americi.

   

   

   

  Tri broda napadnuta u Gvinejskom zaljevu u roku od sedam dana

  1 KOMENTAR

  Komentiraj

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.