Bivši CMV-ov kruzer prodan na aukciji

  The Maritime Executive

  595
  Foto: The Maritime Executive

  Portugalska kompanija za krstarenja Mystic Cruises objavila je da je kupila kruzer Vasco de Gama na aukciji brodova u vlasništvu Global Maritime Group iz Grčke.

  Mário Ferreira, predsjednik Mystic Invest Holdinga, matične tvrtke Mystic Cruises, rekao je da je tvrtka iskoristila priliku za povećanje svoje trenutne flote i za bolji oporavak nakon pandemije COVID-19.

  “Naš fokus je na manjim kruzerima, ispod tisuću putnika, kako bismo stvorili personaliziranije, sigurnije i intimnije iskustvo krstarenja za naše goste”, rekao je Ferreira u priopćenju tvrtke. “Vjerujemo da je ovaj segment tržišta u boljoj poziciji da odgovori na ono što će kruzeri očekivati u bliskoj budućnosti.”

  Predstavljen 1993. godine, kao Statendam u vlasništvu Holland America Line, brod je bio jedan od prvih modernih kruzera koji je izgradio Fincantieri.

  Mystic proširuje svoje poslovanje prekooceanskim brodovima, počevši s izgradnjom World Explorera 2019. godine, koji je pod najmom i sestrinskim brodom World Voyager dovršenim u kolovozu 2020. godine.

  Trenutno vezan u Tilburyju u Ujedinjenom Kraljevstvu, iz Mystic-a su izjavili da planiraju koristiti Vasco de Gama, koji može primiti više od 1.000 putnika, za britansko i njemačko tržište. “Vjerujemo da će Vasco da Gama biti izvrstan dodatak našoj floti oceanskih kruzera”, rekao je Ferreira.

  Uz Vasco de Gama, aukcija je dovršena za Columbus, dok bi aukcije za kruzere Astor, Magellan i Marco Polo trebale biti završene između 15. i 22. listopada.

   

   

  Video: Mladi dupin zalutao u uvalu Plave plaže u Vodicama, mala je šansa da će preživjeti

  Komentiraj

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.